Ελλάδα

Καιρός – Καλλιάνος για κακοκαιρία Eva: Οι περιοχές που απειλούνται με πλημμυρικά φαινόμενα

Η κακοκαιρία Eva καταφτάνει από την Ιταλία και αναμένεται να σαρώσει περιοχές της χώρας το Σαββατοκύριακο, 5 και 6 Νοεμβρίου. Για τις περιοχές που έχουν μπει στο στόχαστρο της ραγδαίας επιδείνωσης του καιρού, μίλησε ο μετεωρολόγος του MEGA, Γιάννης Καλλιάνος στην εκπομπή Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΜΥ, σύστημα κακοκαιρίας με την ονομασία Eva δημιουργεί βαρομετρικό χαμηλό στη βόρεια Ιταλία την Παρασκευή (04.11.2022), το οποίο θα κινηθεί νοτιοανατολικά και θα προκαλέσει επιδείνωση του καιρού σε όλη σχεδόν την Ελλάδα.

Από το πρωί του Σαββάτου (05.11.2022) έως και τις βραδινές ώρες της Κυριακής (06.11.2022) θα εκδηλωθούν κατά τόπους επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα που θα έχουν ως κύρια χαρακτηριστικά τα μεγάλα ύψη βροχής, τοπικά τις μεγάλες ραγδαιότητες και τη μεγάλη συχνότητα κεραυνών.

Καιρός – Καλλιάνος για κακοκαιρία Eva: Σοβαρή επιδείνωση

Μιλώντας στο MEGA, ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος κάνει λόγο για σοβαρή επιδείνωση του καιρού τις επόμενες ημέρες και πολύ ισχυρά φαινόμενα σε αρκετές περιοχές της χώρας, προειδοποιώντας μάλιστα για πλημμυρικά φαινόμενα, κυρίως το Σάββατο.

O ίδιος εφιστά την προσοχή και στους κατοίκους της Αττικής, επισημαίνοντας πως το Λεκανοπέδιο θα δεχτεί ισχυρές πιθανότατα βροχοπτώσεις κατά τη διάρκεια της Κυριακής (06.11.2022).

«Θα είναι μια σημαντική κακοκαιρία, πανελλαδικής εμβέλειας, που θα θυμίσει Νοέμβρη ως προς τα φαινόμενα. Αυτό που με φοβίζει είναι το δυτικό τμήμα της χώρας που θα δεχτεί πολύ ισχυρές βροχοπτώσεις κατά τη διάρκεια του Σαββάτου (05.11.2022), και τα υπόλοιπα τμήματα της χώρας κατά τη διάρκεια της Κυριακής (06.11.2022).

Παρακολουθήστε το ρεπορτάζ του Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο:

 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Σοκάρει ο 5ος ορειβάτης που ακύρωσε την ανάβαση στα Βαρδούσια όρη: «Γλίτωσα αλλά πάει η μία ζωή που είχα»
«Ότι τι μου επιφυλάσσει η μοίρα παιχνίδια; Όχι δεν είναι μια δεύτερη ευκαιρία γιατί ήδη μου την πήρε την μία ευκαιρία παίρνοντας τους φίλους μου» λέει ο πέμπτος ορειβάτης
Τα θύματα στα Βαρδούσια όρη
Βασιλόπιτα «γίγας» 10 τόνων και 100 μέτρων στο Περιστέρι - «Αν όχι η μεγαλύτερη, σίγουρα η πιο γλυκιά στον κόσμο»
Πολίτες από το Περιστέρι και τις γύρω περιοχές καταφθάνουν στο σημείο, περιμένοντας να δοκιμάσουν το γλυκό που ετοίμασαν με μεράκι δεκάδες βιοτέχνες αρτοποιοί
Περιστέρι
Αποκαλύψεις για τη σύντροφο του 60χρονου γιου της Ελένης Παπαδοπούλου που κρίθηκε προφυλακιστέος - «Σκέψου να φύγεις από τη χώρα»
Το λάθος που «έκαψε» τον 60χρονο, το μήνυμα που του είχε στείλει η σύντροφός του μετά τον θάνατο της 87χρονης και η σοκαριστική συμπεριφορά του
Ελένη Παπαδοπούλου
Στη φυλακή ο 60χρονος γιος της Ελένης Παπαδοπούλου για την δολοφονία της στο Κολωνάκι το 2022
Ο γιος της Ελένης Παπαδοπούλου, φέρεται να χορήγησε ηρεμιστικά χάπια στην υπερήλικη μητέρα του, να τη σκότωσε προκαλώντας της ασφυξία και ακολούθως να έβαλε φωτιά στο διαμέρισμα του Κολωνακίου
Δολοφονία Ελένης Παπαδοπούλου 6