Ελλάδα

Κορυφαίος τουριστικός προορισμός η Ελλάδα και το 2024 για τους Νορβηγούς

Προσθέστε το newsit.gr στη Google για να βλέπετε περισσότερες ειδήσεις στη μηχανή αναζήτησης

Δυο βραβεία απέσπασε από τη Νορβηγία η Ελλάδα καθώς αναδείχθηκε ως ο κορυφαίος τουριστικός προορισμός για το 2024, ενώ και η Υπηρεσία Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού Εξωτερικού Σκανδιναβίας, βραβεύτηκε ως Καλύτερος Ξένος Οργανισμός Τουρισμού για το 2023.  

Οι δύο νέες πρωτιές της Ελλάδας και του ΕΟΤ, ανακοινώθηκαν στην ετήσια τελετή των βραβείων «Grand Travel Awards» (GTA).

Τα «Grand Travel Awards» διοργανώνονται κάθε χρόνο εδώ και 26 χρόνια από τo επαγγελματικό τουριστικό περιοδικό Reis και την ιστοσελίδα της ίδιας εταιρείας, Travel News, στην Νορβηγία και την Σουηδία.

Τα βραβεία GTA αποτελούν μάλιστα την πιο σημαντική ετήσια συνάντηση του κλάδου σε όλους τους τομείς της τοπικής τουριστικής βιομηχανίας.

Σημαντικό κίνητρο για διακοπές που κάνει την Ελλάδα να ξεχωρίζει, είναι η πλούσια ελληνική γαστρονομία. Η Ελλάδα είναι ένας από τους αγαπημένους τουριστικούς προορισμούς των Νορβηγών με υψηλό δείκτη επαναλαμβανόμενων επισκεπτών.

Η ηλικιακή ομάδα που φαίνεται να επισκέπτεται την Ελλάδα περισσότερο είναι οι άνω των 50 ετών, οι οποίοι κάνουν ταξίδια τέσσερις φορές κατά μέσο όρο. Ακόμα, είναι υψηλού εισοδηματικού επιπέδου και εκτιμούν τον πολιτισμικό πλούτο της χώρας, το αυθεντικό φυσικό περιβάλλον και την ελληνική κουζίνα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Θα άνοιγα το μαγαζί σε 5 μέρες, δανείστηκα για να το φτιάξω» λέει ο περιπτεράς στη Γαστούνη που του έκαψαν το κατάστημα 2 μήνες μετά την πρώτη επίθεση που δέχθηκε
«Σήμερα θα έφερνα το εμπόρευμα. Ευτυχώς που δεν είχα μέσα εμπόρευμα γιατί η φωτιά θα έπαιρνε μεγαλύτερη διάσταση» λέει στο newsit.gr ο Χρήστος Σαμψώνης
Εμπρησμός καταστήματος στη Γαστούνη
16 χρόνια από την τραγωδία στη Marfin: «Πιστεύω ότι κάποια στιγμή θα διαλευκανθεί» είπε η μητέρα της Αγγελικής Παπαθανασοπούλου που έχασε τη ζωή της
Από νωρίς το πρωί, πολίτες αφήνουν λουλούδια στο μικρό μνημείο που έχει στηθεί έξω από το κτίριο που εκτυλίχθηκε η τραγωδία, επί της Σταδίου
Η μητέρα της Αγγελικής Παπαθανασοπούλου στο μνημείο της Marfin
15