Ελλάδα

Καιρός: Ξεκινά ο τριήμερος καύσωνας – Οι θερμοκρασίες που θα επικρατήσουν στις 5 μεγαλύτερες πόλεις της χώρας

Οι θερμοκρασίες που θα επικρατήσουν θα είναι κατά 7 - 8°C μεγαλύτερες από τις φυσιολογικές για την εποχή - Την Παρασκευή η κορύφωση του κύματος

Στον αστερισμό της αφρικανικής ζέστης μπαίνει από την Τετάρτη (25.06.2025) και για τρία 24ωρα η χώρα. Έως την Παρασκευή (27.06.2025), θα διαρκέσει ο καύσωνας με τις θερμοκρασίες να είναι έως και 8 βαθμούς υψηλότερες στις μέγιστες τιμές τους για την εποχή.

Καταφτάνει την Τετάρτη ο καύσωνας και ο μετεωρολόγος του MEGA, Γιάννης Καλλιάνος έκανε ανάρτηση στο Facebook με τις «θερμότερες» θερμοκρασίες που αναμένονται για τις επόμενες 72 ώρες στη χώρα.

Ο γνωστός μετεωρολόγος αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι θα είναι κατά 7 – 8°C μεγαλύτερες από τις φυσιολογικές, εκτιμώντας παράλληλα ότι η κορύφωση του κύματος θα έρθει την Παρασκευή.

Την ίδια ώρα, παραθέτει τις θερμοκρασίες που θα επικρατήσουν στις πέντε μεγαλύτερες πόλεις τις επόμενες ημέρες, θέτοντας ως… ταβάνι τους 42 βαθμούς Κελσίου.

«Θα θεωρηθεί έκπληξη αν κάπου σημειωθούν 43°C», σημειώνει χαρακτηριστικά ο μετεωρολόγος.

«ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΞΕΚΙΝΑ Ο ΤΡΙΗΜΕΡΟΣ ΚΑΥΣΩΝΑΣ – ΚΟΡΥΦΗ ΟΙ 42°C
Από αύριο Τετάρτη 25 Ιουνίου έως και την Παρασκευή 27 Ιουνίου θα επηρεαστούμε από υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, οι οποίες θα είναι κατά 7-8°C μεγαλύτερες από τις φυσιολογικές.
Η ΚΟΡΥΦΩΣΗ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Την Παρασκευή 27/6, σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία, θα σημειωθούν αρκετά υψηλές θερμοκρασίες που θα επηρεάσουν και το μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Ωστόσο η ατμόσφαιρα από πλευράς σκόνης θα είναι καθαρή λόγω των βοριάδων, ενώ την Παρασκευή, τελευταία μέρα του καύσωνα, θα σημειωθούν και τοπικές μπόρες ή και καταιγίδες στη Βόρεια Ελλάδα από το μεσημέρι και μετά. Παρουσιάζεται και ο χάρτης της πορείας των μέγιστων θερμοκρασιών σε διάφορα ευπαθή στη ζέστη τμήματα της χώρας από την Τετάρτη (πιο ήπια μέρα) έως την Παρασκευή (κορύφωση του καύσωνα).
ΠΟΥ ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ Ο ΥΔΡΑΡΓΥΡΟΣ ΣΤΙΣ 5 ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
ΑΘΗΝΑ
Τετάρτη : 38°C
Πέμπτη : 39-40°C
Παρασκευή : 40-41°C
Σάββατο : 37-38°C
Κυριακή : 34°C
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Τετάρτη : 37-38°C
Πέμπτη : 38°C
Παρασκευή : 38-39°C
Σάββατο : 35-36°C
Κυριακή : 35°C
ΠΑΤΡΑ
Τετάρτη : 35°C
Πέμπτη : 36-37°C
Παρασκευή : 37-38°C
Σάββατο : 39-40°C
Κυριακή : 37°C
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Τετάρτη : 32°C
Πέμπτη : 34-35°C
Παρασκευή : 34-35°C
Σάββατο : 34-35°C
Κυριακή : 30°C
ΛΑΡΙΣΑ
Τετάρτη : 38°C
Πέμπτη : 40-41°C
Παρασκευή : 41-42°C
Σάββατο : 38°C
Κυριακή : 36°C
Προσοχή : Οι θερμοκρασίες είναι ενδεικτικές και κατά μέση τιμή, ενω όσο απομακρυνόμαστε χρονικά στην πρόγνωση ενδέχεται να υπάρξουν διαφοροποιήσεις. Θα θεωρηθεί έκπληξη αν κάπου σημειωθούν 43°C. Θα είναι πολύ πολύ τοπικά.
ΠΕΡΙΠΟΥ ΤΟ 1/8 ΤΗΣ ΕΚΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΧΙΟΥ ΕΧΕΙ ΕΠΗΡΕΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ
Σύμφωνα με την εικόνα του δορυφόρου, περίπου 102.000 στρέμματα έχουν παραδοθεί στις φλόγες στο νησί της Χίου. Αν αναλογιστεί κανείς ότι η συνολική έκταση του νησιού είναι περίπου 840.000 στρέμματα, αντιλαμβανόμαστε ότι περίπου το 1/8 του νησιού, μέχρι στιγμής, έχει επηρεαστεί από τις πυρκαγιές των τελευταίων ημερών. Πάντως, οι άνεμοι δεν φαίνεται να εξασθενούν στη Χίο και θα πνέουν με εντάσεις 5-6 μποφόρ για 3-4 μέρες ακόμα, τουλάχιστον».

