Ελλάδα

Η ακρίβεια στο βρεφικό γάλα και σε άλλα βασικά προϊόντα στο κυβερνητικό «στόχαστρο» – Ανακοινώνονται νέες παρεμβάσεις

Βασικά προϊόντα, όπως το βρεφικό γάλα, οι πάνες, τα προϊόντα προσωπικής περιποίησης και τα απορρυπαντικά, είναι ο στόχος των νέων παρεμβάσεων που θα ανακοινωθούν σήμερα (10.1.2024) από την κυβέρνηση, με στόχο να αντιμετωπιστεί το κύμα ακρίβειας που επηρεάζει το οικογενειακό πορτοφόλι.,

Οι παρεμβάσεις για την ακρίβεια, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν στόχο έξι βασικές κατηγορίες προϊόντων: το βρεφικό γάλα, τις βρεφικές πάνες, τα σαμπουάν, τα αφρόλουτρα, τις οδοντόκρεμες και τα απορρυπαντικά πλυντηρίου ρούχων και πιάτων. Εκατοντάδες κωδικοί προϊόντων θα επηρεαστούν και θα μειωθούν οι τιμές τους.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, οι παρεμβάσεις της κυβέρνησης θα κινηθούν προς την κατεύθυνση της μεγαλύτερης διαφάνειας και της τόνωσης του ανταγωνισμού ενώ αναμένονται να τεθούν άμεσα σε ισχύ για να ανακουφιστεί η τσέπη των καταναλωτών.

Στο Μέγαρο Μαξίμου θα πραγματοποιηθεί στις 10:00 η σχετική σύσκεψη και οι ανακοινώσεις θα γίνουν από τον Κυριάκο Μητσοτάκη για να ακολουθήσει η αναλυτική παρουσίασή τους από τον υπουργό Ανάπτυξης, Κώστα Σκρέκα, το μεσημέρι.

«Σύντομα μάλιστα και αύριο θα έχουμε την ευκαιρία να παρουσιάσουμε με τον υπουργό Ανάπτυξης νέες πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της ακρίβειας» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και έκανε λόγο για μια καινούρια αφετηρία για την κυβέρνηση με στόχο πάντα «τις σημαντικές μεταρρυθμίσεις για τη βελτίωση της καθημερινότητας για κάθε Ελληνίδα και για κάθε Έλληνα».

Μιλώντας στην ΕΡΤ χθες ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος, τόνισε ότι «θα ανακοινωθούν μέτρα για την τιμή του βρεφικού γάλακτος» και ότι «η διατίμηση δημιουργεί προβλήματα και αυτό δεν το θέλουμε» αλλά διευκρίνισε ότι «δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι σε αυτή τη φάση για το λάδι».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ρώσος μοναχός ζούσε επί 3 χρόνια παράνομα στο Άγιο Όρος – Του πέρασαν χειροπέδες στο αεροδρόμιο «Μακεδονία»
«Σκόπευα να επιστρέψω το 2022 στην πατρίδα μου αλλά δεν έβρισκα εισιτήριο. Ζούσα όλα αυτά τα χρόνια στην Μονή Αγίου Παντελεήμονος, πλέον θέλω να επιστρέψω …» είπε στην απολογία του
ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ 2
«Ο Βασίλης ή κάτι είδε ή τον έφαγαν άδικα» λέει ο αδερφός του επιστάτη που δολοφονήθηκε στο κάμπινγκ της Φοινικούντας
«Ήξερα ότι οι επιθέσεις ήταν σε βάρος του ιδιοκτήτη του κάμπινγκ, τώρα που πήρε και τον αδερφό μου, έχω τρελαθεί, γιατί να τον πάρει;», διερωτάται στο newsit.gr ο αδερφός του δολοφονημένου επιστάτη
68χρονος
Όλη η απολογία του 22χρονου συνεργού του διπλού φονικού στη Φοινικούντα - «Τι λες ρε φλώρε; Θα τον κάνω εγω να του φυγει το κλαπέτο»
«Ο 22χρονος Ελληνοβρετανός τρόμαξε γιατί του επιτέθηκαν τρία άτομα και έριξε προς πάσα κατεύθυνση» - Η γνωριμία με τον ανιψιό του θύματος, οι σεξουαλικές επιθέσεις και οι εκβιασμοί
Ο 22χρονος φερόμενος συνεργός του στυγερού εγκλήματος στη Φοινικούντα 2
Χορηγήθηκε λάθος φάρμακο σε καρκινοπαθή στη Λάρισα - Νοσηλεύτρια το αντιλήφθηκε στα μισά της χημειοθεραπείας
Οι γιατροί εκτιμούν ότι δεν θα υπάρξουν επιπλοκές στην υγεία της γυναίκας, ενώ έχει απομακρυνθεί από την κλινική και υποβάλλεται σε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις
Διάδρομος νοσοκομείου
7
Ισόβια στον οικοδόμο που δολοφόνησε με πολλαπλές μαχαιριές την πρώην συζύγου του στο Μενίδι - «Έλεγε "θα σε σκοτώσω" την ξυλοκοπούσε συνέχεια» λέει η 22χρονη κόρη τους
Συγκλονίζει η μαρτυρία της κόρης του 52χρονου για τη γυναικοτκονία στο Μενίδι - Ο πρόεδρος του δικαστηρίου επισήμανε ότι «όταν συνελήφθη ο οικοδόμος, είπε στον αστυνομικό “καλά της έκανα”»
Το ζευγάρι από το Μενίδι 1