Ελλάδα

Καιρός: Εβδομάδα με σκόνη από τη Σαχάρα σε όλη τη χώρα – Προσοχή σε ευπαθείς ομάδες

Αύριο, το φαινόμενο κορυφώνεται με τις συγκεντρώσεις με τη σκόνη από τη Σαχάρα στην επιφάνεια να ξεπερνούν τα 50 μg/m³ σε περιοχές όπως: Κρήτη, Στερεά Ελλάδα, Πελοπόννησος, Επτάνησα

Σκόνη από τη Σαχάρα φέρνει μαζί της η εβδομάδα που ξεκίνησε. Η μεταφορά της σκόνης θα είναι έντονη, επηρεάζοντας σχεδόν το σύνολο της ελληνικής επικράτειας, σύμφωνα με το AtmoHub, τον κόμβο πληροφόρησης για την ατμοσφαιρική σύσταση στην Ελλάδα.

Αύριο (06.05.2025), το φαινόμενο κορυφώνεται με τις συγκεντρώσεις με τη σκόνη από τη Σαχάρα στην επιφάνεια να ξεπερνούν τα 50 μg/m³ σε περιοχές όπως: Κρήτη, Στερεά Ελλάδα, Πελοπόννησος, Επτάνησα.

Επιπλέον, όπως τονίζει το AtmoHub, υπάρχει ενδεχόμενο λασποβροχών στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα, τη Βόρεια Πελοπόννησο και τα Επτάνησα, λόγω της ταυτόχρονης παρουσίας υγρασίας στην ατμόσφαιρα.

Όπως σημειώνει το AtmoHub, συνιστάται προσοχή σε ευπαθείς ομάδες καθώς και να περιορίσουν την εξωτερική δραστηριότητα και να αποφύγουν την έντονη άσκηση σε εξωτερικούς χώρους.

Τέλος, επισημαίνεται ότι το φαινόμενο ενδέχεται να συνεχιστεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την πρόγνωση και την εξέλιξή του, σύμφωνα με τα δεδομένα της υπηρεσίας Copernicus Atmosphere, στο διαδικτυακό portal του AtmoHub https://portal.atmohub.gr/.

Σημειώνεται ότι τo AtmoHub, ως κόμβος πληροφόρησης για την ατμοσφαιρική σύσταση στην Ελλάδα έχει αποστολή να καθιστά προσβάσιμη την παρακολούθηση και πρόγνωση της ατμοσφαιρικής σύστασης σε εθνικό επίπεδο, επικεντρώνοντας στην ακαδημαϊκή κοινότητα, τη βιομηχανία, πολιτειακούς φορείς και το ευρύ κοινό.

Το AtmoHub συντονίζεται από την ομάδα NOA – ReACT του ΙΑΑΔΕΤ/ΕΑΑ και υποστηρίζεται από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Συνεργασίας της Υπηρεσίας Παρακολούθησης της Ατμόσφαιρας Copernicus CAMS (Copernicus Atmosphere Monitoring Service National Collaboration Programme) https://atmosphere.copernicus.eu/greece.

Δύο εξάρσεις αφρικανικής ζέστης με σκόνη, λασποβροχές, υγρασία και 35άρια προβλέπει ο γνωστός μετεωρολόγος, Γιώργος Τσατραφύλλιας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Άφηνε τα παιδιά νηστικά και τους έκαψε τα ρούχα» λέει ο θείος του 18χρονου στα Τρίκαλα που σκότωσε τη μητέρα του
O θείος του πατέρα του 18χρονου με δάκρυα στα μάτια τονίζει ότι τα παιδιά δεν ήθελαν να πηγαίνουν στη μητέρα τους και ότι το παιδί δεν είχε ψυχολογικά προβλήματα
Το σπίτι που έγινε η δολοφονία στα Τρίκαλα 10