Ελλάδα

Κώστας Ζάπας: Η απάντηση του σκηνοθέτη μετά τις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση

Ο Κώστας Ζάπας αντέδρασε στις καταγγελίες των Γιάννη Νιάρρου, Χάρη Τζωρτζάκη και Ερρίκου Μηλιάρη που τον κατηγορούν για σεξουαλική παρενόχληση. Στην πρώτη του ανάρτηση στα social media, μετά τις καταγγελίες που έκαναν οι τρεις άνδρες ηθοποιοί έγραψε, μεταξύ άλλων, πως οι σκηνοθέτες «δεν απαγορεύεται» να ζητήσουν γυμνό «όταν ορίζεται από το καλλιτεχνικό έργο. Και στις οντισιόν».

«Δεν απαγορεύεται η ελευθερία της έκφρασης. Είναι κατοχυρωμένη στο σύνταγμα. Μπορείς να ζητήσεις κάτι από κάποιον. Μπορεί ο άλλος να το αρνηθεί. Δεν επιβάλλεται στον καλλιτέχνη πως θα πραγματοποιήσει το έργο του. Συμφωνείς ή διαφωνείς» γράφει ο σκηνοθέτης.

Click4more: Σοκάρουν νέες καταγγελίες τριών ανδρών ηθοποιών για σεξουαλική παρενόχληση από τον σκηνοθέτη Κώστα Ζάπα!

«Φανταστείτε τον Παζολίνι να απολογείται γιατί ζήτησε γυμνό για το SALO. Ή τον Λαρς φον Τριερ για τους ΗΛΙΘΙΟΥΣ με την περιβόητη σκηνή ομαδικού σεξ» προσθέτει ο. Ζάπας, υποστηρίζοντας πως δεν άσκησε ποτέ πίεση και «κάθε ηθοποιός είναι σε θέση να αποφασίσει πού θέλει να συμμετέχει και πού όχι».

Δείτε την ανάρτηση:

 

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, o ηθοποιός Ερρίκος Μηλιάρης κατήγγειλε σκηνοθέτη ότι κατά τη διάρκεια ακρόασης του ζήτησε να γδυθεί και να αυνανιστεί μπροστά του, ενώ η ταινία δεν είχε ούτε μία αντίστοιχη σκηνή.

Παρά το γεγονός ότι ο Μηλιάρης δεν αποκαλύπτει το όνομα του σκηνοθέτη, στα σχόλια κάτω από την ανάρτηση, ο ηθοποιός Χάρης Τζωρτζάκης αναφέρεται στον σκηνοθέτη Κώστα Ζάπα υποστηρίζοντας ότι και ο ίδιος είχε ανάλογη εμπειρία. Τις καταγγελίες συμπληρώνει ο ηθοποιός Γιάννης Νιάρρος ο οποίος γράφει: «Δεν ήμουν αρκετά διαθέσιμος ώστε να του “δείξω τον π@@ μου” (το διατυπώνω όπως και μου ζητήθηκε αυτολεξεί). Αφού του την περιέγραψα, μου μίλησε για τον Μπράντο και άλλους γαμάτους ηθοποιούς που “δεν φοβούνται να βγουν από το καβούκι τους” (να δείξουν την π@@ τους σε ένα δωμάτιο στα Εξάρχεια, στον πρώτο τυχόντα)». Το όνομα του Κώστα Ζάπα επιβεβαίωσε και ο κ. Μηλιάρης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ρώσος μοναχός ζούσε επί 3 χρόνια παράνομα στο Άγιο Όρος – Του πέρασαν χειροπέδες στο αεροδρόμιο «Μακεδονία»
«Σκόπευα να επιστρέψω το 2022 στην πατρίδα μου αλλά δεν έβρισκα εισιτήριο. Ζούσα όλα αυτά τα χρόνια στην Μονή Αγίου Παντελεήμονος, πλέον θέλω να επιστρέψω …» είπε στην απολογία του
ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ 1
«Ο Βασίλης ή κάτι είδε ή τον έφαγαν άδικα» λέει ο αδερφός του επιστάτη που δολοφονήθηκε στο κάμπινγκ της Φοινικούντας
«Ήξερα ότι οι επιθέσεις ήταν σε βάρος του ιδιοκτήτη του κάμπινγκ, τώρα που πήρε και τον αδερφό μου, έχω τρελαθεί, γιατί να τον πάρει;», διερωτάται στο newsit.gr ο αδερφός του δολοφονημένου επιστάτη
68χρονος
Όλη η απολογία του 22χρονου συνεργού του διπλού φονικού στη Φοινικούντα - «Τι λες ρε φλώρε; Θα τον κάνω εγω να του φυγει το κλαπέτο»
«Ο 22χρονος Ελληνοβρετανός τρόμαξε γιατί του επιτέθηκαν τρία άτομα και έριξε προς πάσα κατεύθυνση» - Η γνωριμία με τον ανιψιό του θύματος, οι σεξουαλικές επιθέσεις και οι εκβιασμοί
Ο 22χρονος φερόμενος συνεργός του στυγερού εγκλήματος στη Φοινικούντα 2
Χορηγήθηκε λάθος φάρμακο σε καρκινοπαθή στη Λάρισα - Νοσηλεύτρια το αντιλήφθηκε στα μισά της χημειοθεραπείας
Οι γιατροί εκτιμούν ότι δεν θα υπάρξουν επιπλοκές στην υγεία της γυναίκας, ενώ έχει απομακρυνθεί από την κλινική και υποβάλλεται σε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις
Διάδρομος νοσοκομείου
6
Ισόβια κάθειρξη στον 52χρονο οικοδόμο για τη δολοφονία της εν διαστάσει συζύγου του στο Μενίδι το 2024
Ο πρόεδρος του δικαστηρίου επισήμανε ότι ο 52χρονος ήταν «άνθρωπος βίαιος, επιθετικός και κτητικός», ο οποίος «στερείται συναισθήματος» και ότι «όταν συνελήφθη είπε στον αστυνομικό “καλά της έκανα”», ανέφερε
Το ζευγάρι από το Μενίδι 1