Ελλάδα

Κουρουμπλής: Υπήρχε η πληροφορία για νεκρό αλλά δεν την αξιολογήσαμε ως ασφαλή

Όσο περνούν οι ώρες, όλο και περισσότερα δείχνουν ότι οι αρμόδιοι γνώριζαν από νωρίς ότι υπήρχαν νεκροί στο Μάτι...

Και κυρίως, φαίνεται πως γνώριζαν ακόμα και όταν κοντά στα μεσάνυχτα, έγινε σε “απευθείας σύνδεση” η ενημέρωση του Πρωθυπουργού, χωρίς ωστόσο τότε, να μιλήσει κανείς για νεκρούς.

Στην παραδοχή ότι είχε ενημερωθεί για τον πρώτο νεκρό της φωτιάς στο Μάτι το απόγευμα της Δευτέρας, πριν νυχτώσει, αλλά δεν αξιολόγησε αυτήν την πληροφορία ως «ασφαλή» προχώρησε, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΘΕΜΑ 104,6 και στον Αντώνη Λιάρο, ο υπουργός Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Μετά τις αποκαλύψεις ότι οι αρμόδιοι γνώριζαν από νωρίς την ύπαρξη νεκρών στην εθνική τραγωδία, σε σχετική ερώτηση ο κύριος Κουρουμπλής απάντησε ότι «υπήρχε αυτή η πληροφορία» αλλά δεν αξιολογήθηκε ως ασφαλής, αφού αυτοί οι άνθρωποι δούλευαν στη θάλασσα.

Ο κύριος Κουρουμπλής, μίλησε για “στρεβλό σύστημα οικοδόμησης” που “δημιουργεί παγίδες”, τονίζοντας ότι “δεν θα δικαιολογείται αυτή η κυβέρνηση εάν δεν προχωρήσει σε αυτές τις παρεμβάσεις. Έχει ευθύνη να σπάσει αβγά μέχρι το τέλος της τετραετίας, αλλιώς θα είναι συνεχιστής των κακών του παρελθόντος».

Πηγή: Ραδιοφωνικός Σταθμός ΘΕΜΑ 104,6

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Παρέμβαση του ΣτΕ για την καθυστέρηση κατεδάφισης του ξενοδοχείου Coco-Mat κοντά στην Ακρόπολη
Το Συμβούλιο της Επικρατείας κατήγγειλε εκ νέου τη μη εκτέλεση της απόφασής του του 2019, με την οποία είχε διατάξει την κατεδάφιση των τελευταίων ορόφων του παράνομου ξενοδοχείου στην ιστορική περιοχή Μακρυγιάννη
Συμβούλιο της Επικρατείας
Δίκη Σήφη Βαλυράκη: Δίωξη στους λιμενάρχες Χαλκίδας και Ερέτριας – Κατηγορούνται για υπόθαλψη εγκληματία
«Η άσκηση ποινικής δίωξης αποκαλύπτει ότι στελέχη του λιμεναρχείου επιχείρησαν με μεθοδικό τρόπο να αμφισβητήσουν τον αυτόπτη μάρτυρα» δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας Νίκος Κωνσταντόπουλος
Ο Σήφης Βαλυράκης