Ελλάδα

Καιρός – Meteo: Πτώση θερμοκρασίας και βροχές – Που θα χρειαστούμε ομπρέλες

Ο καιρός αλλάζει και πάλι και μετά τον καύσωνα θα έχουμε αύριο Παρασκευή 24 Ιουνίου, πτώση θερμοκρασίας και βροχές.

Συγκεκριμένα τοπικές νεφώσεις αναμένονται την Παρασκευή κατά διαστήματα στα βόρεια και ανατολικά ηπειρωτικά και στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο.

Τοπικές βροχές και ενδεχομένως σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν κυρίως στην Κεντρική Μακεδονία και από το μεσημέρι στη Θεσσαλία και στην Κεντρική Στερεά Ελλάδα. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες, κυρίως στα δυτικά και νότια.

Πτώση της θερμοκρασίας θα σημειωθεί κυρίως στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά και στην Κρήτη, ενώ υψηλές θερμοκρασίες θα υπάρξουν στα δυτικά. Αναλυτικότερα, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 17 έως 30 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 18 έως 31, στην Θεσσαλία και στην Ανατολική Στερεά και Πελοπόννησο από 23 έως 34, στην Ήπειρο από 17 έως 35, στη Δυτική Στερεά και Πελοπόννησο από 20 έως 38, στα νησιά του Ιονίου από 19 έως 35, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου και στις Σποράδες από 20 έως 32, στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα από 23 έως 32 και στην Κρήτη από 26 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ και στα Δωδεκάνησα 5 έως 7 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ και το μεσημέρι και απόγευμα πρόσκαιρα 3 έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται τοπικές νεφώσεις κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 27 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στον νομό Θεσσαλονίκης αναμένονται νεφώσεις, θα υπάρχουν όμως και διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, όμως το μεσημέρι και απόγευμα θα γίνουν πρόσκαιρα νότιοι 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 24 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Σε τρία «κύματα» ο σεισμός των 6,1 Ρίχτερ νότια της Κάσου και της Καρπάθου – Καθησυχαστικοί οι σεισμολόγοι
«Τέτοιοι σεισμοί γίνονται εφάπαξ», είπε ανέφερε ο Ευθύμης Λέκκας - Ηχησε το 112 το οποίο έδινε προειδοποίηση για τσουνάμι, και το οποίο καλούσε τους κατοίκους να απομακρυνθούν από τις ακτές
Σεισμός ανοιχτά της Κάσου
Σεισμός 6,1 Ρίχτερ νότια από την Κάσο και την Κάρπαθο - Μήνυμα από το 112 για πιθανό τσουνάμι
Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε όλη την Κρήτη, τη Ρόδο και την Κω - Δεν έχουν αναφερθεί ζημιές - Καθησυχαστικός ο Ευθύμιος Λέκκας - Μετασεισμός 3,4 Ρίχτερ
Ο χάρτης του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών
Ανανεώθηκε πριν 2 ώρες