Ελλάδα

Κολωνός: «Η ανιψιά μου μιλάει σε έναν 60χρονο» – Η ανώνυμη κλήση του θείου στο «Χαμόγελο του παιδιού»

«Η ανιψιά μου μιλάει σε έναν 60χρονο μέσω πολλών εφαρμογών» είπε ο θείος της 12χρονης από τον Κολωνό, σε ανώνυμη κλήση που έκανε στις αρχές Σεπτεμβρίου στο «Χαμόγελο του Παιδιού», για το ανήλικο θύμα στην φρικιαστική υπόθεση βιασμού κατά συρροή.  

Όπως επισημαίνεται στο newsit.gr, από εκπρόσωπο του οργανισμού δεν ήταν καταγγελία, καθώς χωρίς να δώσει κάποιο στοιχείο, ο θείος της ανήλικης ανέφερε ότι «έχω ενδείξεις ότι μπαίνει σε εφαρμογές και ανταλλάσσει υλικό με ένα 60χρονο», ενώ ταυτόχρονα τόνισε ότι «είδα το παιδί να απασχολείται πολλή ώρα στο κινητό και μιλούσε με ένα μεγάλο άντρα».

Εφόσον το «Χαμόγελο του Παιδιού» δεν είχε στοιχεία για να μπορέσει να επικοινωνήσει απευθείας με την Υποδιεύθυνση Ανηλίκων, προχώρησε σε υποστήριξη συμβουλευτικά στον θείου του κοριτσιού, τον προέτρεψαν να τους φέρει σε επαφή με την ανήλικη, ωστόσο το παιδί, σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, δεν ήταν έτοιμο να μιλήσει.

Επιπλέον, από τον Οργανισμό προέτρεψαν τον θείο της 12χρονης να υποστηρίξουν τους γονείς, αναμένοντας να επικοινωνήσουν οι ίδιοι με τη Γραμμή Βοήθειας και Υποστήριξης του Οργανισμού, καθώς έτσι συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις, αλλά αυτό δεν έγινε ποτέ.  

Έτσι όταν η υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης της 12χρονης στον Κολωνό ήρθε στο “φως” της δημοσιότητας, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» δεν μπορούσε άμεσα να κάνει τη συσχέτιση  της κλήσης με την υπόθεση.

Ωστόσο, όταν έγινε αναφορά από την δικηγόρο της οικογένειας της ανήλικης στο ότι οι θείοι του κοριτσιού είχαν επικοινωνήσει και με «Το Χαμόγελο του Παιδιού», τότε διαπίστωσε και επιβεβαίωσε, σύμφωνα με το ιστορικό, ότι η κλήση που δέχθηκε τον Σεπτέμβριο του 2022 αφορούσε στην υπόθεση κακοποίησης της 12χρονης. 

Σύμφωνα με «Το Χαμόγελο του Παιδιού», ο Οργανισμός έχει ζητήσει να στηρίξει το παιδί και μετά από σχετική σύσταση αναμένει την έγκριση και συναίνεση των γονέων και των αρμόδιων ανακριτικών υπαλλήλων προκειμένου να διεξαχθεί ομαλά η διαδικασία κατάθεσης της 12χρονης.

Στη συνέχεια, η 12χρονη μπορεί να υποστηριχτεί στο θεραπευτικό κέντρο «Το Σπίτι του Παιδιού», το πρώτο στην Ελλάδα Κέντρο Ημέρας για την εξατομικευμένη Παροχή Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας σε Παιδιά και Εφήβους, θύματα κάθε μορφής κακοποίησης. 

Άννα Τριανταφυλλιά Τσούτσα

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Η Εισαγγελία Αιτωλοακαρνανίας έδρασε χωρίς καθυστέρηση» λένε εισαγγελικές πηγές για τη δολοφονία του 95χρονου από τον 67χρονο στο Χαλκιόπουλο Αμφιλοχίας
Σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές, στις καταθέσεις τους τα δύο παιδιά του δράστη είχαν κατηγορηματικά αποκλείσει ότι ο αδελφός τους κακοποιούσε τον πατέρα τους
Περιπολικό έξω από το σπίτι όπου ο 67χρονος πρώην αστυνομικός ομολόγησε ότι σκότωσε τον 95χρονο πατέρα του
Καταγγελία εργαζομένων «Αγίου Σάββα»: 12 υγειονομικοί υπέστησαν εγκαύματα στα χειρουργεία του «Ελπίς» από ακτινοβολία UV
Οι εργαζόμενοι χειρούργησαν επί 11 συνεχόμενες ώρες με τις λάμπες σε λειτουργία, γεγονός που οδήγησε σε εκτεταμένα εγκαύματα στα μάτια και σε ακάλυπτα σημεία του σώματός τους
Νοσοκομείο Άγιος Σάββας 5