Ελλάδα

Η Γλυκερία απαντά στους επικριτές της για τη συναυλία στο Ισραήλ: «Είμαι καλλιτέχνιδα που ασχολείται με τη μουσική και όχι με την πολιτική»

«Λυπάμαι που μία μικρή ομάδα ανθρώπων, προσπαθεί να καταστρέψει τη θαυμάσια πολιτιστική σχέση μεταξύ Ισραήλ και Ελλάδας», υπογράμμισε ακόμα

Η απόφαση της να πάρει μέρος στο Φεστιβάλ Meridiano του Ισραήλ, στις 17 Ιουνίου, αποτέλεσε αφορμή ώστε η Γλυκερία να μείνει εκτός της μεγάλης συναυλίας που θα δοθεί στο Καλλιμάρμαρο για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Μίκη Θεοδωράκη, ενώ η στάση της κρίθηκε αρνητικά από πολλούς.

Η απόφαση της να μην ακυρώσει την εμφάνισή της στην εν λόγω εκδήλωση που θα γίνει στο Ισραήλ, ενώ μαίνεται ο πόλεμος στη Γάζα, σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως και η Γλυκερία μπήκε στο στόχαστρο όσων διαφωνούν με αυτήν την επιλογή. Η καταξιωμένη καλλιτέχνιδα φέρεται να θέλησε να δώσει τη δική της απάντηση και να ξεκαθαρίσει τη θέση της, τονίζοντας ότι την ενδιαφέρει η τέχνη και όχι η πολιτική. 

«Λυπάμαι που μία μικρή ομάδα ανθρώπων, προσπαθεί να καταστρέψει τη θαυμάσια πολιτιστική σχέση μεταξύ Ισραήλ και Ελλάδας, η οποία διατηρείται με μεγάλη επιτυχία εδώ και χρόνια. Είμαι καλλιτέχνιδα που ασχολείται με τη μουσική και όχι με την πολιτική. Θα εμφανιστώ όπου με θέλουν, και στο Ισραήλ», δήλωσε η Γλυκερία σε ισραηλινό site και μεταδόθηκε το πρωί της Πέμπτης (29.05.2025) μέσω της εκπομπής «Το πρωινό», του ΑΝΤ1.

Σημειώνεται ότι η Πίτσα Παπαδοπούλου, ο Στέλιος Διονυσίου, η Κατερίνα Τσιρίδου, η Ελεάννα Παπαϊωάννου και ο Χρήστος Νικολόπουλος που θα πάρουν μέρος στη συναυλία στο Καλλιμάρμαρο προς τιμήν του Μίκη Θεοδωράκη προ ημερών ανακοίνωσαν την ακύρωση της συμμετοχής τους στο στο Φεστιβάλ Meridiano στο Ισραήλ.

Παράλληλα και ο Νίκος Βέρτης ετοιμάζεται να εμφανιστεί στο Ισραήλ. 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Πλήθος κόσμου στα Εξάρχεια για την επέτειο δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου - Φοιτητές και μαθητές αφήνουν λουλούδια πριν την πορεία
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την ομαλή διεξαγωγή της πορείας - Έκλεισε ο Εθνικός Κήπος - Έκλεισαν και οι σταθμοί του μετρό «Σύνταγμα» και «Πανεπιστήμιο»
Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος
Η Hellenic Train διακόπτει τα δρομολόγια μεταξύ Λάρισας και Λειανοκλαδίου λόγω της υπερχείλισης του ποταμού Ενιπέα
Η εταιρεία ανακοίνωσε την αναστολή των δρομολογίων εξαιτίας των έντονων βροχοπτώσεων που προκάλεσαν ζημιές στην υποδομή – Δύο αμαξοστοιχίες InterCity με πάνω από 600 επιβάτες ακινητοποιήθηκαν και μεταφέρθηκαν με λεωφορεία
Αμαξοστοιχία της Hellenic Train
Τρόλεϊ: Ξεκινά την Κυριακή στον Πειραιά το ξήλωμα του δικτύου – «Οικονομικότερη λύση τα ηλεκτρικά λεωφορεία»
Τι είπε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών, Κωνσταντίνος Κυρανάκης για τα τρόλεϊ, την αντικατάστασή τους με ηλεκτρικά λεωφορεία αλλά και το κυκλοφοριακό χάος που υπάρχει καθημερινά στην Αθήνα
Τρόλεϊ 21