Πέμπτη, 22 Φεβ.
13oC Αθήνα

Καιρός: Δύο ψυχρές εισβολές φέρνουν χιόνια το Σαββατοκύριακο – Η ανάρτηση Κολυδά

Καιρός: Δύο ψυχρές εισβολές φέρνουν χιόνια το Σαββατοκύριακο – Η ανάρτηση Κολυδά

Χειμωνιάτικο το σκηνικό του καιρού από αύριο, Τρίτη (09.01.24), με την πρώτη ψυχρή εισβολή να κάνει την εμφάνισή της στη χώρα, φέρνοντας χιόνια και τσουχτερό κρύο. 

Όπως προβλέπουν οι μετεωρολόγοι, η νέα εβδομάδα κάνει «ποδαρικό» με ένα διπλό ψυχρό κύμα, το ένα το διήμερο Τρίτης-Τετάρτης και το άλλο το προσεχές Σαββατοκύριακο (13-14.01.24), όταν και αναμένεται να πέσουν χιόνια.

Κύρια χαρακτηριστικά των δύο ψυχρών εισβολών θα είναι η «βουτιά» της θερμοκρασίας έως 8 βαθμούς, τα χιόνια, ο ισχυρός παγετός και οι θυελλώδεις άνεμοι.

Όπως αναφέρει σε νέα του ανάρτηση ο Θοδωρής Κολυδάς, «δύο ψυχρές εισβολές θα σηματοδοτήσουν αυτή την εβδομάδα, η πρώτη Τρίτη Τετάρτη και η άλλη το Σαββατοκύριακο.

 

Σε ό,τι αφορά στις χιονοπτώσεις του ερχόμενου Σαββάτου υπάρχουν μεγάλες αποκλίσεις μεταξύ των προγνωστικών μοντέλων ως προς τα ποσά των χιονοπτώσεων και αυτό οφείλεται στη διαφορετική θέση του επιφανειακού χαμηλού.

Την Τετάρτη ή Πέμπτη θα έχουν ξεκαθαρίσει τα πράγματα, ώστε να έχουμε μια καλύτερη εκτίμηση των καιρικών συνθηκών για το Σαββατοκύριακο».

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις