Ελλάδα

Καιρός: Έντονα φαινόμενα τις επόμενες ώρες – Προειδοποίηση Μαρουσάκη για ισχυρές καταιγίδες σε Ιόνιο και Πελοπόννησο

Μπορεί η κακοκαιρία Bora να πέρασε, αφήνοντας πίσω της τρεις νεκρούς και σοβαρές ζημιές σε Ρόδο, Λήμνο και Λάρισα, αλλά ο καιρός επιδεινώνεται από ώρα σε ώρα.

Όπως προειδοποιεί ο μετεωρολόγος του Open, Κλέαρχος Μαρουσάκης, «επιδείνωση παρουσιάζει ήδη ο καιρός στη χώρα μας όπου εκδηλώνονται τοπικά ισχυρές καταιγίδες στο Ιόνιο».

Ο Μαρουσάκης, σε ανάρτηση που έκανε σήμερα (05.12.2024) στα social media, σημειώνει πως μέσα στην ημέρα σήμερα, τα έντονα αυτά φαινόμενα θα επεκταθούν νοτιότερα για να επηρεάσουν τα παράλια της Πελοποννήσου και με έμφαση τα ανατολικά και νότια.

Όσο για αύριο Παρασκευή, οι τοπικά ισχυρές καταιγίδες θα συνεχίσουν να απασχολούν την ανατολική και νότια Πελοπόννησο με τάση να επεκταθούν προς την ανατολική Στερεά, την κεντρική και νότια Εύβοια, τις Κυκλάδες και το ανατολικό νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Έντονες βροχές – καταιγίδες θα απασχολήσουν και την Κρήτη και με έμφαση τα δυτικά και νότια τμήματα.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Κλέαρχου Μαρουσάκη: 

ΕΝΤΟΝΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ
Επιδείνωση παρουσιάζει ήδη ο καιρός στη χώρα μας όπου εκδηλώνονται τοπικά ισχυρές καταιγίδες στο Ιόνιο.
Μέσα στην ημέρα σήμερα τα έντονα αυτά φαινόμενα θα επεκταθούν νοτιότερα για να επηρεάσουν τα παράλια της Πελοποννήσου και με έμφαση τα ανατολικά και νότια.

Αύριο Παρασκευή οι τοπικά ισχυρές καταιγίδες θα συνεχίσουν να απασχολούν την ανατολική και νότια Πελοπόννησο με τάση να επεκταθούν προς την ανατολική Στερεά, την κεντρική και νότια Εύβοια, τις Κυκλάδες και το ανατολικό νοτιοανατολικό Αιγαίο.
Έντονες βροχές – καταιγίδες θα απασχολήσουν και την Κρήτη και με έμφαση τα δυτικά και νότια τμήματα.

Το Σάββατο σιγά σιγά τα φαινόμενα αυτά θα μετατοπιστούν προς τα ανατολικά νοτιοανατολικά θαλάσσια τμήματα της χώρας μας, ενώ ταυτόχρονα αναμένουμε γρήγορο πέρασμα με πρόσκαιρα έντονα φαινόμενα και από τα βορειοδυτικά προς τα νοτιοανατολικά.

Την Κυριακή ο έντονα άστατος καιρός θα μετατοπιστεί μέσα στο Αιγαίο με τάση για βελτίωση για να ξεκινήσει νέα επιδείνωση από το απόγευμα στα δυτικά με ισχυρές βροχές – καταιγίδες φαινόμενα που μέσα στη νύχτα θα επεκταθούν ανατολικότερα.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ
Έντονες βροχές – καταιγίδες αναμένονται μέσα στην Παρασκευή με τον καιρό να παραμένει έντονα άστατος μέχρι και το μεσημέρι περίπου της Κυριακής. Ακολουθούν χάρτες που απεικονίζουν τον 24ωρο συνολικό υετό.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Τέμπη: Βρέθηκε βίντεο που δεν συμπεριλήφθηκε στη δικογραφία, σε σπίτι δικαστικού πραγματογνώμονα
Η οικογένεια Τηλκερίδη έστειλε εξώδικο στην εταιρεία που χειρίζεται τις κάμερες και ζήτησε να της παραδοθεί το σύνολο του βιντεοληπτικού υλικού και να κοινοποιήσει όλες τις λεπτομέρειες της διακίνησής του, εντός 48 ωρών
Τέμπη
Κεφαλονιά: Καταγγελία για τον 66χρονο που επικοινώνησε τελευταίος με τη Μυρτώ – «Βρέθηκα με υπέρογκα χρέη εξαιτίας του»
«Έχω υποστεί τεράστια οικονομική ζημιά, φέρομαι να ευθύνομαι για τα χρέη τους σε εφορία και ασφαλιστικούς οργανισμούς», είπε ο καταγγέλλων για τον 66χρονο
Ο 66χρονος από την Πρέβεζα που συνομιλούσε και έστειλε χρήματα στην Μυρτώ
Δελφοί – Σπυρίδων Ζαβιτσάνος: Νομοτελειακή η αλλαγή στην τηλεόραση, είμαστε σίγουροι ότι θα τα καταφέρουμε
«Η τηλεόραση είναι μία υπερδύναμη που τη φανταζόταν ο άνθρωπος κάποτε και την έχει κατακτήσει με την τεχνολογία», υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΔΣ της Alter Ego Media
Σπυρίδων Ζαβιτσάνος