Ελλάδα

Ίμια: “Ένταση” και τουρκικά πλοία στην περιοχή! “Δεν πλησιάζουν οι Έλληνες” – video

Για μια ακόμη φορά, σκηνικό έντασης "στήνεται" από... Τουρκία μεριά ενόψει της "μαύρης" επετείου για τα Ίμια.

Όπως… κάθε χρόνο, έτσι και φέτος οι Τούρκοι “στήνουν” σκηνικό έντασης μόλις λίγα εικοσιτετράωρα πριν τη μαύρη επέτειο από τα Ίμια.

Τις τελευταίες ώρες υπάρχει ένας καταιγισμός δημοσιευμάτων από τα μεγαλύτερα δημοσιογραφικά δίκτυα της Τουρκίας (σ.σ. όπως η Hurriyet, το CNN Turk, η Milliyet και η Sabah). Τονίζουν πως από το απόγευμα της Δευτέρας, 28.01.2019, στα Ίμια εστάλησαν τρία θωρηκτά πολεμικά πλοία και μια τουρκική ακταιωρός προκειμένου να περιπολούν τη μικρή νήσο και να αποτρέψουν «ελληνικές προκλήσεις».

Όπου… «ελληνική πρόκληση», τα τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης εννοούν την προσέγγιση των Ιμίων για την κατάθεση στεφάνων.

Και φέτος σκηνικό έντασης στα Ίμια…

Τηλεοπτικά συνεργεία της Τουρκίας έχουν ήδη στείλει συνεργεία στα παράλια, μεταδίδοντας εικόνες από τα τουρκικά πλοία που «περιπολούν» την περιοχή.

Στα δημοσιεύματα, μάλιστα, τονίζεται ως επιτυχία του πολεμικού ναυτικού της Τουρκίας ότι τη Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου -ημέρα που το 1996 ξεκίνησαν τα γεγονότα, με την υποστολή της τουρκική σημαίας στα Ίμια, «οι Ελληνες δεν πλησίασαν».

Χαρακτηριστικό είναι το δημοσίευμα της Sabah, που ξεκινά ως εξής: “Έλληνες αξιωματούχοι, που κάθε χρόνο πετούν στεφάνι στα Ίμια. δεν μπόρεσαν καν να πλησιάσουν τις βραχονησίδες φέτος. Με αφορμή την 23η επέτειο, τρία πολεμικά πλοία κι ένα σκάφος της ακτοφυλακής περιπολούν στην περιοχή και “εκφοβίζουν” τους Έλληνες στρατιώτες“.

Δείτε το

Ίμια

Δείτε σχετικό βίντεο

Τα ειδησεογραφικά δίκτυα της Τουρκίας, μάλιστα, σημειώνουν ότι τα μέτρα ασφαλείας θα συνεχιστούν και θα συμμετάσχουν, πέραν του Πολεμικού Ναυτικού, και δυνάμεις του Λιμενικού Σώματος της Αλικαρνασσού (Μπόντρουμ).

«Κάθε χρόνο οι Έλληνες επισκέπτονται τα Ίμια για τη ρίψη στεφάνων. Φέτος δεν τα κατάφεραν» αναφέρει, ενδεικτικά, το παρακάτω tweet στο… πνεύμα της Sabah.

Δείτε το

https://twitter.com/HakkDavaNeferi/status/1089942415690158080?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1089942415690158080&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.iefimerida.gr%2Fnews%2F475072%2Fskiniko-entasis-sta-imia-toyrkika-ploia-stin-periohi-den-plisiazoyn-oi-ellines-lene

Με πληροφορίες από: sabah.com.tr

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Οργή συγγενών και δικηγόρων στη δίκη της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών - Τέσσερις διακοπές και γιουχαΐσματα
Πολλοί συγγενείς καθόταν στο εδώλιο του κατηγορουμένου, καθώς δεν υπήρχαν θέσεις λόγω της μικρής χωρητικότητας της αίθουσας - «Είμαστε σαν τα κοτόπουλα στριμωγμένοι» είπε ο Πάνος Ρούτσι
Δίκη των Τεμπών
5
ΚΥΣΕΑ: Πέρασαν και τα 5 εξοπλιστικά προγράμματα των 5 δισ. ευρώ – Νέος αρχηγός στο Λιμενικό ο Χρήστος Κοντορουχάς
Στη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ υπό τον πρωθυπουργό, εγκρίθηκαν και τα πέντε εξοπλιστικά προγράμματα των Ενόπλων Δυνάμεων ενώ επιλέχθηκε και ο νέος αρχηγός του Λιμενικού
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας προσέρχεται στο ΚΥΣΕΑ
Σεισμός: Συνεχίζονται οι αυτοψίες σε σπίτια στα Ιωάννινα και Θεσπρωτία - Πάνω από 200 αιτήσεις στον δήμο Δωδώνης
Νέες αιτήσεις για επανεξέταση μετά τους μετασεισμούς - Οι μηχανικοί προχωρούν στην καταγραφή και τον χαρακτηρισμό των κτιρίων που επλήγησαν από τους πρόσφατους σεισμούς
Σπίτι στη Θεσπρωτία μετά τον σεισμό
22 συλλήψεις για απάτες σε βάρος του ΕΦΚΑ – Χειροπέδες σε πρώην παίκτη ριάλιτι, κατηγορούνται και 2 γνωστοί influencers
Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί δύο ιδιοκτήτες κέντρων μασάζ και ένας πρώην παίκτης ριάλιτι ενώ κατηγορούνται για εμπλοκή στην υπόθεση και δύο γνωστά μοντέλα
Περιπολικό 10