Ελλάδα

Καιρός αύριο: «Κολλημένη» στους 40 βαθμούς η θερμοκρασία με βοριάδες 7 μποφόρ στο Αιγαίο

Πολύ υψηλές θερμοκρασίες θα σημειωθούν και αύριο Παρασκευή (19.07.2024) με τον υδράργυρο να φτάνει στους 42 βαθμούς στα ηπειρωτικά, ενώ και οι άνεμοι συνεχίζουν να πνέουν στα 7 μποφόρ.

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός με τη θερμοκρασία να σημειώνει μικρή πτώση στα βόρεια, θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα και θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 38 με 39 βαθμούς και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 40 με 42 βαθμούς Κελσίου. Στα νησιά του Ιονίου και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου θα φανεί 40άρι ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στο Αιγαίο 6 και τοπικά 7 μποφόρ.

Και στα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη θα φτάσει τους 40 βαθμούς Κελσίου ενώ στις παραθαλάσσιες περιοχές θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. Σ και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 35 με 37 βαθμούς. Σε υψηλά επίπεδα θα διατηρηθούν και οι ελάχιστες θερμοκρασίες, οι οποίες θα κυμαίνονται στις περισσότερες αστικές περιοχές περί τους 29 με 30 βαθμούς Κελσίου.

Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και στα βόρεια ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 26 έως 38 με 39 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά της Ηπείρου.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και από τις μεσημβρινές ώρες στο Ιόνιο 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 27 έως 40 και κατά τόπους στα ηπειρωτικά έως 41 με 42 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5, στα ανατολικά τοπικά 6 και βαθμιαία έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 27 έως 41 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στις Κυκλάδες τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 26 έως 35 με 37 και στη νότια Κρήτη έως 38 με 40 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου 6 και τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 28 έως 38 με 40 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στις Σποράδες από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 26 έως 41 βαθμούς Κελσίου και στις Σποράδες έως 36 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 και βαθμιαία τοπικά έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 29 έως 38 με 39 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα γύρω ορεινά.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες νότιοι με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 27 έως 38 βαθμούς Κελσίου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Έρχεται κύμα ζέστης 8 ημέρων με θερμοκρασίες πάνω από 37°C - Στο «κόκκινο» ο υδράργυρος και τις νύχτες
Η πρόγνωση καιρού μέχρι την Πέμπτη - Θυελλώδεις άνεμοι και ανεβασμένες θερμοκρασίες θα βάλουν στον «φούρνο» την χώρα τις επόμενες ημέρες - Ποια η πρόβλεψη του Κώστα Λαγουβάρδου
Κορίτσια
Κινδυνεύουν σπίτια από τη φωτιά στο Αλιβέρι: Νέο μήνυμα του 112 - «Αν βρίσκεστε στην περιοχή Κάμπος απομακρυνθείτε προς Χαλκίδα»
Απεγκλωβίστηκε από το σπίτι της ηλικιωμένη με κινητικά προβλήματα - Σηκώθηκαν εναέρια μέσα για την κατάσβεση της φωτιάς
Φωτιά
Ανανεώθηκε πριν 51 δευτερόλεπτα
Βίντεο ντοκουμέντο με το τζιπ να πέφτει πάνω στο εστιατόριο στο Κολωνάκι, σκληρές εικόνες - Τα λάθη του 35χρονου παρκαδόρου
Σύμφωνα με πληροφορίες το αυτοκίνητο είναι αυτόματο και ο 35χρονος που ανέλαβε να το παρκάρει δεν έβαλε το λεβιέ των ταχυτήτων στη θέση πάρκινγκ, ούτε πάτησε σωστά το φρένο
Η στιγμή που SUV πέφτει πάνω στο πλήθος
12