Ελλάδα

Καιρός Αθήνα – Θεσσαλονίκη: Έρχονται χιόνια, λέει ο Καλλιάνος [meteo]

Καιρός για ομπρέλα σήμερα, αλλά από το τέλος της εβδομάδας έρχεται νέος Σήμερα και αύριο, σε πολλές περιοχές, οι βροχές και οι καταιγίδες θα είναι έντονες.

Ο καιρός συνεχίζει να μας… δυσκολεύει. Σχεδόν σε όλη τη χώρα θα υπάρξουν σήμερα βροχές και καταιγίδες. Σε πολλές περιοχές μάλλιστα τα φαινόμενα αναμένεται να είναι ιδιαίτερα έντονα. Υπάρχουν όμως και… δυσοίωνες ποροβλέψεις για τις επόμενες μέρες.

Όπως αναφέρει ο Γιάννης Καλλιάνος στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, “σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία, ο καιρός θα διατηρηθεί άστατος κατά διαστήματα μέχρι και την Παρασκευή κυρίως στα ανατολικά και βορειοανατολικά ηπειρωτικά τμήματα αλλά και σε περιοχές του Αιγαίου. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μία μικρή περαιτέρω πτώση.

Αυτό που όμως έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι από το Σάββατο και στη συνέχεια, ψυχρές αέριες μάζες από τη Ρωσία θα μας επισκευτούν -κατά πάσα πιθανότητα- με αποτέλεσμα να ρίξουν κατακόρυφα τον υδράργυρο και να καταστούν οι μέρες τότε καθαρά χειμωνιάτικες.

Παρόλο που μέχρι εχθές δεν υπήρχε σύγκλιση μεταξύ των καιρικών μοντέλων, από σήμερα φαίνεται να “κλειδώνει” σιγά σιγά η έλευση αυτού του ψύχους που θα είναι αρκετά έντονο για την εποχή”.

Δείτε όλη την ανάρτηση στη σελίδα του στο Facebook.

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ για σήμερα Τρίτη, και αύριο Τετάρτη:

Μακεδονία, Θράκη – Καιρός: στη δυτική Μακεδονία τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, ισχυρές κατά διαστήματα στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Λίγα χιόνια στα ορεινά.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος – Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα ισχυρές στη δυτική Πελοπόννησο και πιθανόν το πρωί στο Ιόνιο. Τα φαινόμενα στα βόρεια βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος – Καιρός: στη Θεσσαλία νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, ισχυρές τις πρωινές ώρες στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια και κατά διαστήματα στην ανατολική Πελοπόννησο. Χιόνια στα ορεινά της Πελοποννήσου.

Δείτε που θα χιονίσει Παρασκευή και Σάββατο.

Κυκλάδες, Κρήτη – Καιρός: νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες, πιθανόν πρόσκαιρα στις Κυκλάδες και τη δυτική Κρήτη ισχυρές.Ανεμοι: από νότιες διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα – Καιρός: νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα ισχυρές.

Καιρός Αθήνα: άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανόν νωρίς το πρωί ισχυρές.Ανεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρΘερμοκρασια: από 9 έως 16 βαθμούς κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες.Ανεμοι: νοτιοανατολικοί 4 με 5 και βαθμιαία μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.Θερμοκρασια: από 09 έως 14 βαθμούς κελσίου.

Πρόγνωση για αύριο Τετάρτη 08-02-2017: Καιρός: στα βορειοδυτικά γενικά αίθριος. Στις υπόλοιπες περιοχέςΝεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες στα νότια και ανατολικά θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και μέχρι το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί στις περισσότερες περιοχές.

Πηγή χαρτών: Σύστημα Ποσειδών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Μονοκλωνικό αντίσωμα κατά του αναπνευστικού συγκυτιακού ιού μπαίνει πρώτη φορά στο πρόγραμμα εμβολιασμών στα νεογέννητα
Το μονοκλωνικό αντίσωμα παρέχει έτοιμη ανοσία, δηλαδή μεταφέρει έτοιμα αντισώματα στον οργανισμό του βρέφους, προσφέροντας άμεση προστασία από τον ιό RSV
Μονοκλωνικό αντίσωμα κατά του αναπνευστικού συγκυτιακού ιού μπαίνει πρώτη φορά στο πρόγραμμα εμβολιασμών στα νεογέννητα
Καιρός σήμερα: Ανεβαίνει η θερμοκρασία σε όλη τη χώρα – Βροχές στη δυτική Κρήτη
Οι άνεμοι θα είναι αρχικά μεταβλητοί 3 με 4, βαθμιαία θα πνέουν βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση, τοπικά στα βόρεια πελάγη 5 μποφόρ και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο από το απόγευμα έως 6 μποφόρ
Καιρός
«Στα 17 μου πήγα με 45άρα, ήταν τέλεια» έγραφε 56χρονος από τη Φθιώτιδα σε ανήλικη - Του επιβλήθηκε 3ετής ποινή φυλάκισης
Η υπόθεση έγινε γνωστή τον Απρίλιο του 2020, όταν ο τότε 56χρονος άνδρας, προσπάθησε να έρθει σε επαφή με 14χρονη μαθήτρια που του είχε κάνει αίτημα φιλίας μέσω social media
Φθιώτιδα: «Στα 17 μου πήγα με 45άρα, ήταν τέλεια» έγραφε 56χρονος σε ανήλικη – Του επιβλήθηκε 3ετής ποινή φυλάκισης
Στην εντατική ένας 12χρονος μετά από αιματηρό επεισόδιο μαθητών στην Τρίπολη - Βίντεο από τη στιγμή της συμπλοκής
Οι δύο ανήλικοι κατάφεραν τραύματα από μαχαίρι ο ένας στον άλλο - Αιτία του επεισοδίου φέρεται να ήταν προσβλητικά σχόλια για μια κοπέλα, φίλη του ενός από τους δύο μαθητές
Συμπλοκή μαθητών στην Τρίπολη
26