Ελλάδα

Ξεκινά η “μάχη” για τις τηλεοπτικές άδειες – Στο ΣτΕ οι αιτήσεις 4 καναλιών για “πάγωμα” του διαγωνισμού

Την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου αρχίζει ενώπιον της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας η "μάχη" για τις τηλεοπτικές άδειες εθνικής εμβέλειας.

Για τις άδειες έχουν καταθέσει αίτηση ασφαλιστικών μέτρων οι τηλεοπτικοί σταθμοί Αντένα, Άλφα, Σκάι και Σταρ και ζητούν να «παγώσει» η προκήρυξη του διαγωνισμού, όπως και δύο αποφάσεις του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής που αφορούν τις δημοπρατούμενες άδειες παρόχων επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ελεύθερης λήψης, εθνικής εμβέλειας και ενημερωτικού προγράμματος.

“Αντισυνταγματικός ο νόμος”

Από την πλευρά των νομικών εκπροσώπων των τηλεοπτικών σταθμών γίνεται λόγος για αντισυνταγματικότητα του όλου νομικού πλαισίου χορήγησης των τηλεοπτικών αδειών και σύγκρουσή του με τους νομοθετικούς Ευρωπαϊκούς και Ελληνικούς κανόνες.

Επιπλέον, υποστηρίζουν πως οι επίμαχες υπουργικές αποφάσεις είναι αντίθετες στις αρχές του ανταγωνισμού και της ανοικτής εσωτερικής αγοράς, γιατί περιορίζεται υπέρμετρα ο ανταγωνισμός και η εσωτερική αγορά.

Ένα άλλο επιχείρημα που επικαλούνται είναι η υπερβολικά μεγάλη τιμή εκκίνησης για κάθε τηλεοπτική άδεια η οποία έχει οριστεί στα 35 εκ ευρώ και δεν ανταποκρίνεται στα σύγχρονα οικονομικά μεγέθη της ραδιοτηλεοπτικής αγοράς από τα οποία εξαρτάται ο καθορισμός της τιμής εκκίνησης.

Ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Νικόλαος Σακελλαρίου είσαγε τις αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων των 4 τηλεοπτικών σταθμών στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου και όρισε εισηγητή τον Σύμβουλο Επικρατείας Ηλία Μάζο.Οι αιτήσεις θα συζητηθούν μεθαύριο το πρωί, στις 10,30 π.μ. στην Ολομέλεια του Συμβουλίου Επικρατείας κεκλεισμένων των θυρών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Μαρία Καρυστιανού: «Πάμε και όπου βγει μέχρι το 2027 και μετά βλέπουμε, επιστρέφω απογοητευμένη από το Στρασβούργο»
Στο Στρασβούργο, όπου συζητήθηκε στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου η ασφάλεια των τρένων στην Ευρώπη, μετά τις τραγωδίες στα Τέμπη και στην Ισπανία, βρέθηκε η Μαρία Καρυστιανού
Μαρία Καρυστιανού
ΟΣΕ: Κλείνει επ’ αόριστον η γραμμή του Οδοντωτού λόγω φυσικών φαινομένων και κατολισθήσεων
Ως αιτία αναφέρονται τα έντονα φυσικά φαινόμενα που οδηγούν σε κατολισθήσεις επικίνδυνων βράχων προς τις σιδηροτροχιές, ενώ έχει κινηθεί προανακριτική διαδικασία για πιθανή επικινδυνότητα του δικτύου
Οδοντωτός