Ελλάδα

Η «οδύσσεια» ενός καθηγητή – Πήγε στην Τήλο, αλλά είχε διοριστεί στη Λέρο

«Αυτό που δεν ξέραμε είναι ότι μπορεί για αλλού να ξεκινήσεις, αλλού να φτάσεις, αλλού να είσαι τοποθετημένος»

Με τα πράγματά του φορτωμένα στο αυτοκίνητό του, ο Μιχάλης Πεταβράκης ξεκίνησε για την ακριτική Τήλο όπου διορίστηκε αναπληρωτής καθηγητής Φυσικής. 

Φτάνοντας ωστόσο στο σχολείο στην Τήλο, τον περίμενε μια δυσάρεστη έκπληξη αφού είχε διοριστεί σε άλλο νησί.

«Η διευθύντρια μου λέει, “χίλια συγγνώμη, λάθος κάναμε, δεν έπρεπε να σας στείλουμε στην Τήλο, αλλά στη Λέρο ήταν να παρουσιαστείτε”», λέει σε βίντεο που ανέβασε στο TikTok.

Αναστατωμένος ο αναπληρωτής εκπαιδευτικός και έχοντας πληρώσει τη μετακίνησή του, πήρε το πλοίο για τη Λέρο.

«Το ότι όλα γίνονται τελευταία στιγμή το ξέραμε. Το ότι είναι ανοργάνωτα το ξέραμε. Το ότι κανείς δεν νοιάζεται πως θα προλάβουμε να φτάσουμε εκεί που πρέπει το ξέρουμε. Αυτό που δεν ξέραμε είναι ότι μπορεί για αλλού να ξεκινήσεις, αλλού να φτάσεις, αλλού να είσαι τοποθετημένος», λέει ο κ. Πεταβράκης στο βίντεο.

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Γιάννης Παπαδομαρκάκης είπε στο αποψινό (12.09.2025) κεντρικό δελτίο του ALPHA πως «είναι ένα θέμα παρανόησης.

Διότι στην Τήλο δεν υπάρχει τμήμα ένταξης. Λάθη μπορεί να γίνουν, τα λάθη όμως διορθώνονται από τη στιγμή που κλήθηκε ο εκπαιδευτικός στη διεύθυνση εκπαίδευσης, του ανακοινώθηκε και συμφώνησε με την μετακίνησή του. Πιστεύω ότι έχει λήξει το θέμα εδώ».

Στον Alpha, μίλησε και η αναπληρώτρια δασκάλα Αλεξάνδρα Παπαδημητρίου από τη Θεσσαλονίκη: «είναι απάνθρωπο το να καθόμαστε και να ταλαιπωρούμαστε και να ζούμε με την αβεβαιότητα του “σε ποιο σχολείο θα είμαστε;”. Στο Κιλκίς πήγαινα κάθε μέρα με ταξί. Κάθε μέρα πλήρωνα 100 ευρώ ταξί. Συνεπώς ο μισθός μου έφευγε στις εννέα με δέκα μετακινήσεις».

Η δασκάλα, αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα και λέει πως ο μεγαλύτερος φόβος της είναι να την στείλουν σε σχολείο χωρίς πρόσβαση για ΑμεΑ. Η ίδια δηλώνει πως επικοινώνησε με το υπουργείο Παιδείας και «αυτό που μου είπαν είναι ότι “εάν δεν μπορείτε να πάτε όπου σας στείλουμε και οι γιατροί θεωρούν ότι είστε ανίκανη παραιτηθείτε”».

«Είναι ένα θέμα το οποίο είναι σοβαρό και είπα και θα γίνει έργο, ότι θα πρέπει τα σχολεία να έχουν πρόσβαση για τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Και θα πρέπει να δούμε πως θα το πραγματοποιήσουμε», δήλωσε ο κ. Παπαδομαρκάκης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Βίντεο από τη στιγμή του δυστυχήματος στα Γλυκά Νερά - Φίλοι του 23χρονου αφήνουν λουλούδια στο σημείο του τροχαίου
Ο 23χρονος είχε πάει να δει αγώνα με τους φίλους του - Στο σημείο κόσμος αφήνει λουλούδια και σημειώματα, προσπαθώντας να αποχαιρετήσει τον αδικοχαμένο νεαρό
Γλυκά Νερά
Ξεσπά ο σύζυγος της 37χρονης που σκοτώθηκε στο δυστύχημα στη Νέα Κίο - «Όταν πάνε με 180 χλμ σε 2 δευτερόλεπτα τι θα προλάβαινε;»
«Μας είπαν ότι έπεσε η γυναίκα πάνω τους ενώ θα μπορούσε να τους αποφύγει, να φρενάρει και ότι αν δεν υπήρχε το αμάξι της στο σημείο, δεν θα υπήρχε κίνδυνος να σκοτωθούν οι κατηγορούμενοι» λέει ο σύζυγος της 37χρονης
Τροχαίο δυστύχημα στην παραλιακή οδό Νέας Κίου
Νέα βίντεο από την φονική παράσυρση βρέφους στον Βόλο το 2023 - «Είναι σαν να μας ρίχνουν συνέχεια αλάτι στην πληγή» λέει η γιαγιά
«Κάποιος ένα Σάββατο την είδε κάπως και ήπιε και μου πήρε μέσα από την αγκαλιά μου το εγγόνι μου» λέει ο παππούς του βρέφους που παρασύρθηκε στο Βόλο
Βόλος