Ελλάδα

Καιρός: «Έρχονται» κρύο, χιόνια και καταιγίδες από το απόγευμα έως και την Τρίτη, καμπανάκι για παγετό – Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο

Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού. Πέφτει 10 βαθμούς ο υδράργυρος, χιόνια και σε χαμηλό υψόμετρο, παγετός έως το πρωί της Πέμπτης

Προ των πυλών βρίσκεται το νέο «κύμα» κακοκαιρίας που αναμένεται να «σκάσει» από σήμερα το απόγευμα (06.05.24), φέρνοντας πτώση της θερμοκρασίας κατά 10 βαθμούς Κελσίου, χιόνια σε χαμηλά υψόμετρα, καταιγίδες και ισχυρό παγετό.

Λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι της Κυριακής, η ΕΜΥ επικαιροποίησε το έκτακτο δελτίο που είχε εκδώσει για την κακοκαιρία, προβλέποντας επιδείνωση από το απόγευμα, με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, αισθητή πτώση της θερμοκρασίας και χιόνια κυρίως στα ορεινά και ημιορεινά Μακεδονίας και Θράκης.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, η μεταβολή του καιρού θα ξεκινήσει από τη βόρεια χώρα.

Πιο αναλυτικά, με βάση την επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου προβλέπονται:

Α. Κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες

1. Την Κυριακή (06-04-2025) στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη τις απογευματινές και τις βραδινές ώρες και το βράδυ στο βορειοανατολικό Αιγαίο (περιοχή Λήμνου).

2. Τη Δευτέρα (07-04-2025) μέχρι το μεσημέρι στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Β. Τοπικά ισχυρές βροχές τις πρωινές ώρες της Δευτέρας (07-04-2025) στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες και τη βόρεια Εύβοια.

Γ. Κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις

1. Από τη νύχτα της Κυριακής (06-04-2025) προς Δευτέρα (07-04-2025) και έως το μεσημέρι της Δευτέρας στα ορεινά και τα ημιορεινά της Θράκης και της Μακεδονίας (περιοχές με υψόμετρο από 400 μέτρα και πάνω) και τοπικά στο νομό Έβρου και σε πεδινές περιοχές.

2. Τις πρωινές ώρες της Δευτέρας (07-04-2025) στα ορεινά της Ηπείρου και της Θεσσαλίας.

Δ. Αισθητή πτώση της θερμοκρασίας από το απόγευμα της Κυριακής στη Μακεδονία και τη Θράκη και βαθμιαία τη Δευτέρα και την Τρίτη στην κεντρική και τη νότια Ελλάδα. Παγετός στη βόρεια χώρα τις βραδινές ώρες της Δευτέρας (07-04-2025) και στο εσωτερικό όλης της ηπειρωτικής Ελλάδας τις πρωινές και βραδινές ώρες της Τρίτης και της Τετάρτης και τις πρωινές ώρες της Πέμπτης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Άρειος Πάγος για δίκη Τεμπών: Αγανακτισμένοι απειλούν τη ζωή και τη σωματική ακεραιότητα των δικαστών
Πρόσθεσε ακόμα ότι τις τελευταίες εβδομάδες στα Δικαστήρια της Λάρισας έχουν καταγραφεί ακραία παράνομες συμπεριφορές «ενδιαφερομένων» οι οποίες είχαν στόχο να καταστεί ανέφικτη η εκδίκαση της υπόθεσης»
Η αίθουσα του δικαστηρίου στα Τέμπη 5
Στον ανακριτή ο γκαλερίστας Γιώργος Τσαγκαράκης για τα 314 πλαστά έργα τέχνης - Το κακούργημα για το οποίο κατηγορείται
Ο γκαλερίστας κατηγορείται για το κακούργημα της υπεξαίρεση αρχαίων και νεότερων μνημείων ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, τελεσθείσα κατά επάγγελμα, της παράβασης της υποχρέωσης δήλωσης μνημείου και άλλα αδικήματα
Ο γκαλερίστας Γιώργος Τσαγκαράκης
Μαθητική παρέλαση στο Σύνταγμα για την επέτειο της 25ης Μαρτίου - Πλήθος κόσμου παρά τον βροχερό καιρό
Την παρέλαση «άνοιξε» το Γενικό Λύκειο Καλαβρύτων, «Ευσέβιος Κυπουργός», ενώ συνοδεία της φιλαρμονικής του Δήμου Αθηναίων, παρελαύνουν οι μαθητές και οι μαθήτριες
Μαθητική παρέλαση