Ελλάδα

Καιρός: Πλημμύρισαν και τα νότια προάστια της Αττικής

Σοκαριστικές είναι και οι εικόνες από τα νότια προάστια της Αττικής, καθώς η κακοκαιρία που πλήττει τη χώρα μας συνεχίζεται. Οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ορμητικά ποτάμια ενώ οι λάσπες κάλυψαν τα πάντα.

Όπως βλέπετε στις φωτογραφίες, η δυνατή βροχή κατάφερε να δημιουργήσει χάος. Οι δρόμοι πλημμύρισαν και φυσικά τα πεζοδρόμια “εξαφανίστηκαν”.

κακοκαιρία Νότια προάστια κακοκαιρία Νότια προάστια κακοκαιρία Νότια προάστια

Σε καμία περίπτωση, ωστόσο, οι εικόνες αυτές δεν θυμίζουν την τραγωδία που είναι σε εξέλιξη στη Δυτική Αττική, όπου από την κακοκαιρία τουλάχιστον 15 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

κακοκαιρία Νότια προάστια κακοκαιρία Νότια προάστια

Οι καταιγίδες που “μύριζαν” θάνατο

Μια ολόκληρη περιοχή κατεστραμμένη. Στη Μάνδρα, στη Μαγούλα, στη Νέα Πέραμο, οι κάτοικοι θρηνούν τους 15 νεκρούς. Δακρύζουν για τα σπίτια και το βιός που χάθηκαν. Η απόγνωση παντού. Μαζί και η οργή για το κακό που τους βρήκε.

Έτσι «πνίγηκε» η Μάνδρα – Πως έγινε η τρίτη μεγαλύτερη καταστροφή από πλημμύρες στην Αττική

Η πλημμύρα της Τετάρτης (15.11.2017) στη δυτική Αττική άφησε πίσω της 15 νεκρούς, κυρίως στη Μάνδρα, και ανυπολόγιστες καταστροφές. Το φαινόμενο ήταν τοπικό.

Αλλά ήταν αρκετό για να προκαλέσει την τρίτη μεγαλύτερη καταστροφή από πλημμύρες στην Αττική, όσον αφορά στον αριθμό των θυμάτων. Είχαν προηγηθεί μεγάλη πλημμύρα στα δυτικά προάστια, στις 5 και 6 Νοεμβρίου 1961 και στην ίδια περιοχή στις 2 και 3 Νοεμβρίου 1977.

κακοκαιρία Νότια προάστια κακοκαιρία Νότια προάστια κακοκαιρία Νότια προάστια κακοκαιρία Νότια προάστια

Φωτογραφίες: Eurokinissi

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Μαρία Καρυστιανού: «Δέχτηκα απειλές εγώ και η οικογένειά μου για την προανακριτική για τα Τέμπη» – Η κατάθεση στο ελληνικό FBI
«Δεν θα κρυφτώ πίσω από το δάχτυλό μου, ξέρω με ποιους τα ‘χω βάλει», τονίζει σε συνέντευξή της η Μαρία Καρυστιανού μετά από καταγγελία στο ελληνικό FBI για απειλές που δέχτηκε η ίδια και η οικογένειά της
Η Μαρία Καρυστιανού
Ανανεώθηκε πριν 5 ώρες
39
Ένας 38χρονος κουρέας πνίγηκε στη Χαλκιδική – «Ήταν υγιής και γυμνασμένος, δεν ξέρουμε τι έγινε» λένε οι συγγενείς του
«Είπε στον φίλο του ότι θα έμπαινε να κολυμπήσει γιατί μετά ήθελαν να πάνε για φαγητό και δεν ήθελε να κολυμπήσει μετά με γεμάτο στομάχι» λέει ο αδερφός του άτυχου 38χρονου
Ο 38χρονος που πνίγηκε στη Χαλκιδική 1