Ελλάδα

ΕΦΕΤ: Ανακαλούνται καραμέλες γιατί δεν αναγραφόταν στη συσκευασία μια συγκεκριμένη πληροφορία

Δύο είδη από καραμέλες ανακαλεί ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων καθώς δεν έγραφαν στη συσκευασία μια συγκεκριμένη πληροφορία
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση στις καραμέλες «της Αγάπης-Αρωματικές» με ημερομηνία ανάλωσης πριν από τις 30 Δεκεμβρίου 2026, συσκευασίας καθαρού βάρους περίπου 110g, της εταιρείας με διακριτικό τίτλο «Αρκαδιανή» που εδρεύει στο Ψάρι Αρκαδίας.

Επίσης, ο ΕΦΕΤ ανακαλεί τις καραμέλες «fruit mix» με ημερομηνία ανάλωσης ως 10/2026, συσκευασίας καθαρού βάρους περίπου 230g, το οποίο παράγεται και συσκευάζεται στην Ελλάδα από την «Candy Lab» που εδρεύει στο Λουτράκι Κορινθίας.

Μετά από δειγματοληπτικούς ελέγχους που έγιναν, οι καραμέλες βρέθηκαν να περιέχουν επιτρεπόμενες χρωστικές αλλά δεν αναγράφονταν στην επισήμανση η υποχρεωτική επιπρόσθετη πληροφορία: «Μπορεί να έχει επιβλαβή συνέπεια στη δραστηριότητα και προσοχή στα παιδιά».

karameles karameles

Τα προϊόντα εξετάστηκαν από το Α’ Τμήμα, της Α’ Χημικής Υπηρεσίας Αθηνών, του Γενικού Χημείου του Κράτους της Α.Α.Δ.Ε και ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου των συγκεκριμένων παρτίδων των εν λόγω προϊόντων και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

karameles karameles

Καλούνται οι καταναλωτές που έχουν ήδη προμηθευτεί τα εν λόγω προϊόντα που απεικονίζονται στις φωτογραφίες, να λάβουν υπόψιν την ανωτέρω επιπρόσθετη πληροφορία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Λάρισα: Η συγκινητική ιστορία του μικρού Στέφανου – Από τη μάχη για τη ζωή του σημαιοφόρος σημαιοφόρος στην παρέλαση
Πριν από δέκα χρόνια, ένας πυροσβέστης τον έβγαζε από ένα φλεγόμενο διαμέρισμα στη Λάρισα - Σήμερα, ο Στέφανος ετοιμάζεται να γίνει σημαιοφόρος στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, με τη μητέρα του να περπατά δίπλα του
Ο μικρός Στέφανος
Άγγελος Γιαννακόπουλος: Το trafficking, η Lamborghini και η απάτη μεσω των φούρνων «Χωριάτικο» ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ
Από την υπόθεση trafficking του 2008, στην κάθειρξη 10 ετών και 6 μηνών, την αθώωση σε ξεχωριστή δίκη, την επικίνδυνη οδήγηση με Lamborghini το 2025 και τη φερόμενη απάτη άνω των 100 εκατ. ευρώ σε βάρος του Δημοσίου
Κατάστημα «Το Χωριάτικο» 9