Ελλάδα

Χωρίς μαθήματα στις 27 Σεπτεμβρίου τα σχολεία

Την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019 δεν θα πραγματοποιηθούν μαθήματα σε όλα τα δημόσια σχολεία, σύμφωνα με εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας.

Όπως αναφέρει η εγκύκλιος του υπουργείου, στα σχολεία δεν θα γίνουν μαθήματα, με σκοπό την ενεργοποίηση των μαθητών/τριών για συμμετοχή τους σε οργανωμένες αθλητικές δράσεις.

Η Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής της Γενικής Διεύθυνσης Σπουδών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας εναρμονίζει την 6η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2019 με την Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2019 η οποία θα εορταστεί την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019.

Κεντρικός στόχος είναι η ενεργοποίηση των μαθητών/τριών για συμμετοχή τους σε οργανωμένες αθλητικές δράσεις εντός του σχολείου, μέσω της ενημέρωσης της μαθητικής κοινότητας για τα ευεργετικά οφέλη της άθλησης σε συνδυασμό με την υγιεινή διατροφή, με στόχο την απόκτηση ενός υγιούς τρόπου ζωής.

Υγεία και άθληση στα σχολεία

Με σύνθημα “Αγαπώ την Άθληση – Αγαπώ την Υγεία μου” προτείνεται οι σχολικές μονάδες να υλοποιήσουν εντός του σχολικού ωραρίου τις παρακάτω αθλητικές δράσεις (μεμονωμένα ή συνδυαστικά):

Αερόβιες κινητικές δραστηριότητες:

Βάδην, τρέξιμο, σκυταλοδρομία, ποδηλασία, σχοινάκι, χορός κ.ά., ομαδικά – ατομικά αθλήματα:

Καλαθοσφαίριση 3Χ3, ποδόσφαιρο 5Χ5, χειροσφαίριση, πετοσφαίριση, αντισφαίριση, επιτραπέζια αντισφαίριση κ.ά. (με δυνατότητα δημιουργίας και μικτών ομάδων).σχολεία: Υγιεινή διατροφή και αθλητισμός

Με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων, δύναται να αναπτυχθούν δράσεις σε συνεργασία με όμορες σχολικές μονάδες ή αθλητικά κέντρα – αθλητικές Ομοσπονδίες και αθλητικούς Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με την προϋπόθεση ότι εάν απαιτηθούν μετακινήσεις πρέπει να τηρηθούν τα οριζόμενα στις κείμενες διατάξεις.

Ακόμα, θα πραγματοποιηθεί κεντρική εκδήλωση σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, τις Αθλητικές Ομοσπονδίες και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας, με τη συμμετοχή μαθητών όλων των Τάξεων των Γυμνασίων της Περιφέρειας Αττικής, Ολυμπιονικών και διακεκριμένων αθλητών διαφόρων αθλημάτων.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 09:00 π.μ. στο Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών και συγκεκριμένα στον περιβάλλοντα χώρο της Αγοράς και του Τείχους των Εθνών.

Οι σχολικές μονάδες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης οι οποίες επιθυμούν να συμμετάσχουν στην εκδήλωση καλούνται να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση: fysagogi@dide-v-ath.att.sch.gr μέχρι την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Πουλάω μόνο ρουμάνικα αρνιά και κατσίκια» – «Η εκτίναξη των τιμών οδηγεί στην αγορά εισαγόμενων» λένε ιδιοκτήτες κρεοπωλείων
Στη Βαρβάκειο αγορά, οι τιμές για ολόκληρο αρνί και κατσίκι κυμαίνονται περίπου από 12 έως 14 ευρώ το κιλό, επίπεδα αισθητά χαμηλότερα σε σχέση με τα συνοικιακά κρεοπωλεία
Οι τιμές στα αρνιά
Γιώργος Κακούσης: Δυο μήνες μετά δεν έχει έρθει στα χέρια μου το περίφημο πόρισμα Βουρλιώτη 
«Θεωρώ περιττό να διευκρινίσω ότι σε βάρος μου δεν εκκρεμεί καμία κατηγορία και δεν έχω κληθεί από κανέναν για εξηγήσεις, τις οποίες ευχαρίστως θα παρείχα», αναφέρει ο δημοσιογράφος
Γιώργος Κακούσης: Δυο μήνες μετά δεν έχει έρθει στα χέρια μου το περίφημο πόρισμα Βουρλιώτη 
Ο δημοσιογράφος του ρωσικού προξενείου, η εγκυμοσύνη και τα ερωτήματα πίσω από την πτώση της 27χρονης Ουκρανής στο Μαρούσι
Στους αναλυτές, κάνει τρομερή εντύπωση ότι ο 29χρονος Ρώσος που δεν λέει το παραμικρό για την υπόθεση και για ποιο λόγο η 27χρονη Ουκρανή, δεν κάλεσε ποτέ την Αστυνομία
Η πολυκατοικία που έγινε το περιστατικό στο Μαρούσι