Ελλάδα

Κερατέα: Τρόμος για ζευγάρι ηλικιωμένων – Ληστές τους έδεσαν και τους σημάδευαν με όπλο

Ένα ζευγάρι στην Κερατέα έζησε στιγμές τρόμου, καθώς αδίστακτοι ληστές μπήκαν στο σπίτι τους και τους λήστεψαν.

Οι τρεις ληστές μπήκαν στο σπίτι, τους έδεσαν τα χέρια, τους φίμωσαν και άρχισαν με την απειλή όπλου να ψάχνουν για χρήματα.

Σε βίντεο που παρουσίασε το Mega οι τρεις μαυροντυμένοι κουκουλοφόροι τρέχουν και πηδούν τα κάγκελα μονοκατοικίας στην Κερατέα. Μέσα στο σπίτι έχουν εγκαταλείψει φιμωμένους και με δεμένα χέρια έναν 75χρονο και τη σύζυγό του, τους οποίους λίγο νωρίτερα και με την απειλή όπλου, έχουν ληστέψει.

«Αισθάνθηκα από πίσω μου έναν άνθρωπο να με αγκαλιάζει, να με γυρίζει, να τον βλέπω και μετά να μου βουλώνει τη μύτη και το στόμα. Με έσυρε μετά μέσα και μου είχε και το όπλο πίσω στον αυχένα μου», λέει η ηλικιωμένη.

«Πετάγομαι έξω από το σπίτι και βλέπω δύο νταγλαράδες, με αρπάζουν, μου κλείνουν το στόμα και ο ένας κράταγε και ο άλλος έδενε», είπε ο 75χρονος.

Οι ληστές ήταν αποφασισμένοι να βρουν χρήματα με κάθε τρόπο. Αφού ακινητοποίησαν το ζευγάρι, έψαξαν σπιθαμή προς σπιθαμή το σπίτι. Κατάφεραν να αποσπάσουν μικρό χρηματικό ποσό ύψους 300 ευρώ, αλλά και μια τσάντα γεμάτη με κοσμήματα. Η τσάντα, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες, ζύγιζε 6 κιλά.

Η τσάντα και το πιστόλι που ξέχασαν

Το θράσος τους ήταν τέτοιο, καθώς όταν αντιλήφθηκαν ότι ξέχασαν την τσάντα με τα κοσμήματα ξαναγύρισαν ατάραχοι για να την πάρουν.  Ο χρόνος ρεκόρ μάλιστα που χρειάστηκε ο ένας εκ των τριών για να ξαναμπεί στο σπίτι και να φύγει ήταν μόλις 14 δευτερόλεπτα. 

Οι ληστές φάνηκαν τελικά απρόσεκτοι, καθώς ένας ξέχασε στον εξωτερικό τοίχο του σπιτιού το όπλο του. Η αστυνομία με βασικό στοιχείο το πιστόλι ρέπλικα αλλά και το οπτικοακουστικό υλικό από τις κάμερες ασφαλείας, διενεργεί έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Το παιδί προσπαθούσε να πάει στη μητέρα, ενώ εκείνη το έσπρωχνε στα βαθιά, λέει ο Καλλιακμάνης για την υπόθεση του Παλαιού Φαλήρου
Η μητέρα του 3χρονου παιδιού ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Τετάρτη - Ο Καλλιακμάνης αμφισβητεί το σενάριο του ατυχήματος που παρουσιάζει η Αλγερινή μητέρα
Η 32χρονη μητέρα
34
Τελευταία «ευκαιρία» για τους αιώνιους φοιτητές: Τι προβλέπει η νέα ρύθμιση του υπουργείου Παιδείας
Η νέα ρύθμιση «διασφαλίζει ότι όσοι έχουν προχωρήσει σημαντικά τις σπουδές τους, έχουν ευκαιρία να τις ολοκληρώσουν» και τη χαρακτήρισε «ρεαλιστική, ενισχυτική και παιδαγωγικά συνεπή»
Έδρανα πανεπιστημίου 4