Ελλάδα

Κ.Μητσοτάκης: Λένε ψέμματα όσοι συνδέουν την αξιολογηση με απολύσεις

Δεν θα γίνουν απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, λόγω δυσμενούς αξιολόγησης, επανέλαβε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA.

Χαρακτήρισε την αξιολόγηση εργαλείο βελτίωσης της απόδοσης των δημοσίων υπαλλήλων και κάλεσε την ΑΔΕΔΥ να βάλει τέλος «στον φαύλο κύκλο της δικαστικής αντιπαράθεσης».

«Όσοι επικαλούνται σύνδεση του 15% με απολύσεις, απλά ψεύδονται» σημείωσε o υπουργός. Διαβεβαίωσε ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν έχουν να φοβηθούν τίποτε από την αξιολόγηση, ενώ τους κάλεσε να προχωρήσουν στην αυτοαξιολόγηση, διευκρινίζοντας πως αν δεν το κάνουν, τότε απλά θα παρακαμφθεί αυτό το στάδιο και θα αξιολογηθούν από τους προϊσταμένους τους. Τόνισε ακόμη πως οι προϊστάμενοι έχουν υποχρέωση να συμμορφωθούν με την αξιολόγηση, από τη στιγμή που έχει ψηφιστεί ο νόμος.

Ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι οι αντιδράσεις στην αξιολόγηση είναι πολιτικά υποκινούμενες και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «κλείνει το μάτι» στους δημοσίους υπαλλήλους υποσχόμενος παράλληλα διορισμούς και προσλήψεις. Σημείωσε, επίσης, πως έως το τέλος του έτους θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία αξιολόγησης των δομών του Δημοσίου, μέσω της συρρίκνωσης των οργανογραμμάτων των φορέων.

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τον ΕΝΦΙΑ, παραδέχθηκε ότι έγιναν λάθη και ως προς τον συνολικό στόχο και ως προς τον προσδιορισμό των αντικειμενικών αξιών και πρόσθεσε ότι τα λάθη αυτά πρέπει να διορθωθούν το συντομότερο δυνατό, πριν καταβληθεί η πρώτη δόση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

“Τρέχουν” την αξιολόγηση στο ΕΣΥ – Στα ”κάγκελα” οι εργαζόμενοι – Υγεία

Μητσοτάκης: Χαμηλή κλίμακα στο δημόσιο δε σημαίνει απόλυση ή διαθεσιμότητα – Πολιτική

Αυτό είναι το νέο σύστημα αξιολόγησης στο Δημόσιο – Οι επιπτώσεις στους μισθούς – Οικονομία

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Έκκληση της αδελφής της 24χρονης από τη Βέροια για πληροφορίες από όποιον γνωρίζει κάτι για τον βαρύ τραυματισμό της
Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες τραυματίστηκε δεν έχουν αποσαφηνιστεί ακόμα, καθώς - λόγω της κατάστασης της υγείας της - δεν είναι σε θέση να μιλήσει
Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και περιπολικό της ΕΛΑΣ
Νέες καταγγελίες για επιθέσεις μαθητών σε βάρος καθηγητών: «Με χτύπησαν στην πλάτη με στυλό, μου πετούσαν μπουκάλια και με έβριζαν»
Ο θάνατος της καθηγήτριας στη Θεσσαλονίκημετά από εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη, επανέφερε το πρόβλημα, με εκπαιδευτικούς να καταγγέλλουν ότι δέχονται bullying από μαθητές
Close up of sad student receiving bad news on laptop sitting on a desk at home at night
«Έκανα το σπίτι μου καταφύγιο, πήγαμε τέσσερις και γυρίσαμε όλοι» λέει επαναπατρισθείσα από το Άμπου Ντάμπι
«Η κόρη μου, Βικτώρια, ήταν η αφορμή να πω μέσα μου "πρέπει να φύγεις" μια μέρα που δεχτήκαμε δύο απανωτά αλέρτ, και το παιδί μου μού είπε "Μαμά, φοβάμαι!"» περιγράφει η Μαρία Θεοχάρη
Επαναπατρισθείσα