Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

ΙΕΚ ΟΑΕΔ: Πότε λήγει η προθεσμία αιτήσεων

ΟΑΕΔ

Εγκρίθηκε η εισαγωγή 2.560 νέων σπουδαστών και σπουδαστριών σε 30 ΙΕΚ του ΟΑΕΔ. Δείτε πότε λήγει η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων.

Οι εγγραφές των υποψηφίων σπουδαστών στα Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης του Οργανισμού (ΙΕΚ ΟΑΕΔ)  για το Χειμερινό εξάμηνο του έτους κατάρτισης  2017-18, άρχισαν. Διαβάστε την ανακοίνωση του ΟΑΕΔ με όσα πρέπει να γνωρίζετε.

Η επίσημη ανακοίνωση για τα ΙΕΚ ΟΑΕΔ

Από τον ΟΑΕΔ ανακοινώνεται ότι εγκρίθηκε η εισαγωγή 2.560 νέων σπουδαστών και σπουδαστριών σε 30 Ι.Ε.Κ του Οργανισμού. Οι σπουδαστές και οι σπουδάστριες θα καταρτισθούν σε 31 σύγχρονες ειδικότητες.

Οι υποψήφιοι πρέπει να υποβάλουν σχετική αίτηση έως 15-09-2017. Είναι απαραίτητο να είναι κάτοχοι Απολυτηρίου Λυκείου ή Πτυχίου ΤΕΕ Β ΄Κύκλου Σπουδών ή ΕΠΑ.Λ ή ΕΠΑ.Σ, ανεξαρτήτου ορίου ηλικίας.

∆ικαίωµα εγγραφής στο Α’ εξάµηνο κατάρτισης έχουν οι απόφοιτοι Λυκείου. Επιπλέον, οι απόφοιτοι ΕΠΑ.Σ, ΕΠΑ.Λ., ΤΕΕ Β’ Κύκλου Σπουδών, ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας. Δικαίωμα εγγραφής στο Γ’ εξάμηνο κατάρτισης έχουν οι απόφοιτοι ΕΠΑ.Λ, ΕΠΑ.Σ, ΤΕΕ Β΄Κύκλου Σπουδών, ΤΕΛ, ΕΠΑΛ αντίστοιχης ειδικότητας, ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας.

Οι ενδιαφερόμενοι των ΙΕΚ ΟΑΕΔ μπορούν να ανατρέχουν για περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Ο.Α.Ε.∆: www.oaed.gr και στις γραμματείες των Ι.Ε.Κ.

Δείτε εδώ τον πίνακα με τις γραμματείες και πού βρίσκονται.

Διευκρινίσεις

Εάν κατά την ως άνω περίοδο υποβολής αιτήσεων προκύψει αριθμός αιτήσεων υποψηφίων μεγαλύτερος του προβλεπομένου από την εγκύκλιο αριθμού, τότε αλλάζουν τα δεδομένα. Συγκεκριμένα, θα ακολουθήσει διαδικασία επιλογής και έκδοσης αποτελεσμάτων, μετά από μοριοδότηση συγκεκριμένων κριτηρίων. Σ’ αυτή την περίπτωση όλοι οι επιπλέον των επιτυχόντων υποψήφιοι για τα ΙΕΚ ΟΑΕΔ θεωρούνται ως επιλαχόντες.

Εάν κατά το ως άνω διάστημα δεν έχει επιτευχθεί συµπλήρωση του προβλεπομένου αριθμού εισακτέων, τότε όλοι οι υποψήφιοι εγγράφονται χωρίς επιλογή. Προϋπόθεση είναι όμως ότι το σύνολό τους δεν θα υπολείπεται του αριθμού δεκαπέντε (15).

Μετά τη λήξη της υποβολής αιτήσεων εφ’ όσον ο αριθμός των υποψηφίων υπερβαίνει τον προβλεπόμενο αριθμό εισαγωγής, ο Διευθυντής του ΙΕΚ καταρτίζει πίνακα κατάταξης, ανά ειδικότητα, µε μοριοδότηση.

Δείτε εδώ τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις