Ελλάδα

Κοντά στο 1 ευρώ το λίτρο το πετρέλαιο θέρμανσης

Κι όμως δεν είναι μόνο η μείωση στον ειδικό φόρο κατανάλωσης για το πετρέλαιο θέρμανσης αλλά και οι διεθνείς τιμές που ρίχνουν την τιμή για τον καταναλωτή

Από Τετάρτη ξεκινάει η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης και οι καταναλωτές ακόμη δεν είναι… ζεστοί.
Ο καιρός ακόμη βοηθάει, κυρίως στη νότια Ελλάδα, ενώ ακόμη υπάρχουν και αποθέματα. Οι καταναλωτές προσπαθούν να αναβάλλουν όσο γίνεται την αγορά πετρελαίου και περισσότερο όπως λένε οι πρατηριούχοι κάνουν διερευνητικά τηλεφωνήματα και όχι παραγγελίες.
Με βάση στοιχεία της ΠΟΠΕΚ σε ανακοίνωσή της για το σύστημα εισροών – εκροών στα πρατήρια η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης που ξεκινά από μεθαύριο θα κυμανθεί σε τιμές που -μετά τη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης που ψηφίστηκε πρόσφατα αλλά και την υποχώρηση των διεθνών τιμών- εκτιμάται ότι θα κυμαίνονται στο 1,04-1,05 ευρώ το λίτρο.
Η τιμή είναι σημαντικά χαμηλότερη από πέρυσι καθώς τον Οκτώβριο του 2013 η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης κυμάνθηκε στο 1,28 ευρώ το λίτρο.

Ζητούν νέα παράταση στο σύστημα εισροών – εκροών οι πρατηριούχοι

Στην επιστολή της προς τα συναρμόδια υπουργεία, η ΠΟΠΕΚ επικαλείται καθυστερήσεις στην εγκατάσταση των συστημάτων από την πλευρά των τεχνικών εταιριών που αναλαμβάνουν τις σχετικές εργασίες, λόγω φόρτου εργασίας και έλλειψης ανταλλακτικών.

Το πρόβλημα αφορά κυρίως τα πρατήρια της περιφέρειας, καθώς σε Αθήνα -Θεσσαλονίκη και στις Περιφερειακές Ενότητες Λάρισας, Αχαΐας, Ηρακλείου, Μαγνησίας και Ιωαννίνων η προθεσμία εγκατάστασης των συστημάτων ελέγχου εισροών -εκροών έληξε αντίστοιχα τον Αύγουστο του 2013 και το Φεβρουάριο του 2014. Όμως για τα πρατήρια της υπόλοιπης χώρας, η προθεσμία έληξε στις 27 Αυγούστου 2014 και για τους μεταπωλητές πετρελαίου θέρμανσης λήγει αύριο (Τρίτη). Σύμφωνα με τα στοιχεία των εταιρειών εμπορίας καυσίμων, από τα 3332 πρατήρια της περιφέρειας έχουν εγκαταστήσει το σύστημα τα 1845 (ποσοστό 55 % ) και από τους 350 υπόχρεους μεταπωλητές πετρελαίου θέρμανσης, περίπου 100.

Όσοι δεν έχουν το σύστημα εισροών – εκροών δεν θα μπορούν να παραγγείλουν πετρέλαιο θέρμανσης και συνεπώς τίθενται εκτός αγοράς.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Συνελήφθησαν δύο 17χρονοι για τον τραυματισμό 12χρονου μαθητή από ρίψη κροτίδας μέσα σε σχολείο στην Πάτρα
Σε βάρος των 17χρονων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί βεγγαλικών και πυροτεχνημάτων, επικίνδυνη σωματική βλάβη, διατάραξη λειτουργίας υπηρεσίας και φθοράς ξένης ιδιοκτησίας
Περιπολικό
Κακοκαιρία Adel: Ήχησε το 112 στην Αιτωλοακαρνανία και την Κέρκυρα – «Περιορίστε τις μετακινήσεις»
«Λόγω έντονων βροχοπτώσεων και κατολισθήσεων στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας περιορίστε τις μετακινήσεις σας στις απολύτως απαραίτητες», αναφέρει το μήνυμα του 112
καιρός
Τα κοσμήματα από ελεφαντόδοντο, το σπασμένο βάζο με τα 8.000 ευρώ και το μίσος για την πεθερά που οδήγησαν στη δολοφονία της στη Σαλαμίνα
Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές η 46χρονη πήγε στο σπίτι της 74χρονη με σκοπό να την κλέψει κι όχι να την σκοτώσει. Για αυτό και δεν είχε πάρει κάποιο όπλο μαζί της
Η γυναίκα που ομολόγησε η δολοφονία της 75χρονης