Ελλάδα

Κώστας Μπακογιάννης: «Ήμουν βαριά δυσλεκτικός – Στην απελπισία της η μάνα μου…»

«Και μια προσωπική ιστορία, σήμερα που είναι η Ευρωπαϊκή Ημέρα Ευαισθητοποίησης για την Δυσλεξία. Φωτίσαμε και το συντριβάνι της Ομόνοιας», αναφέρει σε ανάρτησή του ο Κώστας Μπακογιάννης, αποκαλύπτοντας πως όντα μαθητής ανακάλυψε πως ήταν δυσλεκτικός.

Ο Κώστας Μπακογιάννης προχώρησε στην αποκάλυψη αυτή με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Ευαισθητοποίησης για την Δυσλεξία, δημοσιεύοντας και μια φωτογραφία με το συντριβάνι της Ομόνοιας φωτισμένο.

Και συνεχίζει στην ανάρτησή του: «Στο Δημοτικό ήμουν, κατά βάση, ένας κακός μαθητής. Στην απελπισία της, η μάνα μου για να ανακαλύψει γιατί δυσκολευόμουν τόσο, μου έκανε τότε διάφορες εξετάσεις που απέδειξαν ότι ήμουν βαριά δυσλεκτικός.

Έκτοτε, και με την κατάλληλη αντιμετώπιση, τελείωσα το σχολείο με καλούς βαθμούς, σπούδασα σε πανεπιστήμια υψηλών απαιτήσεων και κατάφερα να έχω Διδακτορικό.

Σε όλους εσάς που ακούτε ότι το παιδί σας είναι δυσλεκτικό και τρομάζετε, ένα έχω να πω με όλη μου τη δύναμη: τίποτα δεν σταματάει τα παιδιά σας από το σπουδαίο μέλλον που έχουν μπροστά τους και αξίζουν. Αρκεί να γίνει η προσπάθεια. Πρώτα της οικογένειας και μετά του παιδιού.

Η Δυσλεξία δεν είναι αρρώστια, είναι συνθήκη. Απελευθερώστε τα παιδιά σας, από το βάρος αυτό, κάνοντας απλώς τη κατάλληλη διάγνωση.

Και σε όλους τους μικρούς δυσλεκτικούς εκεί έξω, προτείνω μια σύγχρονη εκδοχή αυτού που μου έκανε η μάνα μου: κάντε google με τους σπουδαίους δυσλεκτικούς αυτού του κόσμου.

Θα εκπλαγείτε!».

Δείτε την ανάρτηση που έκανε ο Κώστας Μπακογιάννης

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ο ανιψιός του 68χρονου συναντήθηκε με τον συνεργό λίγες μέρες πριν τη διπλή δολοφονία στη Φοινικούντα - Νέα βίντεο ντοκουμέντα για το φονικό
Οι αντιφάσεις στις απολογίες των 22χρονων φερόμενων δραστών, η σχέσεις του 68χρονου με τον ανιψιό του που επέζησε του φονικού και τα πιθανά σενάρια για την διπλή δολοφονία στο κάμπινγκ
Φοινικούντα
Fake news για τον νέο ΚΟΚ καταγγέλλει το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών – «Δεν απαγορεύεται ο καφές, το νερό και τα χοντρά μπουφάν»
«Καμία από τις παραπάνω ενέργειες δεν επισύρει πρόστιμο, εφόσον δεν παραβιάζονται οι βασικοί κανόνες ασφαλούς οδήγησης» ξεκαθαρίζει το υπουργείο
Έλεγχος από αστυνομικούς της Τροχαίας 22