Σάββατο, 20 Απρ.
11oC Αθήνα

Κέρκυρα: Καθησυχαστικός ο Γκανάς για τον σεισμό – «Δεν προκαλεί ανησυχία, κανένα γνωστό ρήγμα εκεί»

Κέρκυρα: Καθησυχαστικός ο Γκανάς για τον σεισμό – «Δεν προκαλεί ανησυχία, κανένα γνωστό ρήγμα εκεί»

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθανάσιος Γκανάς για τον σεισμό 4,7 Ρίχτερ, που σημειώθηκε νωρίς το πρωί της Παρασκευής (22.03.24) στην Κέρκυρα.

Σύμφωνα με την αυτόματη λύση, ο σεισμός στην Κέρκυρα είχε επίκεντρο 25 χλμ. νότια – νοτιοδυτικά των Οθωνών. Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίστηκε στα 10 χλμ.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Γκανάς έκανε λόγο για ασθενή σεισμική δόνηση ενώ ανέφερε μεταξύ άλλων ότι δεν υπάρχει γνωστό ρήγμα εκεί και ότι δεν εμπνέει ανησυχία.

«Έχουμε μια ασθενή σεισμική δόνηση σε υποθαλάσσιο χώρο. Είναι περίπου 18 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά από τους Οθωνούς. Είναι στο βόρειο Ιόνιο. Δεν υπάρχει κάποιο γνωστό ρήγμα εκεί. Το ρήγμα που υπάρχει και το ξέρουμε είναι λίγο πιο κοντά στην Κέρκυρα. Είναι μια ακολουθία η οποία ξεκίνησε εδώ και δύο μέρες. Έχουμε αρκετούς μικρούς σεισμούς και σήμερα το πρωί έγινε ο σεισμός 4,7 Ρίχτερ και ακολούθησε μετά ένας μετασεισμός 3,4 Ρίχτερ», τόνισε ο ίδιος.

Και συνέχισε: «Δεν προκαλεί ανησυχία αυτή η ακολουθία. Αλλά ωστόσο, επειδή είναι μια περιοχή που έχει χαμηλή σεισμικότητα, κάθε δραστηριότητα εκεί μας προξενεί το ενδιαφέρον να δούμε πώς θα εξελιχθεί».

Για το αν ήταν ο κύριος σεισμός, ο κ. Γκανάς δήλωσε ότι «δεν έχουμε ακόμα αρκετά στοιχεία. Μπορεί ίσως να ακολουθήσει. Τώρα, επειδή το 4,7 είναι στο όριο ασθενούς – ισχυρής δόνησης, θα δούμε. Θέλουμε λίγα δεδομένα ακόμη. Είναι μια περιοχή, δεν την ξέρουμε καλά γιατί είναι στο μέσο του βορείου Ιονίου μεταξύ Ελλάδος – Ιταλίας και δεν έχουμε πολλούς σεισμούς, οπότε θέλουμε λίγα δεδομένα ακόμη να δούμε πώς θα πάει».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις