Ελλάδα

Κόλαση φωτιάς – Εκκενώθηκαν 4 οικισμοί στα Χανιά – Καίνε δύο μέτωπα στην Πάτρα

- Κάηκαν αγροικίες στα Παπαδιανά των Χανίων
- Συναγερμός σε όλη την Κρήτη λόγω καιρού
- Σε Δρέπανο και Πλατάνι η μάχη με τις φλόγες στην Πάτρα
- Εικόνες καταστροφής στην Αχαϊα

Τον πύρινο εφιάλτη έζησαν τη νύχτα οι κάτοικοι στην Αχαϊα και τα Χανιά.

Στιγμές τρόμου έζησαν οι κάτοικοι από την πύρινη λαίλαπα στο Ελαφονήσι των Χανίων. Όλη τη νύχτα οι φλόγες “έγλειφαν” ολόκληρους οικισμούς. Επτά αγροικίες τυλίχθηκαν στις φλόγες και καταστράφηκαν.

Οι άνεμοι έστρεψαν το μέτωπο τόσο προς το Αμυγδαλοκεφάλι, όσο και προς τα Παπαδιανά αναγκάζοντας πολλούς κατοίκους, κυρίως ηλικιωμένους και παιδιά, να απομακρυνθούν.

Από το πρωί συμμετέχουν στη μάχη 2 ελικόπτερα και οι αρχές πιστεύουν ότι τουλάχιστον θα μπορέσουν να περιορίσουν το μέτωπο μακρυά από τους οικισμούς.

Οι ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή έδωσαν πραγματική μάχη με τις φλόγες σε ένα πύρινο μέτωπο που ξεπερνά τα 20 χιλιόμετρα.

Σύμφωνα με το Flashnews σε αντίθεση με χθες που η φωτιά ήταν σε πλήρη εξέλιξη, το έργο της πυρόσβεστης έχει ήδη ενισχυθεί με το πυροσβεστικό ελικόπτερο από το Ηράκλειο που πραγματοποιεί ρίψεις.

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν ακόμα στην περιοχή καθιστούν δύσκολη την επιχείρηση κατάσβεσης στην οποία συμμετέχουν περισσότερα απο 16 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με επίσης περισσότερους απο 40 άνδρες, και μια ομάδα πεζοπόρο από το Ηράκλειο και άλλη μια απο τα Χανιά.

Στην Αχαϊα, στα προάστια της Πάτρας ο εφιάλτης συνεχίζεται. Αυτή τη στιγμή δυο μέτωπα κοντά στο Δρέπανο και στο Πλατάνι είναι αυτά που απασχολούν τις δυνάμεις της πυροσβεστικής.
Ευτυχώς από το πρωί έξι αεροπλάνα και δύο ελικόπτερα μπόρεσαν να ριχθούν στη μάχη με τις φλόγες και έτσι σύμφωνα με τους υπεύθυνους τα μέτωπα δεν πλησιάζουν σε κατοικημένες περιοχές.

Ευτυχώς κατά τη διάρκεια της νύχτας, αλλά και μέχρι το ξημέρωμα οι άνεμοι είχαν πέσει και έτσι οι πυροσβέστες που ξενύχτησαν στο πλάι των κατοίκων κατάφεραν να κρατήσουν τα μέτωπα μακρυά από τους οικισμούς. Τώρα δίνεται μάχη ώστε τις επόμενες ώρες τα δύο μέτωπα να περιοριστούν κατά πολύ καθώς αργότερα αναμένεται και νέα ενίσχυση των ανέμων.

Σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας αυξημένος και σήμερα Πέμπτη είναι ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιών σε Αττική, Κρήτη Κορινθία, Αργολίδα, Εύβοια, Χίο, Σάμο και Ικαρία.

Διαβάστε επίσης:
Νύχτα τρόμου στην Πάτρα από την πύρινη λαίλαπα – Εκκενώνονται οικισμοί

Κρήτη: Απειλούνται σπίτια από φωτιά στα Χανιά – Εκκενώθηκε οικισμός!

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Κομπίνα εκατομμυρίων» στην Καρδίτσα: Λογιστής έκλεβε επιδόματα από Ρομά – «Τα έπαιρνε όλα δεν άφηνε ούτε σεντ»
Η οικονομική ζημιά που προέκυψε από τις πρώτες καταγραφές ξεπερνάει τα 3εκ ευρώ, ενώ ο λογιστής έκλεισε αιφνιδιαστικά το γραφείο του στην Καρδίτσα και έγινε... καπνός
Ευρώ 4
«Οι δικαστικές αρχές ήξεραν από τον Νοέμβριο του 2024 για τα τρία βίντεο της εμπορικής αμαξοστοιχίας στα Τέμπη» - Νέες αποκαλύψεις για την τραγωδία
Τα τρία βίντεο παρουσιάστηκαν τέσσερις μήνες αργότερα, τον Φεβρουάριο του 2025, αλλά για άγνωστο λόγο δεν δημοσιοποιήθηκαν νωρίτερα
Σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη 10
«Ο 22χρονος δράστης έχει γενικά περίεργη συμπεριφορά» λέει ο θείος του αστυνομικού που δέχτηκε επίθεση με μαχαίρι στην Χαλκιδική
«Χτύπησε το κουδούνι, βγήκε ο ανιψιός μου και του επιτέθηκε αμέσως. Ευτυχώς δεν κατάφερε να τον τραυματίσει σοβαρά» λέει ο θείος του αστυνομικού
Μηχανή της αστυνομίας