Ελλάδα

Κορονοϊός – Νίκος Καπραβέλος: Μέχρι τα Χριστούγεννα θα έχουμε εκατόμβη νεκρών

Μέχρι τα Χριστούγεννα θα έχουμε εκατόμβη νεκρών λόγω κορονοϊού τόνισε μεταξύ άλλων ο διευθυντής της ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος.

Ο κ. Καπραβέλος μιλώντας στον ΣΚΑΙ προειδοποίησε πως μετά τις 20 Νοεμβρίου η κατάσταση θα γίνει ανεξέλεγκτη και ανέφερε πως η πίεση που δέχεται το σύστημα υγείας είναι τεράστια.

«Στην τελευταία εφημερία του Παπανικολάου πριν δύο μέρες κάναμε 46 εισαγωγές σε βαριά κατάσταση και 90 από τα άλλα νοσήματα», δήλωσε χαρακτηριστικά και έκανε λόγο για δραματική νύχτα καθώς χάθηκαν δύο ασθενείς και αμέσως μπήκαν άλλοι δύο στη ΜΕΘ.

Για τις εκκλησίες είπε πως θα πρέπει να επιβάλουν τον έλεγχο προβλέποντας ότι μέχρι τα Χριστούγεννα θα έχουμε εκατόμβη νεκρών. «Μετά τις 20 Νοεμβρίου η κατάσταση μπορεί να γίνει ανεξέλεγκτη. Το κύμα αυτό είναι πιο καταστροφικό. Το στέλεχος είναι υπερμεταδοτικό», επισήμανε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα έκανε έκκληση στον κόσμο να εμβολιαστεί, σημειώνοντας ότι στη ΜΕΘ, στην οποία είναι διευθυντής και διαθέτει 12 κλίνες, είναι όλοι ανεμβολίαστοι. «Στο τρίμηνο νοσήλευσα 52 ασθενείς. Οι 3 ήταν πλήρως εμβολιασμένοι, δηλαδή μόλις 6%. Αυτή τη στιγμή το νοσοκομείο Παπανικολάου έχει 100% πληρότητα στις ΜΕΘ Covid», τόνισε.

Στο πλαίσιο αυτό, ανέφερε ότι η πολιτεία πρέπει να βρει τον τρόπο να επιβάλει την υποχρεωτικότητα στις ανθρώπινες δραστηριότητες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Πεθερά καταγγέλλει τη νύφη της ότι τη χάκαρε – «Διέρρευσε συνομιλίες μου με άλλους άνδρες για να με εκθέσει»
«Την ρώτησα γιατί το κάνει αυτό και μου απάντησε ότι ήθελε να βλέπει αν η μητέρα μου γράφει άσχημα λόγια για την ίδια. Θεωρώ ότι έχει μένος προς τη μητέρα μου»
istock