Ελλάδα

Ιθάκη: Ακόμα χωρίς παιδίατρο!

Την ώρα που η νέα γρίπη θερίζει, το κέντρο υγείας του νησιού...

εξακολουθεί να μην έχει παιδίατρο! Το τελευταίο τρίμηνο τα παιδιά αρρωσταίνουν, οι γονείς τα πηγαίνουν στο κέντρο υγείας, αλλά εκεί δεν υπάρχει ο αρμόδιος γιατρός για να εξετάσει και να τους πει αν έχουν προσβληθεί από τον ιό της νέας γρίπης.
Οι κάτοικοι δεν έχουν σταματήσει να διαμαρτύρονται. Με επιστολή που στέλνουν στα ΜΜΕ ζητούν… “το αυτονόητο. Το δικαίωμα στη δημόσια και δωρεάν υγεία, ζητάμε παιδίατρο για τα παιδιά μας, ζητάμε την άμεση προκήρυξη της θέσης και τον διορισμό γιατρού και, μέχρι να καλυφθεί η οργανική θέση με μόνιμο, ζητάμε την άμεση απόσπαση από άλλη νοσοκομειακή μονάδα παιδίατρου, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι άμεσες ανάγκες για εμβολιασμό, για αντιμετώπιση της έκτακτης κατάστασης που έχει δημιουργήσει η νέα γρίπη αλλά και αντιμετώπιση των εποχιακών ασθενειών και τυχόν τραυματισμών που, δυστυχώς, δεν λείπουν από την ημερήσια διάταξη των παιδιών”.
Οι κάτοικοι του νησιού είναι αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις αντιδράσεις τους με καταλήψεις δημοσίων κτιρίων “Επειδή κουραστήκαμε να ακούμε υποσχέσεις και επειδή θέλουμε σαν γονείς να μπορούμε να κοιτάμε τα παιδιά μας στα μάτια χωρίς να ντρεπόμαστε, αποφασίσαμε στη Λαϊκή Συνέλευση της 25/11 να προβούμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις (καταλήψεις δημόσιων κτιρίων-μέσων συγκοινωνίας κ.λπ.), ζητώντας σαν φορολογούμενοι Έλληνες πολίτες που είμαστε, το κράτος να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του απέναντί μας, όπως αυτό ζητάει το ίδιο να κάνουμε και εμείς, και να μην μας αντιμετωπίζει σαν πολίτες δεύτερης κατηγορίας”.

 

Στις αρχές Νοεμβρίου είχε μιλήσει για το πρόβλημα στο ΝewsIt.gr ο πρώην δήμαρχος Ιθάκης, Σπύρος Αρσένης. (διαβάστε το σχετικό άρθρο)

 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Σοκάρει ο 5ος ορειβάτης που ακύρωσε την ανάβαση στα Βαρδούσια όρη: «Γλίτωσα αλλά πάει η μία ζωή που είχα»
«Ότι τι μου επιφυλάσσει η μοίρα παιχνίδια; Όχι δεν είναι μια δεύτερη ευκαιρία γιατί ήδη μου την πήρε την μία ευκαιρία παίρνοντας τους φίλους μου» λέει ο πέμπτος ορειβάτης
Τα θύματα στα Βαρδούσια όρη
Βασιλόπιτα «γίγας» 10 τόνων και 100 μέτρων στο Περιστέρι - «Αν όχι η μεγαλύτερη, σίγουρα η πιο γλυκιά στον κόσμο»
Πολίτες από το Περιστέρι και τις γύρω περιοχές καταφθάνουν στο σημείο, περιμένοντας να δοκιμάσουν το γλυκό που ετοίμασαν με μεράκι δεκάδες βιοτέχνες αρτοποιοί
Περιστέρι
Αποκαλύψεις για τη σύντροφο του 60χρονου γιου της Ελένης Παπαδοπούλου που κρίθηκε προφυλακιστέος - «Σκέψου να φύγεις από τη χώρα»
Το λάθος που «έκαψε» τον 60χρονο, το μήνυμα που του είχε στείλει η σύντροφός του μετά τον θάνατο της 87χρονης και η σοκαριστική συμπεριφορά του
Ελένη Παπαδοπούλου
Τρόμος στον Βόλο: «Βροχή» πυροβολισμών σε καταυλισμό Ρομά στο Αλιβέρι – Άντρας με καραμπίνα ταμπουρώθηκε σε μπακάλικο
Πληροφορίες αναφέρουν πως το επεισόδιο ξεκίνησε μετά από έντονο επεισόδιο μεταξύ δύο οικογενειών και πως ένας Ρομά από τη μία οικογένεια άρπαξε μία καραμπίνα και άρχισε να πυροβολεί
Περιπολικό