 

 

ΕΜΥ: Ο καιρός της Τετάρτης 25 Ιουνίου

Γενικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ορεινά της Μακεδονίας το μεσημέρι – απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 38 με 39, στα νησιά του Ιονίου, του ανατολικού Αιγαίου και τη νότια Κρήτη τους 35 και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 31 με 32 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 38 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 και πρόσκαιρα το μεσημέρι – απόγευμα νότιοι με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις στα ορεινά της Μακεδονίας τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 38 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 38 και τοπικά έως 39 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 32 και στη νότια Κρήτη τοπικά έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 34 με 35 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 39 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός της Πέμπτης 26 Ιουνίου

Γενικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά το μεσημέρι – απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο κεντρικό και το νότιο Αιγαίο τοπικά έως 6.

Η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω άνοδο. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 38 με 40, στα νησιά του Ιονίου, του ανατολικού Αιγαίου και τη νότια Κρήτη τους 36 με 38 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 33 με 35 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός της Παρασκευής 27 Ιουνίου

Γενικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα, όμως το μεσημέρι – απόγευμα κατά τόπους στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και στα βόρεια θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μικρής διάρκειας καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα και θα φτάσει κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 40 με 41 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός του Σαββάτου 28 Ιουνίου

Γενικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα με λίγες νεφώσεις το μεσημέρι-απόγευμα στα ηπειρωτικά ορεινά, όπου υπάρχει πιθανότητα για τοπικούς όμβρους. Τις βραδινές ώρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν στη Θράκη, τα νότια τμήματα της Μακεδονίας και τις Σποράδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα πελάγη 6 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κατά 2 με 3 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός της Κυριακής 29 Ιουνίου

Στη Θράκη, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια και την ανατολική Στερεά παροδικές νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά αρχικά ανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και από το μεσημέρι από βόρειες διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 και τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Συναγερμός στην Πανεπιστημιούπολη: Βρέθηκαν εκρηκτικά στρατιωτικού τύπου και βραδύκαυστο φιτίλι
Tις εκρηκτικές πλάκες εντόπισε μία περαστική, η οποία άμεσα κάλεσε την αστυνομία, ενώ στο σημείο φέρεται να υπήρχε και ύποπτος, ο οποίος όμως είχε ήδη αποχωρήσει μόλις έφτασαν οι αστυνομικοί
Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ
10
Τρελή πορεία με 206χλμ στην Εθνική Πατρών – Κορίνθου: Μεθυσμένος οδηγός τραυμάτισε αστυνομικό στην προσπάθειά του να διαφύγει
Ο οδηγός με την πρόφαση ότι πάει να πιει νερό στο αυτοκίνητό του, μπήκε στο όχημα και στην προσπάθειά του να διαφύγει παρέσυρε τον αστυνομικό και τον τραυμάτισε
Περιπολικό 4