Ελλάδα

Κακοκαιρία: Τα προϊόντα που έδινε ο θεσσαλικός κάμπος – Ποια θα ακριβύνουν τον χειμώνα

Ανυπολόγιστες είναι οι καταστροφές στον κάμπο της Θεσσαλίας μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel, με χιλιάδες καλλιέργειες να βρίσκονται πλέον θαμμένες στα λασπόνερα. 

Η καρδιά της αγροτικής παραγωγής της χώρας χτυπούσε στον θεσσαλικό κάμπο και αναπόφευκτα η μεγάλη καταστροφή στη Θεσσαλία αναμένεται να προκαλέσει μια αλυσιδωτή αντίδραση που θα προκαλέσει νέα άνοδο στις τιμές των αγροτικών προϊόντων – και όχι μόνο.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega, μετά την ολοκληρωτική καταστροφή στο θεσσαλικό κάμπο παραγωγοί, κτηνοτρόφοι και επιχειρηματίες, φοβούνται ότι η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των γεωργικών και κτηνοτροφικών συνεταιρισμών, ήδη σε ολόκληρη τη Θεσσαλία η καταστροφή που έχει καταμετρηθεί ανέρχεται σε 1 εκατομμύριο στρέμματα καλλιεργειών, περισσότερα από 10.000 ζώα έχουν πνιγεί, ενώ από τις αποθήκες της περιοχής το νερό παρέσυρε το 30% του αποθηκευμένου σιταριού της χώρας.

 

Σε ολόκληρη τη Θεσσαλία εκτιμούν ότι έχουν προκληθεί ζημιές σε περισσότερες από 5000 επιχειρήσεις εμπορίου και μεταποίησης.

Τα προϊόντα που έδινε παραδοσιακά ο θεσσαλικό κάμπος:

  • 52,8% βιομηχανικής ντομάτας
  • 38% βαμβακιού
  • 54,7% αχλάδια
  • 51,7% αμύγδαλα
  • 39,5% κάστανα
  • 26,3% καρύδια
  • 19,4% εγχώριου πρόβειου γάλακτος
  • 13,7% εγχώριου κατσικίσιου γάλακτος
  • 18,5% βόειου κρέατος
  • 19,7% βόειου γάλακτος
  • 10% χοιρινού κρέατος
  • 40% των μαλακών τυριών
  • 25% των σκληρών τυριών

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Απόβαση αγροτών με τρακτέρ στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης – Κρίσιμη η αυριανή σύσκεψη στη Νίκαια
Σήμερα αναμένεται να συνεχιστεί η συνάντηση μεταξύ των αγροτοκτηνοτρόφων της Κρήτης με τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Κώστα Χατζηδάκη και τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Τσιάρα
Αγρότες στο μπλόκο των Μαλγάρων
Πώς αποκαλύφθηκε η υπόθεση του Δανού δότη σπέρματος με καρκινικό γονίδιο και γιατί δεν ανιχνεύθηκε
«Το τελευταίο παιδί που γεννήθηκε στην Ελλάδα ήταν το 2017, αλλά ότι μέχρι εκείνη την περίοδο δεν είχε δημιουργηθεί η βάση, με την οποία μπορούσαμε να δούμε από πού προέρχεται το κάθε σπέρμα»
REUTERS
Τα στοιχεία που «πρόδωσαν» ανιψιό και εργοδότη πριν συλληφθούν για την διπλή δολοφονία στη Φοινικούντα
Η άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, οι τηλεφωνικές κλήσεις πριν και μετά το έγκλημα από πακιστανικά τηλέφωνα, οι απολογίες των 2 νεαρών, το βιντεοληπτικό υλικό οδήγησαν στα νέα εντάλματα
Ο 33χρονος ανιψιός του ιδιοκτήτη του κάμπινγκ που δολοφονήθηκε στην Φοινικούντα