Ελλάδα

Η περιοχή της Αττικής που νιώθεις πως βρίσκεσαι σε νησί

Μικρολίμανο, Πειραιάς. Η μόνιμη αίσθηση πως βρίσκεσαι σε νησί. Μια ιδιαίτερη βόλτα. Στην πραγματικότητα, το Μικρολίμανο είναι η κατάληξη του λόφου της Καστέλλας και αποτελεί μια προκυμαία ανάμεσα στο Πασαλιμάνι και το Νέο Φάληρο.

Ξεκίνησε να γίνεται πόλος έλξης κατ’ αρχάς για τον Πειραιά και στη συνέχεια και για την Αθήνα στα τέλη του ’80, ενώ το μεγάλο μπαμ έγινε στη δεκαετία του ’90.

Μετά από μια περίοδο «καθίζησης» και έπειτα από μια σημαντική ανάπλαση, το Μικρολίμανο άλλαξε χαρακτήρα αλλά παραμένει μια από τις πιο εμβληματικές και σταθερά τουριστικές περιοχές του Πειραιά.

Πόσες ονομασίες δεν άλλαξε αυτό το γραφικό φυσικό λιμάνι του Πειραιά. Τα αρχαία χρόνια ονομαζόταν λιμένας της Μουνιχίας, η οποία, σύμφωνα με την επικρατέστερη φήμη, προέκυψε από τον ήρωα Μούνιχο, που κατέλαβε το λόφο (σημερινή Καστέλλα).

Διαβάστε περισσότερα στο exploringgreece.tv

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Μεγάλη αναζωπύρωση στην Ιεράπετρα στα Φέρμα - 9 μποφόρ οι ριπές των ανέμων, απομακρύνθηκαν 5.000 τουρίστες
Δύσκολες οι πυρομετεωρολογικές συνθήκες στην περιοχή μέχρι το πρωί της Παρασκευής - Μεγάλες ζημιές σε σπίτια και επιχειρήσεις - Τεράστιες δυνάμεις της πυροσβεστικής στην Ιεράπετρα
Μεγάλη φωτιά στην Ιεράπετρα
Ανανεώθηκε πριν 30 λεπτά
1
Θερμικός θόλος φέρνει καύσωνα διαρκείας στην Ελλάδα με θερμοκρασίες έως 43°C - Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς
Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης έκανε μια ανάρτηση αναφέροντας πως: «Από το Σαββατοκύριακοο θερμικός θόλος θα στραφεί και προς τη χώρα μας με αποτέλεσμα τη μεταφορά των πολύ θερμών αερίων μαζών»
Φωτογραφία αρχείου 13
Τραγελαφικές ιστορίες στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ: Πτέρυγα μάχης έγινε ελαιώνας, η λίμνη Κάρλα χωράφι και περιοχές Natura βοσκοτόπια
Οι καταγγελίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας τα τελευταία 24ωρα σε σχέση το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ ξεπερνούν κάθε φαντασία, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Τα Νέα»
Βοσκοτόπια 28