Ελλάδα

Γρίπη – Νίκος Καπραβέλος: Πιθανό το σενάριο για 200.000 κρούσματα την ημέρα

Ανησυχητικές είναι οι προβλέψεις που κάνει ο διευθυντής της μονάδας εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος σχετικά με την έξαρση των κρουσμάτων γρίπης, σε συνδυασμό με αυτά του κορονοϊού.

Μιλώντας στο MEGA και σχολιάζοντας τις προβλέψεις για 200.000 κρούσματα γρίπης την ημέρα, ο Νίκος Καπραβέλος ανέφερε πως δεν είμαστε μακριά από αυτό το σενάριο, τη στιγμή που και τα κρούσματα του κορονοϊού αυξάνονται.

Σε σχέση με τα παιδιατρικά νοσοκομεία και την οριακή κατάσταση που υπάρχει τόνισε πως «τα μαθηματικά μοντέλα προβλέπουν αύξηση των ιώσεων το επόμενο δίμηνο και το σύστημα υγείας δεν αντέχει άλλο. Τα παιδιατρικά τμήματα είναι λίγα, ειδικά στην βόρεια Ελλάδα».

Στην ερώτηση εάν μπορεί να δούμε στην Ελλάδα 200 χιλιάδες κρούσματα τη μέρα, ανέφερε: «Τα μαθηματικά μοντέλα τα σέβομαι γιατί βασίζονται σε πραγματικές ενδείξεις. Επειδή το πέρασε και Ευρώπη, δεν είναι μακριά αυτό και από την Ελλάδα. Η Αγγλία «γονάτισε» στις αρχές του Δεκεμβρίου με μία έκρηξη των ιογενών λοιμώξεων».

 

Σημείωσε πως ο πλανήτης έχει ένα «κενό» ανοσίας και έχουμε έξαρση των ιώσεων, καθώς μέσα στις καραντίνες ο πληθυσμός δεν ήρθε σε επαφή με ιογενείς λοιμώξεις που υπήρχαν.

Υποστήριξε πως όταν έρθει η μεγάλη έξαρση των ιογενών λοιμώξεων θα πρέπει να γίνει ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας.

«Δεν πρέπει να χαθεί κανένα παιδί, τα παιδιά πρέπει να προστατευθούν» είπε ο κ. Καπραβέλος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Συνελήφθη στον Πειραιά 18χρονος που άρπαξε το κινητό επιβάτη στο Μετρό και τον χτύπησε με πέτρα στο κεφάλι για να ξεφύγει
Ο 18χρονος ταυτοποιήθηκε ως δράστης και σε άλλη ληστεία, αυτή τη φορά στον σταθμό Αγία Βαρβάρα του Μετρό, όπου έκλεψε από άλλον επιβάτη γυαλιά ηλίου
Μετρό
85χρονος επιβάτης κρουαζιερόπλοιου πέθανε λίγο πριν τον παραλάβει ασθενοφόρο που περίμενε στο λιμάνι του Κατακόλου
Το κρουαζιερόπλοιο είχε αναχωρήσει από τον Πειραιά με προορισμό την Κέρκυρα, ωστόσο η αδιαθεσία που ένιωσε ο 85χρονος επιβάτης ανάγκασε το πλήρωμα να κινηθεί προς το πλησιέστερο λιμάνι, αυτό του Κατακόλου
85χρονος τουρίστας πέθανε εν πλω σε κρουαζιερόπλοιο ανοιχτά του Κατακόλου