Ελλάδα

Καιρός: Έρχονται τα πρώτα χιόνια – Θυελλώδεις άνεμοι και θερμοκρασίες κοντά στο μηδέν

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Αλλάζει τελείως το σκηνικό του καιρού από την Πέμπτη (17.10.2024), καθώς σύμφωνα με την πρόγνωση, αναμένεται αισθητή πτώση της θερμοκρασίας με βοριάδες, ενώ δεν αποκλείεται να πέσουν οι πρώτες νιφάδες χιονιού στα ορεινά της βορείου Ελλάδας.

Όπως αναφέρει στην ανάρτησή του ο Γιώργος Τσατραφύλλιας, από την Πέμπτη έρχεται «πτώση της θερμοκρασίας κατά 10 βαθμούς, θυελλώδεις βοριάδες και βροχές κυρίως στη δυτική Ελλάδα. Στη μεταβολή αυτή ευθύνεται ο ψυχρός αέρας, ο οποίος μέσω της Ουκρανίας και της Τουρκίας θα αρχίσει σταδιακά να επηρεάζει και τη χώρα μας, με αποκορύφωμα το Σαββατοκύριακο».

«Οι βόρειοι άνεμοι από την Πέμπτη μέχρι τουλάχιστον το τέλος της εβδομάδας θα πνέουν θυελλώδεις στο Αιγαίο ενώ το Σαββατοκύριακο οι νοτιάδες στο Ιόνιο θα έχουν την ίδια ένταση» προσθέτει.

Στη συνέχεια αναφέρεται και στη μεγάλη βουτιά του υδραργύρου: «Σημαντική θα είναι και η πτώση της θερμοκρασία κυρίως το Σ/Κ. Ενδεικτικά πολλές περιοχές της βορείου Ελλάδος θα ξυπνήσουν με θερμοκρασίες κοντά στο μηδέν, ενώ στις μεγάλες πόλεις (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ιωάννινα) το Σ/Κ όταν πέφτει ο ήλιος το μπουφανάκι θα είναι απαραίτητο

«Σε ότι αφορά τις βροχές – ανάλογα βέβαια με τη θέση του χαμηλού – προς το παρόν φαίνονται να είναι περισσότερες στη δυτική Ελλάδα κυρίως το Σ/Κ» σημείωσε.

 

Τέλος τονίζει πως: «Δεν αποκλείω στα πολύ ορεινά της βορείου Ελλάδας το Σ/Κ να έχουμε πρόσκαιρα και λίγες “πασπάλες” χιονιού!».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Ζήτημα χρόνου να "φύγει" ο Μαζωνάκης, το θέμα είναι που θα "έσκαγε" η βόμβα» - Σοκάρουν τα πρώτα λόγια του γιατρού μέσα από τη φυλακή
Το έγγραφο στον ΙΣΑ για τα μηχανήματα πλασμαφαίρεσης με αναφορά σε «προσάρτημα οζονοθεραπείας περί αφαίρεσης» - Εντοπίστηκε παράνομη σάουνα σε άλλο ιατρείο των γιατρών
Ο Γιώργος Μαζωνάκης και ο 58χρονος γιατρός
22
Θάνατος Γιώργου Μαζωνάκη: Νέες καταγγελίες για το ιατρείο στο Κολωνάκι – «Οι επισκέψεις και τα σκευάσματα ήταν 5.500 την κάθε φορά»
Νέες καταγγελίες ασθενών βλέπουν το φως της δημοσιότητας για το ιατρείο του Κολωνακίου στο οποίο έχασε τη ζωή του ο Γιώργος Μαζωνάκης
Στιγμιότυπο από την είσοδο της κλινικής όπου έχασε τη ζωή του ο Γιώργος Μαζωνάκης 6