Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

ΙΝΣΕΤΕ: Τρεις στους δέκα ξένοι τουρίστες έρχονται οδικώς

ΙΝΣΕΤΕ: Τρεις στους δέκα ξένοι τουρίστες έρχονται οδικώς
Intime news (αρχείο)

Οδικώς έρχονται στην Ελλάδα τρεις στους δέκα ξένοι τουρίστες σύμφωνα με νέα μελέτη του ΙΝΣΕΤΕ (Ινστιτούτο Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων).

Οι ξένοι τουρίστες που προσήλθαν οδικώς στην χώρα μας το 2018, ανήλθαν σε 8,8 εκατ , που αντιστοιχεί στο 29% από τα 30,3 εκατ εισερχόμενους ταξιδιώτες συνολικά, πλην κρουαζιέρας.

Σε ό,τι αφορά τα στοιχεία του πρώτου εξαμήνου του 2019, οι οδικές αφίξεις ανήλθαν σε 536. 000 – μειωμένες κατά 12% σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του 2018.

Η εικόνα όμως δεν είναι ενιαία, καθώς υπάρχουν διαφοροποιήσεις ανά χώρα και μεθοριακό σταθμό που καταγράφονται οι διελεύσεις των επισκεπτών.

Για παράδειγμα, οι αφίξεις από την Αλβανία έχουν επανέλθει από τον Μάιο σε θετικούς ρυθμούς, ενώ από τη Βουλγαρία υπάρχει σταθερά αρνητική διψήφια μεταβολή από την αρχή του έτους.

Επίσης, οι αφίξεις από τη Βόρεια Μακεδονία είχαν θετικό πρόσημο τον Απρίλιο και τον Ιούνιο και αρνητικό πρόσημο τους υπόλοιπους μήνες, ενώ οι αφίξεις από την Τουρκία αν και είχαν αρνητικό ξεκίνημα, επανήλθαν σε θετικούς ρυθμούς από τον Μάρτιο

Αναφορικά με τη θέση της Ελλάδας το 2017, επισημαίνεται ότι σε όλες βρίσκεται στην 1η θέση των κυριότερων τουριστικών προορισμών, με εξαίρεση την αγορά της Ρουμανίας, όπου έχει την 2η θέση, μετά την Ουγγαρία, διατηρώντας τις θέσεις που είχε και το 2016.

Η εικόνα είναι παρόμοια όσον αφορά στους Μεσογειακούς προορισμούς, με την Ελλάδα να βρίσκεται σε όλες τις αγορές στην 1η θέση των κυριότερων προορισμών

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις