Ελλάδα

Κάρυστος: Σύγκρουση δεξαμενόπλοιου με φορτηγό πλοίο

Το πλοίο είναι φορτωμένο με 131.941 μετρικούς τόνους αργού πετρελαίου

Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, συγκρούστηκε δεξαμενόπλοιο με φορτηγό πλοίο στη θαλάσσια περιοχή του Στενού Καφηρέα, νότια της Καρύστου.

Τα μέλη των πληρωμάτων του δεξαμενόπλοιου και φορτηγού πλοίου, είναι καλά στην υγεία τους.

Από τη σύγκρουση των δύο πλοίων προκλήθηκαν μόνο μικρές υλικές ζημιές πάνω από την ίσαλο γραμμή. Δεν υπήρξε εισροή υδάτων η θαλάσσια ρύπανση.

Το δεξαμενόπλοιο, με 26 άτομα πλήρωμα, φορτωμένο με 131.941 μετρικούς τόνους αργού πετρελαίου, είχε αναχωρήσει από τη Νοβοροσίσκ της Ρωσίας κι είχε προορισμό το λιμάνι του Καστεγιόν της Ισπανίας.

Το φορτηγό πλοίο με 22 μέλη πληρώματος, είχε αναχωρήσει κενό φορτίου από λιμάνι της Ιταλίας με προορισμό το λιμάνι της Κωνστάντζας (Ρουμανία).

Τα δύο πλοία λόγω καιρικών συνθηκών και επισφαλούς κατάπλου στο λιμάνι της Καρύστου πλέουν αυτοδύναμα προς το αγκυροβόλιο του Πειραιά, όπου αναμένεται να τους απαγορευτεί προσωρινά ο απόπλους προκειμένου να επιθεωρηθούν και να λάβουν πιστοποιητικά αξιοπλοΐας από τους παρακολουθούντες νηογνώμονες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Πυροβόλησε σκυλί στο πόδι και το εγκατέλειψε αιμόφυρτο στη Ναύπακτο - Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του δράστη
Ο κτηνίατρος που εξέτασε το ζώο δήλωσε ότι «ο πυροβολισμός μάλλον έγινε από κοντινή απόσταση, η πληγή κλείνει και θα γίνει πλαστική επέμβαση για να περιοριστεί η έκτασή της»
Σκύλος
«17 χρόνια τον φρόντιζα, δεν μπορώ άλλο» είπε η μητέρα του ανήλικου στους υπαλλήλους του κέντρου φροντίδας στην Πάτρα
Την περασμένη Παρασκευή, υπάλληλοι κέντρου φροντίδας επικοινώνησαν με τους γονείς του 17χρονου, ο οποίο είναι στο φάσμα του αυτισμού, προκειμένου να τον παραλάβουν, πράγμα που και οι 2 αρνήθηκαν να κάνουν
Αμνήλικος
4