Ελλάδα

Γλυφάδα: Τέλος το θρίλερ με τη βόμβα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου – Η στιγμή της εξουδετέρωσής της

Εξουδετερώθηκε η βόμβα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου στη Γλυφάδα, η οποία εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια των εργασιών ανάπλασης στο Ελληνικό.

Η απενεργοποίηση της βόμβας του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στις 10:15 το πρωί. 

Η εξουδετέρωση της βόμβας βάρους 226 κιλών (500 λίβρες) έγινε με τη χρήση θερμίτη, χωρίς να απαιτηθεί έκρηξη.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Τάγματος Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς (ΤΕΝΞ).  

Η στιγμή της απενεργοποίησης της βόμβας: 

Επιχείρηση εξουδετέρωσης βόμβας του Β' Παγκοσμίου που βρέθηκε στον χώρο του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό, Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2023. 
(ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Νωρίτερα, είχε αποκλειστεί Λεωφόρος Ποσειδώνος σε μήκος 3,5 χλμ.

Παράλληλα, είχαν εκκενωθεί τέσσερις πολυκατοικίες, στην οδό Ευρυάλης, για προληπτικούς λόγους.

Από τους κατοίκους της συγκεκριμένης οδού, είχε ζητηθεί ν’ απομακρύνουν και τα οχήματά τους.

Επιπλέον, η Ελληνική Αστυνομία είχε ζητήσει από τους κατοίκους ν’ αφήσουν τα παράθυρά τους ανοιχτά, προκειμένου να μη διαλυθούν στην περίπτωση που σημειωνόταν έκρηξη.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Μαθητές στη Μύκονο καταγγέλλουν πως καθηγητής τους βρίζει και τους σπρώχνει - «Θα σε σκίσω στα δύο αλήτη»
Σε βάρος του καθηγητή έχουν γίνει καταγγελίες και από τους συναδέλφους του αλλά έχει αθωωθεί όσον αφορά το διοικητικό κομμάτι - Οι εκκλήσεις των γονιών των μαθητών
Προαύλιο σχολείου
2
Τι υποστηρίζει ο Τούρκος μαφιόζος για τους πυροβολισμούς στη Θεσσαλονίκη: «Δεν γνώριζα πως ήταν άνδρες της ΕΥΠ, βρισκόμουν σε πανικό»
Ο 48χρονος σε μία προσπάθεια να δικαιολογήσει την ένοπλη επίθεση, υποστήριξε πως νόμιζε ότι μέσα στο αυτοκίνητο των πρακτόρων ήταν μέλη αντίπαλης τουρκικής συμμορίας τα οποία θέλουν να τον σκοτώσουν
Χωριό
7