Ελλάδα

Ηράκλειο: Σε ύφεση η φωτιά το Αντισκάρι

Σε ύφεση είναι μετά από ένα 24ωρο η μεγάλη πυρκαγιά στο Αντισκάρι του δήμου Φαιστού.

Αυτή την ώρα δεν υπάρχουν ενεργά μέτωπα, ωστόσο όλες οι πυροσβεστικές δυνάμεις βρίσκονται στην περιοχή επεμβαίνοντας άμεσα σε κάθε περίπτωση αναζωπύρωσης.

Χθες η φωτιά ήταν ανεξέλεγκτη, ευτυχώς όμως, σήμερα οι καιρικές συνθήκες δεν στάθηκαν εμπόδιο στο έργο της κατάσβεσης.

Η χθεσινή κατάσταση ήταν δραματική καθώς οι θυελλώδεις άνεμοι έφταναν τα 10 μποφόρ με αποτέλεσμα το μέτωπο της φωτιάς να φύγει από κάθε έλεγχο.

Μάλιστα, κινδύνεψαν να εγκλωβιστούν 8 πυροσβέστες στη φωτιά ενώ στη συνέχεια έγινε έκκληση να απομακρυνθούν οι κάτοικοι από γειτονικούς οικισμούς.

Στο πέρασμά της η φωτιά έχει κάψει μια κατοικία και έχει αποτεφρώσει δεκάδες στρέμματα γεωργικής έκτασης, βοσκοτόπους και θερμοκήπια, ενώ σήμερα δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές.

Στο πλαίσιο της έρευνας οι αρχές έχουν καταλήξει σε δυο κατοίκους της περιοχής οι οποίοι φέρονται να ευθύνονται για την πρόκληση της μεγάλης αυτής πυρκαγιάς και αναζητούνται.

Πηγή: flashnews.gr

Διαβάστε

Ηράκλειο: Αναζητούν δύο άτομα για τη φωτιά στο Αντισκάρι – Σε εξέλιξη η μεγάλη πυρκαγιά

Υπό έλεγχο η φωτιά στη Ζάκυνθο

“Η κυβέρνηση επιλέγει το δρόμο του αυταρχισμού”

Αυτό είναι το φύλλο επίταξης που έφτασε στους απεργούς της ΔΕΗ (ΦΩΤΟ)

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ο Γολγοθάς των πυρόπληκτων στη Κερατέα μετά τις καταστροφικές φωτιές – «Είμαι 11 μέρες χωρίς ρεύμα»
Χωρίς ρεύμα, με καμένα σπίτια και ζώα, οι πυρόπληκτοι της χώρας προσπαθούν να σταθούν ξανά στα πόδια τους, αντιμετωπίζοντας τεράστιες δυσκολίες στην καθημερινότητά τους
Η κυρία Αργυρώ Πάλλα ζει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα εδώ και 11 μέρες 2