Ελλάδα

Ημιμαραθώνιος Αθήνας: Το ΕΚΑΒ έδωσε τις πρώτες βοήθειες σε 74 δρομείς – Οι 6 διακομίστηκαν σε νοσοκομεία 

Η κάλυψη υποστηρίχθηκε με την ανάπτυξη 5 ασθενοφόρων οχημάτων, 2 Κινητών Ιατρικών Μονάδων (ΚΙΜ) και 8 μοτοσυκλετών της Ομάδας Άμεσης Επέμβασης

Με επιτυχία ολοκλήρωσε το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) την υγειονομική κάλυψη του 13ου Ημιμαραθωνίου της Αθήνας, που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Κυριακή (09.03.2025).

Κατά τη διάρκεια του Ημιμαραθωνίου, οι δυνάμεις του ΕΚΑΒ διαχειρίστηκαν συνολικά 80 περιστατικά που έχρηζαν παροχής επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας. 

Από αυτά:

  • τα 74 αντιμετωπίστηκαν επιτόπου με την παροχή πρώτων βοηθειών,
  • τα 6 περιστατικά διακομίστηκαν για περαιτέρω έλεγχο σε εφημερεύοντες Υγειονομικούς Σχηματισμούς.

Συγκεκριμένα, 4 περιστατικά διακομίστηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Κοργιαλένειο – Μπενάκειο Ε.Ε.Σ.» και ακόμη 2 στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ιπποκράτειο».

ΕΚΑΒ: Σε ετοιμότητα σε όλη την διαδρομή

Σε συνεργασία με την Οργανωτική Επιτροπή του Ημιμαραθωνίου και την Υγειονομική Επιτροπή του Συνδέσμου Ελληνικών Γυμναστικών Αθλητικών Σωματείων (ΣΕΓΑΣ), οι διασώστες, οι νοσηλευτές και οι ιατροί του ΕΚΑΒ ήταν σε ετοιμότητα καθ’ όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης, διασφαλίζοντας την άμεση παροχή προνοσοκομειακής φροντίδας στους αθλητές και τις αθλήτριες.

Για την υγειονομική υποστήριξη των συμμετεχόντων στους αγώνες δρόμου, πέραν του προσωπικού που εκτελούσε την κανονική ημερήσια υπηρεσία του στην Αθήνα, από το ΕΚΑΒ διατέθηκαν επιπλέον 22 διασώστες-πληρώματα ασθενοφόρων, 6 νοσηλευτές και 10 ιατροί.

Η κάλυψη υποστηρίχθηκε με την ανάπτυξη 5 ασθενοφόρων οχημάτων, 2 Κινητών Ιατρικών Μονάδων (ΚΙΜ) και 8 μοτοσυκλετών της Ομάδας Άμεσης Επέμβασης, διασφαλίζοντας την επιχειρησιακή ανταπόκριση όπου κρίθηκε απαραίτητο.

Στην υγειονομική διαχείριση του αγώνα, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του ΕΚΑΒ υποστηρίχθηκε από ιατρούς και φυσιοθεραπευτές του ΣΕΓΑΣ, ιατρούς του Ειδικού Κέντρου Καρδιάς Αθλητών & Νέων (ΕΚΚΑΝ), εθελοντές νοσηλευτές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (ΕΕΣ), καθώς και τελειόφοιτους σπουδαστές της Σχολής Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης του ΕΚΑΒ (ΣΑΕΚ-ΕΚΑΒ).

Όλοι οι συμμετέχοντες στη διοργάνωση συνέβαλαν ουσιαστικά στο έργο των ιατρών και των νοσηλευτών του ΕΚΑΒ, παρέχοντας υποστήριξη στα δύο Ιατρεία Άμεσης Παροχής Ιατρικής Φροντίδας και στους πέντε Αυτόνομους Σταθμούς Παροχής Πρώτων Βοηθειών, που είχαν αναπτυχθεί για την κάλυψη του Ημιμαραθωνίου.

«Η επιτυχημένη ολοκλήρωση της υγειονομικής κάλυψης του 13ου Ημιμαραθωνίου της Αθήνας αναδεικνύει τη σημασία του συντονισμού και της επιχειρησιακής ετοιμότητας του ΕΚΑΒ. Με γνώμονα την άμεση ανταπόκριση και την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας, το ΕΚΑΒ συνεχίζει να υποστηρίζει μεγάλα αθλητικά γεγονότα, συμβάλλοντας στην ασφαλή διεξαγωγή τους και στην προστασία της υγείας των συμμετεχόντων», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΕΚΑΒ.

Πηγή: iatropedia.gr 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Καιρός σήμερα: Βροχές και καταιγίδες σε δυτικά, ανατολική Μακεδονία, Θράκη και ανατολικό Αιγαίο – Αναλυτική πρόγνωση
Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά - Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ
Θυελλώδεις άνεμοι
Ο 54χρονος σμήναρχος κατάσκοπος της Κίνας με τη «διπλή» ζωή, τα κρυφά εμβάσματα και τα νέα πρόσωπα που μπαίνουν στο κάδρο των ερευνών
Σε κανέναν δεν είχε κινήσει υποψίες το περίεργο ταξίδι του στην Κίνα με το πρόσχημα ότι σκόπευε να μάθει τη γλώσσα - Πλέον αντιμετωπίζει βαρύτατες κατηγορίες και η ποινή του θα κριθεί ενώπιον του στρατιωτικού εισαγγελέα
Ο Σμήναρχος που κατηγορείται για κατασκοπεία
Προφυλακιστέος ο φερόμενος ως διακινητής των μεταναστών στο πολύνεκρο επεισόδιο στη Χίο - Ισχυρίστηκε ότι πλήρωσε κι εκείνος 3.000 ευρώ για να μπει στη βάρκα
Ο ίδιος προσπάθησε να αρνηθεί τις κατηγορίες ωστόσο μετανάστες που επέζησαν της τραγωδίας, έδειχναν εκείνον ως διακινητή
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Άλλοι 1.400 αστυνομικοί στην Αττική – «Ενίσχυση εισοδήματος και βελτίωση συνθηκών εργασίας» οι προτεραιότητες
Οι πρώτοι 600 αστυνομικοί θα ενισχύσουν τις υπηρεσίες και τα Αστυνομικά Τμήματα της Αττικής μέσα στην άνοιξη και οι υπόλοιποι 800 μέχρι το φθινόπωρο
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στην ετήσια εκδήλωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής 10