Ελλάδα

Καιρός: «Μύρισε» καλοκαίρι σήμερα – 30άρι «έγραψε» το θερμόμετρο στην Αιτωλοακαρνανία

Ποιες είναι οι 8 περιοχές όπου σημειώθηκαν οι υψηλότερες θερμοκρασίες

Καλοκαίρι θύμισε ο καιρός σήμερα Μεγάλη Τετάρτη (16.04.25), με θερμοκρασίες πολύ υψηλότερες για την εποχή.

Ο υδράργυρος  χτύπησε «κόκκινο» στη δυτική Ελλάδα, με τη μέγιστη θερμοκρασία να σημειώνεται στη Γαβαλού Αιτωλοακαρνανίας, όπου το θερμότερο «έγραψε» 30 βαθμούς Κελσίου μέχρι τις 4 σήμερα νωρίς το απόγευμα. Ο καιρός αναμένεται να διατηρηθεί ζεστός και τα επόμενα 24ωρα έως και την Κυριακή του Πάσχα, ωστόσο αναμένεται να πέσουν και βροχές σε ορισμένες περιοχές της χώρας.

Στον παρακάτω χάρτη του meteo.gr αποτυπώνονται οι μέγιστες θερμοκρασίες έως τις 16:10 της Μεγάλης Τετάρτης, ενώ στον πίνακα παρουσιάζονται οι 8 υψηλότερες μέγιστες τιμές από 523 μετεωρολογικούς σταθμούς του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.

Χάρτης του meteo μες τις υψηλότερες θερμοκρασίες
Χάρτης του meteo με τις περιοχές όπου καταγράφτηκαν οι υψηλότερες θερμοκρασίες σήμερα

Σύμφωνα με τον γνωστό μετεωρολόγο, Κλέαρχο Μαρουσάκη αύριο, Μεγάλη Πέμπτη αναμένεται να είναι η πιο ζεστή ημέρα της Μεγάλης Εβδομάδας, ειδικά σε δυτική Πελοπόννησο και δυτική Στερεά Ελλάδα.

Την Μεγάλη Παρασκευή ο καιρός θα είναι «υποτονικός» σε βόρεια και κεντρική Ελλάδα καθώς αναμένονται αυξημένες συννεφιές κατά διαστήματα.

Στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται ηλιοφάνεια και υψηλές και πάλι θερμοκρασίες στην ανατολική ηπειρωτική χώρα όπως Θεσσαλονίκη, Θεσσαλία, Αττική και ανατολική Πελοπόννησο.

Το Μεγάλο Σάββατο τώρα, στο 97% της χώρας οι καιρικές συνθήκες θα είναι πολύ καλές. Με ζεστές θερμοκρασίες και καθαρό ουρανό θα κυλήσει ολόκληρη η ημέρα αν και την Ανάσταση, οι περισσότεροι θα χρειαστούν μπουφάν καθώς η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 14 βαθμούς.

Την Κυριακή του Πάσχα οι κάτοικοι των βορειοανατολικών ηπειρωτικών και κυρίως των ορεινών φαίνεται πως θα ψήσουν τον Οβελία με αραιές νεφώσεις και κατά τόπους βροχές.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
48 Έλληνες εγκλωβισμένοι στη Βηθλεέμ – Ανάμεσά τους μία έγκυος
Μέσα σε αγωνία και φόβο ζουν τα τελευταία εικοσιτετράωρα - «Το Σάββατο, μας είπε ο ξεναγός ότι δεν μπορούμε να βγούμε έξω λόγω της εμπόλεμης ζώνης. Ήμασταν λίγο αγχωμένοι αλλά δεν είχαμε καταλάβει την σοβαρότητα της κατάστασης»
A view of the Al-Aqsa compound, also known to Jews as the Temple Mount, after missiles were launched from Iran towards Israel, following Israel and U.S. strikes on Iran, in Jerusalem, February 28, 2026. REUTERS/Ammar Awad
Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Ορατός ο κίνδυνος τρομοκρατικού χτυπήματος και στην Ελλάδα – Το σχέδιο της ΕΛΑΣ
Όπως χαρακτηριστικά λένε στο newsit.gr αξιωματικοί που έχουν γνώση του επιχειρησιακού σχεδιασμού, να προσεγγίσει κάποιος τις πρεσβείες, των οποίων τα μέτρα έχουν αυξηθεί κατακόρυφα, είναι αδύνατον
Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα 16