Ελλάδα

Κρούσμα κορονοϊού σε εκπαιδευτικό στην Αγία Παρασκευή! Δήμαρχος: Ο ΕΟΔΥ… αρνείται να έρθει στο σχολείο

Θετική στον κορονοϊό βρέθηκε δασκάλα στην Αγία Παρασκευή, με το δήμαρχο της πόλης Βασίλη Ζορμπά να καταγγέλλει στο newsit.gr πως ο ΕΟΔΥ αρνήθηκε να πάει στο σημείο, με τη δικαιολογία πως η δομή είναι μικρή!

Όλα αυτά τρεις μόλις μέρες πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και η μαθητική κοινότητα του δημοτικού σχολείου στην Αγία Παρασκευή είναι ανάστατη μετά την αποκάλυψη του θετικού κρούσματος μεταξύ των εκπαιδευτικών του σχολείου.

Την ίδια ώρα με απόφαση του δήμου και σε συνεννόηση με την διεύθυνση του σχολικού εκπαιδευτηρίου ολοκληρώθηκε η απολύμανση όλων των χώρων ενώ ήδη κάποιοι από τους εκπαιδευτικούς αναμένουν τ αποτελέσματα των τεστ που πραγματοποίησαν μετά την ενημέρωση που είχα.

“Κανένα σημείο ζωής από τον ΕΟΔΥ”

“Έχουμε μια δασκάλα επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού, σ ένα από τα δημοτικά σχολεία του δήμου μας από το απόγευμα της Τετάρτης. Η δασκάλα ειδοποίησε τον διευθυντή του σχολείου, ενημερώθηκε ο ΕΟΔΥ και εγώ. Μέχρι αυτή την ώρα ο ΕΟΔΥ δεν έχει δώσει κανένα σημείο ζωής με αποτέλεσμα να μην έχει ξεκινήσει ακόμα η ιχνηλάτηση των επαφών της δασκάλας. Όπως έμαθα ξεκίνησαν να τους λένε διάφορες δικαιολογίες όπως πως δεν είναι μεγάλη η δομή” αναφέρει ο κ.

Στο σχολείο φοιτούν τουλάχιστον 250 μαθητές ενώ δάσκαλοι και υπόλοιπο προσωπικό υπολογίζονται στους 25.

“Εμείς ως δήμος κάναμε με συνεργείο την απολύμανση του σχολείου. Η δομή δεν είναι μικρή, όπως λένε, μιλάμε για 250 μαθητές και τις οικογένειες τους. Οι εκπαιδευτικοί και όσοι εργάζονται στο σχολείο είναι πάνω από 25 άτομα. Όπως έμαθα από το διευθυντή όλοι φορούσαν μάσκες από την πρώτη κιόλας μέρα που άνοιξε το σχολείο, ενώ ήδη κάποιοι δάσκαλοι έχουν κάνει το τεστ από χθες, ωστόσο είναι νωρίς ακόμα. Από Δευτέρα θα δείξει τι και πως”.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΑΝΟΣ ΜΑΚΡΟΓΑΜΒΡΑΚΗΣ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Δύο συρμοί του Μετρό Θεσσαλονίκης βρέθηκαν στην ίδια γραμμή - «Εντάσσεται στην κανονική λειτουργία και δεν αποτελεί έκτακτο συμβάν»
«Η απόσταση μεταξύ των συρμών καθορίζεται και παρακολουθείται από το αυτόματο σύστημα και το Κέντρο Ελέγχου», υποστηρίζει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία λειτουργίας και συντήρησης του Μετρό, THEMA
Δύο συρμοί του Μετρό Θεσσαλονίκης στην ίδια γραμμή
Συνελήφθη 47χρονος που «ρήμαζε» καταστήματα στην Αττική από το 2011 – Είχε αποφυλακιστεί το 2024
Ο 47χρονος δράστης ήταν γνώριμος των Αρχών από το 2011 για δεκάδες ληστείες και κλοπές, ενώ αποφυλακίστηκε στις 31 Δεκεμβρίου του 2024 και μία εβδομάδα μετά έκανε το πρώτο του χτύπημα σε καφετέρια στο Πόρτο Ράφτη
Στιγμιότυπο
Στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες του 37χρονου που κατηγορείται για τον βιασμό της 16χρονης στην Πάτρα
Σε βάρος του 37χρονου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αχαΐας, για «βιασμό ανηλίκου» και «κατάχρηση ανίκανου προς αντίσταση σε γενετήσια πράξη»
Πάτρα 4