Ελλάδα

Ξεκίνησε το νέο σύστημα κατάθεσης και έκδοσης ληξιαρχικών πράξεων για τους Έλληνες του εξωτερικού

Οι Έλληνες του εξωτερικού θα μπορούν να καταχωρούν απευθείας τις ληξιαρχικές πράξεις τους ή να τις εκδόσουν από τα ελληνικά προξενεία σε όλο τον κόσμο, καθώς σήμερα Παρασκευή (7.1.2022) τέθηκε σε λειτουργία το νέο σύστημα απευθείας καταχώρησης και έκδοσης των εγγράφων που μέχρι σήμερα γινόταν στα ληξιαρχεία της Ελλάδας.

Έτσι, καταργείται η υποχρέωση που ίσχυε μέχρι πρότινος για μεταγραφή των ληξιαρχικών πράξεων στο Ειδικό Ληξιαρχείο του υπουργείου Εσωτερικών, η οποία είχε δημιουργήσει μεγάλες καθυστερήσεις αφού η πανδημία προκάλεσε σώρευση χιλιάδων εκκρεμών υποθέσεων των Ελλήνων του εξωτερικού.

Από εδώ και πέρα, με το άνοιγμα της πλατφόρμας, οι υπάλληλοι των προξενείων καταχωρούν απευθείας στο αναβαθμισμένο «Μητρώο Πολιτών» τις ληξιαρχικές πράξεις που υποδέχονται και στη συνέχεια οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να εκδώσουν από το gov.gr το αντίστοιχο πιστοποιητικό.

Υπενθυμίζεται ότι είχε προηγηθεί, σε συνεργασία με τα υπουργεία Εξωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, εκπαίδευση εκατοντάδων υπαλλήλων των προξενικών αρχών προκειμένου να είναι σε θέση να διαχειριστούν το νέο σύστημα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Τροχαίο στη Θεσσαλονίκη: Ελεύθερος ο οδηγός του φορτηγού – Ο 9χρονος που σώθηκε ζητά τον πατέρα και τον αδερφό του
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά το παιδί που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο κοιμόταν στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου την ώρα του τροχαίου δυστυχήματος
Θανατηφόρο τροχαίο στη Θεσσαλονίκη
Υπό έλεγχο η μεγάλη φωτιά στην Παλαιοπαναγιά Ναυπάκτου - Μάχη με τις αναζωπυρώσεις δίνουν οι πυροσβέστες
Οι πυροσβέστες παραμένουν στο σημείο καθώς στο σημείο πνέουν δυνατοί άνεμοι - Νωρίτερα είχε σταλεί μήνυμα του 112 για απομάκρυνση κατοίκων
Φωτιά στην Ναύπακτο
Ανανεώθηκε πριν 2 ώρες
2