Ελλάδα

Κορονοϊός: 66 νεκροί και 476 νέα κρούσματα σήμερα 28/12

Αναλυτικά η ενημέρωση του ΕΟΔΥ για το πόσες νέες μολύνσεις «υπέγραψε» ο κορονοϊός στην χώρα μας τις τελευταίες 24 ώρες. 467 οι συμπολίτες μας που δίνουν την μάχη στις εντατικές. Αναλυτικά η ανακοίνωση.

Τα εμβόλια ξεκίνησαν και στην χώρα μας αλλά ο κορονοϊός παραμένει ανάμεσά μας και είναι το ίδιο επικίνδυνος μέχρι ο εμβολιασμός να «τρέξει» το επόμενο διάστημα γρηγορότερα.

Στο κλίμα αυτό, ο ΕΟΔΥ ενημερώνει και σήμερα, Δευτέρα 28.12.2020, για το πόσα νέα κρούσματα προκάλεσε ο κορονοϊός στην χώρα μας τις τελευταίες 24 ώρες, αλλά και πόσοι συμπολίτες μας έχασαν την μάχη και πόσοι νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Κορονοϊός: Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Τα στοιχεία που παρουσιάζονται αφορούν περιστατικά από την επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου από το νέο κορωνοϊό (COVID19), με βάση τα δεδομένα που έχουν δηλωθεί στον ΕΟΔΥ και καταγραφεί μέχρι τις 28 Δεκεμβρίου 2020 (ώρα 15:00).

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 476, εκ των οποίων 8 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 135931 (ημερήσια μεταβολή +0.4%), εκ των οποίων 52.4% άνδρες.

Click4more: Θεσσαλονίκη: Ο κορονοϊός στα λύματα εξακολουθεί να πέφτει

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 66, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 4672 θάνατοι.Η διάμεση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 79 έτη. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 467 (68.7% άνδρες).

Η ημερήσια κατανομή των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι η ακόλουθη (η γραμμή παριστάνει την συνολική, αθροιστική κατανομή των κρουσμάτων).

κορονοϊός

κορονοϊός

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0.2 έως 104 ετών), ενώ η διάμεση ηλικία των θανάτων είναι 79 έτη (εύρος 24 έως 103 ετών). Η ηλικιακή κατανομή των (α) συνολικών κρουσμάτων, (β) των περιστατικών που κατέληξαν σε θάνατο και (γ) των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, είναι η ακόλουθη:

koronoios daily

Περισσότερα σε λίγο…

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Πνίγηκε τουρίστας σε πισίνα στη Μύκονο μετά από χρήση ναρκωτικών - Στο Κέντρο Υγείας ακόμα ένα άτομο
Ο ένας από τους δύο άνδρες ανασύρθηκε ζωντανός, ενώ ο δεύτερος ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του και διαπιστώθηκε ο θάνατός του - Στο δωμάτιό τους βρέθηκαν ναρκωτικά
Πισίνα
Λέρος: Η δημοτική βιβλιοθήκη του νησιού, ένας ζωντανός θησαυρός πολιτισμού και γνώσης
Με περισσότερους από 21.000 τίτλους και συνεχείς δραστηριότητες που απευθύνονται τόσο σε κατοίκους όσο και σε επισκέπτες, η δημοτική βιβλιοθήκη Λέρου έχει μετατραπεί σε έναν αναπόσπαστο πολιτιστικό πυρήνα του νησιού
Η δημοτική βιβλιοθήκη της Λέρου, στον Πλάτανο Λέρου