Ελλάδα

Καιρός: Πλημμυρισμένα σπίτια και απεγκλωβισμοί σε Αιτωλικό και Κατοχή Αιτωλοακαρνανίας

Οι πλημμύρες στην Κατοχή Αιτωλοακαρνανίας προκλήθηκαν κυρίως από φρεάτια που υπερχείλισαν - Στην Καλαμάτα μέσα σε μια ώρα έπεσαν 40 τόνοι νερό ανά στρέμμα

Προβλήματα δημιούργησε η κακοκαιρία που χτυπά τη χώρα, σε αρκετές περιοχές υπήρξαν πλημμύρες και χρειάστηκε η επέμβαση της πυροσβεστικής.

Σε Καλαμάτα και Αιτωλοακαρνανία η κακοκαιρία έφερε πλημμύρες και με την Πυροσβεστική να αναλαμβάνει δράση. Σε πολλά μέρη της χώρας η βροχόπτωση ήταν έντονη, ενώ η ΕΜΥ επικαιροποίησε το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Στην Κατοχή και στο Αιτωλικό Αιτωλοακαρνανίας η Πυροσβεστική προχώρησε σε άντληση υδάτων από υπόγεια που είχαν γεμίσει νερό μετά την έντονη βροχόπτωση των τελεταίων ωρών. Οι πλημμύρες προκλήθηκαν κυρίως από φρεάτια που υπερχείλισαν.

Η πυροσβεστική μάλιστα απεγκλώβισε δυο ηλικιωμένες γυναίκες από το σπίτι τους στην ανατολική πλευρά του Αιτωλικού. Επειδή όμως αυτό βρισκόταν σε ένα στενό δρόμο, όπου δεν μπορούσαν να μπουν τα πυροσβεστικά βοήθησε ένας ιδιώτης με το 4Χ4 αγροτικό του που προσέγγισε την είσοδο του σπιτιού και τις απομάκρυνε.

Σε κάποιες περιοχές το ύψος του νερού ήταν τέτοιο που ορισμένοι από τους κατοίκους δεν μπορούσαν να βγουν από τα σπίτια τους.

Από την άλλη στην Καλαμάτα η έντονη βροχόπτωση που ξέσπασε από τις 7 έως τις 9 μετέτρεψε αρκετούς δρόμους σε ποτάμια, ενώ το γεγονός ότι εκείνη την ώρα άνοιγαν και τα σχολεία δημιούργησε κυκλοφοριακό κομφούζιο σε πολλές περιοχές της πόλης.

Μέσα σε μόλις μία ώρα έπεσαν 40 τόνοι νερό ανά στρέμμα, με αποτέλεσμα η Πυροσβεστική να δεχθεί 12 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και για καθαρισμούς βουλωμένων φρεατίων. Σοβαρότερα περιστατικά σημειώθηκαν σε δύο καταστήματα – στη νέα είσοδο της πόλης καθώς και στο κέντρο και συγκεκριμένα στη συμβολή των οδών Νέδοντος & Γιατράκου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Σε θέσεις μάχης τα τρακτέρ στη Χαλκίδα - Οι αγρότες της Εύβοιας και της Στερεάς Ελλάδας παίρνουν τη σκυτάλη των μπλόκων
Την Τρίτη, οι αγρότες της Λάρισας αναμένεται να παραμερίσουν τα τρακτέρ για να διευκολύνουν τους εκδρομείς των γιορτών - Φραστικό επεισόδιο αγροτών με αστυνομικό στο μπλόκο της Υψηλής Γέφυρας Χαλκίδας
Μπλόκα αγροτών
38