Ελλάδα

Κιβωτός του Κόσμου: «Είμαστε άνθρωποι της αγάπης και της προσφοράς» είπε η πρεσβυτέρα

Η ώρα της κατάθεσης της πρεσβυτέρας στη δίκη για τις καταγγελίες για σωματικές και λεκτικές κακοποιήσεις στην Κιβωτό του Κόσμου έφτασε.

Η Σταματία Γεωργαντή, κατέθεσε στο δικαστήριο, ως μάρτυρας υπεράσπισης, του πατέρα Αντώνιου και των συγκατηγορουμένων του, υποστηρίζοντας πως δεν υπήρχαν κακοποιητικές συμπεριφορές στην «Κιβωτό του Κόσμου».

Η μάρτυρας έκανε λόγο στην κατάθεση της για «τόνους λάσπης» που έχουν πέσει για την Κιβωτό και πρόσθεσε: «Είμαστε άνθρωποι της αγάπης και της προσφοράς. Όλα αυτά τα χρόνια οι άνθρωποι αναγνώρισαν τη «Κιβωτό», εγώ αυτό που βίωσα 25 χρόνια είναι η αγάπη και η φροντίδα. Στην “Κιβωτό” οι άνθρωποι ήταν ευαίσθητοι, αγαπούσαν τα παιδιά…».

Η μάρτυρας ανέφερε πως αυτό που ενδιέφερε την ίδια και τον πατέρα Αντώνιο ήταν να φροντίζουν τα παιδιά και είπε χαρακτηριστικά στην κατάθεση της πως πως τους «άρπαξαν» βιαίως την «Κιβωτό», με αντισυνταγματικό τρόπο.

Σύμφωνα με όσα κατέθεσε η κυρία Γεωργαντή «τα παιδιά χρησιμοποιήθηκαν». «Εμείς τους δίναμε χριστιανικό προσανατολισμό…» σημείωσε.

Σε ερώτηση εάν έχει διαπιστώσει πότε σωματική βία η πρεσβυτέρα απάντησε «εμείς δίναμε αγάπη».

Η μάρτυρας ανέφερε πως ουδέποτε υπέπεσε στην αντίληψη της κακοποιητική συμπεριφορά και εξήγησε ότι οι δομές ήταν ανεξάρτητες και δεν αποφάσιζε ο πατέρας Αντώνιος.

«Ο πατήρ Αντώνιος είχε πάντα το ρόλο του πνευματικού, τα παιδιά τον εμπιστεύονταν και εκείνος έκανε μόνο αυτή τη δουλειά . Ήταν κάτι σαν πατέρας …» είπε μεταξύ άλλων η πρεσβυτέρα στην κατάθεση της.

Στο δικαστήριο βρίσκεται και ο καλλιτέχνης, Πάνος Μουζουράκης, ο οποίος αναμένεται να καταθέσει ως μάρτυρας υπεράσπισης εντός της ημέρας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ειδικές Δυνάμεις: Εκπαίδευση με τα νέα τυφέκια υψηλής ακρίβειας της SAKO TRG-M10
Η αναβάθμιση οπλισμού με την οποία η ακρίβεια πυρός, δυνατότητα εμπλοκής σε μεγάλες αποστάσεις, επιβιωσιμότητα και διακλαδική συνεργασία ενισχύονται και δημιουργούν νέο επίπεδο επιχειρησιακής αποτελεσματικότητας
Ειδικές Δυνάμεις
Λουκέτο στον παράνομο οίκο ευγηρίας στους Αμπελόκηπους - Συνελήφθη η ιδιοκτήτρια, της επιβλήθηκε πρόστιμο 6.500 ευρώ
Η κατηγορούμενη είχε θέσει όρο οι ηλικιωμένες να μην διαθέτουν κινητό τηλέφωνο, ενώ είχε απειλήσει συγγενή φιλοξενούμενης να της καταθέσει 2.000 ευρώ αλλιώς θα εγκατέλειπε τη γυναίκα σε κάδο σκουπιδιών
Αμπελόκηποι: Λουκέτο στον παράνομο οίκο ευγηρίας – Συνελήφθη η ιδιοκτήτρια, της επιβλήθηκε πρόστιμο 6.500 ευρώ
Συγκλονίζει η γιαγιά του 13χρονου που σκοτώθηκε σε τροχαίο με πατίνι στην Ηλεία - «Χάσαμε το παιδάκι μας, ήταν η κακιά η ώρα»
«Δεν έχουμε τίποτα εναντίον της οικογένειας και του ανθρώπου που έγινε το ατύχημα, έτυχε να συμβεί, το παιδί έτρεχε με το πατίνι γιατί τα παιδιά δεν προσέχουν με αυτά» λέει η γιαγιά του 13χρονου Κωνσταντίνου
Ο 13χρονος Κωνσταντίνος που σκοτώθηκε με το πατίνι του
11