Ελλάδα

Κορονοϊός: «Αρκούν 8 λεπτά για να γίνει διασπορά σε ένα σπίτι με 20 καλεσμένους» (video)

Οι εξελίξεις με την πανδημία, τα μέτρα για την αγορά, τα Χριστούγεννα που έρχονται. Πώς "κινείται" ο κορονοϊός στην Ελλάδα.

Για τις εξελίξεις που δρομολογεί ο κορονοϊός στην Ελλάδα ενημερώνουν και σήμερα, 14.12.2020, όπως κάθε Δευτέρα, οι αρμόδιες Αρχές, ενώ ο ΕΟΔΥ έχει ήδη ανακοινώσει 639 νέα κρούσματα, 62 νεκρούς και 558 διασωληνωμένους το τελευταίο 24ωρο στη χώρα.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς απουσιάζει από την ενημέρωση λόγω ενός προβλήματος στις φωνητικές χορδές (κάτι που είχε… φανεί από την περασμένη Παρασκευή) κι έτσι καθώς Γκίκας Μαγιορκίνης και Βάνα Παπαευαγγέλου ενημερώνουν ζωντανά για το πώς “κινείται” ο κορονοϊός, μια εβδομάδα πριν τα Χριστούγεννα κι ενώ από σήμερα η αγορά λειτουργεί σε μεγαλύτερη έκταση με το click away (σ.σ. μετά την χθεσινή “χλιαρή” πρεμιέρα του μέτρου).

Click4more: Κορονοϊός: Κάτω από 200 κρούσματα σε Αττική και Θεσσαλονίκη – Πού εντοπίζονται οι 639 νέες μολύνσεις

Τον λόγο πήρε αρχικά η Βάνα Παπαευαγγέλου, η οποία δήλωσε συγκρατημένα αισιόδοξη για την πορεία του κορονοϊού. Όπως τόνισε, «έχουμε πλέον εμφανή μείωση νέων εισαγωγών στα νοσοκομεία και βλέπουμε και μια αρχική σταθεροποίησή στους νέους διασωληνωμένους και τους θανάτους», ενώ τόνισε ξανά την ανάγκη “να καθορίσουμε τη φούσκα μας”, ζητώντας ιδιαίτερη προσοχή τις γιορτινές ημέρες που έρχονται. Και πιο συγκεκριμένα η κάθε οικογένεια να καθορίσει το στενό κύκλο συγγενών και φίλων με τους οποίους θα περάσει τις γιορτές. Η ίδια ζήτησε αυστηρή τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας, τη χρήση μασκών στα τραπέζια, αλλά και τον καλό αερισμό των χώρων.

Επιπρόσθετα, η Βάνα Παπαευαγγέλου, θέλοντας να δώσει έμφαση στα λεγόμενά της, τόνισε πως “αρκούν 8 λεπτά για να γίνει διασπορά κορονοϊού σε ένα σπίτι 150 τ.μ. με 20 καλεσμένους“.

Δείτε όσα είπε η Βάνα Παπαευαγγέλου

Μαγιορκίνης: «20% λιγότερα κρούσματα στην Θεσσαλονίκη»

“Η πιο ασφαλής επιλογή θα ήταν να μην βρεθούμε με ανθρώπους από άλλα νοικοκυριά” είπε υπερθεματίζοντας τα παραπάνω και ο Γκίκας Μαγιορκίνης, ωστόσο τόνισε πως επειδή είναι λογικό να συμβεί κάτι τέτοιο τις γιορτινές ημέρες, υπογράμμισε πως αυτό θα πρέπει να γίνει πολύ προσεκτικά, με μέτρα υγιεινής και προστασίας για όλους μας.

Τόνισε πως κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου καταγράφηκαν 20% λιγότερα κρούσματα στη Θεσσαλονίκη σε σχέση με το προηγούμενο Σαββατοκύριακο. Ο ίδιος επεσήμανε πως παραμένει η επιδημιολογική επιβάρυνση στη Βόρεια Ελλάδα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Από τα νοσοκομεία των γκέτο στις ΗΠΑ στα χειρουργεία του «Υγεία»: Ο Γρηγόρης Παττακός μιλά για την επιστροφή στην πατρίδα
Ο Έλληνας καρδιοχειρουργός που άφησε πίσω του την Αμερική για να γιατρέψει καρδιές στην Ελλάδα, μιλά στο newsit.gr για το πάθος της επιστροφής στην πατρίδα.
Η Γιάννα Σουλάκη με τον Γρηγόρη Παττακό
1
«Άφαντη» η μητέρα του Στέφανου Τσιτσιπά – Κανένα ενδιαφέρον και καμία συγγνώμη στον 71χρονο που δάγκωσε ο σκύλος της
Έχουν συμπληρωθεί 48 ώρες από τη στιγμή της επίθεσης στη Βουλιαγμένη και η μητέρα του Στέφανου Τσιτσιπά με τη στάση της μόνο μετανιωμένη δεν δείχνει
Από την επίθεση στον 71χρονο 2
Αμφιλοχία: Ο 67χρονος είχε χτυπήσει τον 95χρονο πατέρα του το Πάσχα καταγγέλλει συγγενής της οικογένειας – «Είχε μώλωπες στο πρόσωπο»
Ο δράστης που ήταν πρώην αστυνομικός, είχε αποταχθεί από την ΕΛΑΣ πριν κάποια χρόνια, καθώς το όνομά του είχε εμπλακεί σε υπόθεση βιασμού
O 67χρονος πρώην αστυνομικός που ομολόγησε τη δολοφονία του 95χρονου πατέρα του 1