Ελλάδα

Καιρός – Κολυδάς: Κρύο και άνεμοι έως 9 μποφόρ στο Αιγαίο τις επόμενες ώρες, βελτίωση από το απόγευμα της Τετάρτης

Στην Αττική το κρύο θα είναι αισθητό από το βράδυ της Τρίτης

Χειμωνιάτικο είναι το σκηνικό του καιρού σήμερα Τρίτη (18.3.2025), με κρύο, χιόνια και καταιγίδες σε μεγάλο μέρος της χώρας. Το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι οι ισχυροί άνεμοι και το τσουχτερό κρύο.

Ο Θοδωρής Κολυδάς έκανε μια ανάρτηση για το μίνι κύμα ψύχους που επηρεάζει τη χώρα, σημειώνοντας πως «όσοι πρόκειται να ταξιδέψετε με πλοίο στο Αιγαίο να παρακολουθείτε τα δελτία της ΕΜΥ καθώς από το βράδυ στο ΒΑ Αιγαίο θα επικρατήσουν 8 με 9 μποφόρ και από τα μεσάνυχτα και στο Κεντρικό Αιγαίο έως τον Καφηρέα».

Η επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ το μεσημέρι της Δευτέρας θα γίνει πριν το μεσημέρι. 

Σημειώνει, δε, πως: «Βελτίωση ως προς τα φαινόμενα και τους ανέμους από αύριο το απόγευμα, ενώ ο παγετός θα διατηρηθεί έως και τα ξημερώματα της Πέμπτης κυρίως στα βόρεια».

Στην Αττική το κρύο θα είναι αισθητό από το βράδυ της Τρίτης.

kolidas

Η πρόγνωση των επόμενων ημερών

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗN ΤΕΤΑΡΤΗ 19-03-2025

Στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες την ανατολική Στερεά, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη αυξημένες νεφώσεις με βροχές και κατά τόπους στα βόρεια χιονόνερο, γρήγορα όμως τα φαινόμενα στις περισσότερες περιοχές θα σταματήσουν και θα περιοριστούν στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν, μέχρι τις πρωινές ώρες στα ορεινά, τα ημιορεινά καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της Θεσσαλίας, της Εύβοιας, της Ευρυτανίας, της Φθιώτιδας και της Βοιωτίας, μέχρι τις προμεσημβρινές στα ορεινά και ημιορεινά της ανατολικής Πελοποννήσου και έως το βράδυ στα ορεινά της Κρήτης.

Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί 4 με 6, στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8 και στο Αιγαίο τοπικά 9 μποφόρ, με εξασθένηση από το μεσημέρι στα βόρεια και από το βράδυ και στα υπόλοιπα.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση στα ανατολικά και τα νότια και δεν θα ξεπεράσει στις περισσότερες περιοχές τους 10 με 12 βαθμούς, ενώ παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 20-03-2025

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στη βόρεια Κρήτη και τις Κυκλάδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι στα δυτικά και τα βόρεια 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά και τα νότια 5 με 6 και στο Αιγαίο μέχρι το απόγευμα τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της, αλλά τις πρωινές ώρες θα σημειωθεί και πάλι παγετός στα ηπειρωτικά.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21-03-2025

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά και τα βόρεια 3 με 5 και στα ανατολικά και τα νότια 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά νωρίς το πρωί.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 22-03-2025

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες αραιές νεφώσεις που βαθμιαία κατα τόπους θα πυκνώσουν.

Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, αλλά από το μεσημέρι κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια θα στραφούν σε νοτίων διευθύνσεων ίδιας έντασης.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο και θα φτάσει στις περισσότερες περιοχές τους 16 με 18 βαθμούς κελσίου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Οι νοσοκομειακοί γιατροί προχωρούν σε 48ωρη απεργία, κλειστά την Παρασκευή τα ιδιωτικά ιατρικά εργαστήρια
«Οι πολίτες αναγκάζονται να «βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη», καθώς δυσκολεύονται να βρουν ραντεβού στο ΕΣΥ και αναγκάζονται να πάνε στον ιδιωτικό τομέα», αναφέρουν
Νοσοκομειακοί γιατροί
Ο Ψηφιακός Βοηθός προ των πυλών στα νοσοκομεία: Μειώνει τη γραφειοκρατεία για τους ασθενείς και εξοικονομεί χρόνο
Από τις αρχές του 2026, οι πολίτες θα μπορούν πλέον να γνωρίζουν, μέσα από την εφαρμογή myHealth, πόσος είναι ο πραγματικός χρόνος αναμονής στα Επείγοντα των νοσοκομείων πριν καν φτάσουν εκεί
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
«Επικίνδυνες βροχές και μεγάλος όγκος νερού» – Έρχονται διαδοχικά κύματα κακοκαιρίας από την Παρασκευή
Προς τις βραδινές ώρες της Παρασκευής ένα νέο βαρομετρικό χαμηλό από την περιοχή της Ιταλίας θα επιδεινώσει τον καιρό στη χώρα μας πρώτα στα δυτικά και μέσα στο σαββατοκύριακο και πιο ανατολικά
Βροχές 5
«Βράζουν» τα Βορίζια: Ο δεύτερος ελεύθερος σκοπευτής, το ανατριχιαστικό βίντεο, τα «άφαντα» όπλα και οι νέες απολογίες
Το βίντεο έχει τραβηχτεί από κινητό τηλέφωνο και έφτασε ανώνυμα στα χέρια των Αρχών - Έκρυθμο παραμένει το κλίμα στα Βορίζια με την έχθρα των δύο οικογενειών που αποτέλεσε αιτία του μακελειού να μην έχει τέλος
Η στιγμή των πυροβολισμών στα Βορίζια
25