Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Κοσμοσυρροή στο… τρικούβερτο γλέντι στου Γουδή – 200 αρνιά, 100 κοκορέτσια και άφθονο κρασί – Παίρνουν και… για το σπίτι οι πολίτες

Φωτό newsIT
Φωτό newsIT

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από την πασχαλιάτικη γιορτή στο άλσος Στρατού στο Γουδή. Κάλεσμα σε άστεγους, άνεργους και πολίτες που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα για το πασχαλινό τραπέζι. Παρόντες ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, η Έλενα Κουντουρά και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Μετά τους εορτασμούς που διοργανώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας μετά την παρέλαση της 25ης Μαρτίου, μία ακόμη μεγάλη γιορτή διοργανώνεται με την… υπογραφή του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου.

Κυριακή του Πάσχα σήμερα και στο άλσος Στρατού στο Γουδή έχει στηθεί… γλέντι τρικούβερτο!

Ο Πάνος Καμμένος έφτασε στο σημείο και χαιρέτησε αρκετά μέλη του Ελληνικού Στρατού, αλλά και πολλούς πολίτες.

Αντί για υπηρεσία… ψήσιμο!

Από το πρωί οι φαντάροι, φορώντας λευκές ποδιές, έχουν ανάψει τα κάρβουνα και ήδη τα πρώτα αρνιά και κοκορέτσια είναι έτοιμα.







Οι πληροφορίες αναφέρουν πως υπάρχουν 200 αρνιά και 100 κοκορέτσια, ενώ ήδη έχουν στρωθεί και πασχαλινά τραπέζια.




Βέβαια, όπως είναι λογικό δεν θα ψηθούν όλα παραδοσιακά, δηλαδή… στη σούβλα αφού θα χρειαζόταν πολύς χρόνος κι έτσι τα περισσότερα από τα αρνιά και τα κοκορέτσια θα ψηθούν στον φούρνο, με την απαραίτητη συνοδεία από πατάτες φούρνου.




Στα τραπέζια υπάρχει λευκό και κόκκινο κρασί, κόκκινα αυγά, αλλά και τα παραδοσιακά πασχαλινά τσουρέκια.






Ακόμη, υπάρχει και μία πίστα, στην οποία αναμένεται να χορέψουν οι πολίτες που θα φτάσουν στο άλσος Στρατού.

Όπως έχει γίνει γνωστό από τις προηγούμενες ημέρες, η συγκεκριμένη γιορτή διοργανώθηκε ούτως ώστε να έχουν την ευκαιρία να γευτούν, κυριολεκτικά και μεταφορικά, το πασχαλινό τραπέζι συνάνρθωποί μας που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα, όπως άνεργοι και άστεγοι.

Η είσοδος για το κοινό είχε προγραμαμτιστεί για τις 11:00 το πρωί, με τους πρώτους πολίτες να καταφθάνουν ήδη στο άλσος Στρατού.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος όπως είπαμε έχει ήδη φτάσει στο σημείο, ενώ κάποιες πληροφορίες ανέφεραν πως το παρών ίσως δώσει και ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, χωρίς όμως αυτό να επιβεβαιώνεται ακόμη επισήμως.

Κοσμοσυρροή!

Αρκετός κόσμος έχει ήδη φτάσει στο πασχαλιάτικο γλέντι στου Γουφή κι όπως βλέπετε στις φωτογραφίες του newsIT οι πολίτες βρίσκονται σε… θέση “μάχης” στα τραπέζια!


Παρών και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Στου Γουδή βρέθηκε και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο οποίος συνοδευόταν διαρκώς από τον Πάνο Καμμένο.

Χοροί από την Κουντουρά


Στο άλσος Στρατού βρέθηκε και η υπουργός Τουρισμού και βουλευτής των ΑΝΕΛ, Έλενα Κουντουρά, η οποία και συνομίλησε με αρκετούς πολίτες.

Μαλιστα, η Έλενα Κουντουρά μπήκε και… στον χορό!

Ρεπορτάζ: Μίλτος Σακελλάρης
Επιμέλεια: Χρήστος Μαυραγάνης

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε