Ελλάδα

Η Τουλουπάκη απαιτεί δημόσια συγνώμη για δημοσίευμα με τίτλο “Έτσι έστησαν τη Novartis”

Η εισαγγελέας Διαφθοράς κ. Τουλουπάκη με εξώδικο υποστηρίζει πως οι καταγγελίες του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Αγγελή έχουν κριθεί ως αβάσιμες.

Εξώδικο απέστειλε η Εισαγγελέας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα για το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της με τίτλο «Έτσι έστησαν τη Novartis».

Το δημοσίευμα της εφημερίδας αφορά τις καταγγελίες του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Αγγελή που συνόδευαν την επιστολή παραίτησής του. Η κυρία Τουλουπάκη ζητάει από την εφημερίδα διορθωτικό δημοσίευμα και δημόσια συγνώμη για όσα αναφέρθηκαν στο ρεπορτάζ.

Η κυρία Τουλουπάκη επισημαίνει-μεταξύ άλλων- πως «όλα τα εξιστορούμενα από τον κ. Αγγελή, έχουν ήδη κριθεί και αξιολογηθεί από τα αρμόδια πειθαρχικά όργανα ως απολύτως αβάσιμα και αναξιόπιστα». Σύμφωνα με πληροφορίες παρόμοιο εξώδικο έχει σταλεί και στην εφημερίδα «Άποψη».

Η εισαγγελέας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη επισημαίνει στο εξώδικο της σχετικά με το ιστορικό της υπόθεσης «κληθήκαμε τόσο εγώ όσο και οι συνεργάτες μου σε παροχή εγγράφων εξηγήσεων, στο πλαίσιο πειθαρχικής έρευνας που διενεργήθηκε από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, μετά το πέρας της οποίας η υπόθεση αρχειοθετήθηκε, δικαιώνοντας πλήρως τη δική μας πλευρά για τα όσα αναληθή και συκοφαντικά ανέφερε ο κ. Αγγελής σε βάρος μου, για τα οποία έχω επιφυλαχθεί να ασκήσω όλα τα νόμιμα δικαιώματά μου. Περαιτέρω, οι ανυπόστατες ως άνω καταγγελίες διαψεύστηκαν πλήρως, ενώ αντιθέτως αναδείχθηκε και επικυρώθηκε η νομιμότητα των ενεργειών μου στην εν λόγω έρευνα, εμμέσως, και με την ανανέωση της θητείας μου ως Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εγκλημάτων Διαφθοράς στις 11 Απριλίου 2019, κατά πλειοψηφία, από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Η ανιψιά θεωρεί ότι πίσω από τους 22χρονους δράστες της διπλής δολοφονίας στη Φοινικούντα υπάρχουν συγγενείς» λέει η δικηγόρος της
Ο 68χρονος με συμβολαιογραφική πράξη είχε ζητήσει να αποτεφρωθεί και την τέφρα του να παραλάβει ο ανιψιός του, πράγμα που δεν έχει συμβεί εδώ και 12 μέρες - Τι ισχύει για το ενδεχόμενο του ηθικού αυτουργού
Το 68χρονο θύμα στη Φοινικούντα
Θρίλερ με 16χρονη που βρέθηκε νεκρή έξω από μαγαζί στο Γκάζι μετά από κατανάλωση αλκοόλ - Άλλες τρεις κλήσεις για μέθη δέχθηκε το ΕΚΑΒ από το ίδιο σημείο
Ο πατέρας της 16χρονης έκανε γνωστό το συμβάν στο ΑΤ Ομόνοιας και άμεσα κινήθηκε η διαδικασία για τη διερεύνηση των συνθηκών και των αιτιών που οδήγησαν στον θάνατο την ανήλικη - Το ΕΚΑΒ παρέλαβε τουλάχιστον άλλα τρία άτομα από την ευρύτερη περιοχή
glasses alcohol cocktail set and beer on a waiter tray in bar
Ανανεώθηκε πριν 34 λεπτά
7
Ευρωπαϊκή Εισαγγελία για τις 37 συλλήψεις για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: «Οργανωμένη εγκλήματική ομάδα» – Πώς ξέπλεναν τα χρήματα
«Για να αποκρύψουν την παράνομη προέλευση των εσόδων, οι ύποπτοι πιστεύεται ότι εξέδωσαν εικονικά τιμολόγια, διοχέτευσαν τα κεφάλαια μέσω πολλών τραπεζικών λογαριασμών και τα ανακάτεψαν με νόμιμο εισόδημα».
Eurokinissi