Ελλάδα

ΚΤΕΟ: Παράταση ως τις 20 Οκτωβρίου

Όσοι αφήσατε για την τελευταία στιγμή το να περάσετε το αυτοκίνητό σας από έλεγχο ΚΤΕΟ έχετε ακόμη μια ευκαιρία, αφού αποφασίστηκε να δοθεί παράταση έως τις 20 Οκτωβρίου.

Με απόφαση του υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη, δόθηκε παράταση μέχρι τις 20/10 ώστε όσοι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων δεν είχαν περάσει ΚΤΕΟ μέχρι τις 30 Ιουνίου 2014, να το κάνουν για να αποφύγουν το τσουχτερό πρόστιμο των 215 ευρώ.

Με την παράταση των είκοσι ημερών που αποφάσισε αργά το βράδυ της Τετάρτης (30/09/2015) η κυβέρνηση, δίνεται η δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων να κάνουν χρήση της ευνοϊκής ρύθμισης για την καταβολή μειωμένου πρόσθετου ειδικού τέλους, αντί του αναλογούντος, για τον τεχνικό έλεγχο στα ΚΤΕΟ.

Βάσει νόμου υπάρχουν συγκεκριμένες προθεσμίες για τον τεχνικό έλεγχο αυτοκινήτων. Η πρώτη εκ των τριών καταληκτικών ημερομηνιών που είχε οριστεί (αυτή που πήρε παράταση) αφορά στα αυτοκίνητα για τα οποία το χρονικό διάστημα έξι μηνών από την καταληκτική ημερομηνία που έπρεπε να περάσουν ΚΤΕΟ, είχε παρέλθει έως τις 30-06-2014.

Για την κατηγορία αυτή, μέχρι και την 20η Οκτωβρίου θα καταβάλλεται μειωμένο τέλος (33 ευρώ για ΙΧ επιβατικά αυτοκίνητα και 20 ευρώ για δίκυκλα), ενώ μετά την παρέλευση της νέας προθεσμίας, για το διάστημα από 21 Οκτωβρίου 2015 έως 31 Δεκεμβρίου 2015 θα καταβάλλεται το πλήρες πρόσθετο ειδικό τέλος (65 ευρώ για ΙΧ επιβατικά αυτοκίνητα και 40 για τα δίκυκλα).

Αν περάσει και η προθεσμία της 31ης Δεκεμβρίου 2015, τότε από 1η Ιανουαρίου 2016 θα επιβάλλεται και το πρόστιμο των 150 ευρώ, το οποίο θα βεβαιώνεται στη Φορολογική Διοίκηση, θα εισπράττεται κατά τις διατάξεις του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων – και μετά την προθεσμία καταβολής του, θα προσαυξάνεται με τον προβλεπόμενο τόκο.

Η δεύτερη καταληκτική προθεσμία είναι μέχρι τις 31 Οκτωβρίου και αφορά όσα οχήματα είναι εκπρόθεσμα από 1/07/14 έως τέλος του ’14, ενώ η τρίτη και τελευταία προθεσμία λήγει στις 30 Νοεμβρίου και αφορά όσους ιδιοκτήτες δεν έχουν καταφέρει να πάρουν το δελτίο ΚΤΕΟ μέσα στο 2015.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Επίθεση από ομάδα φοιτητών σε βάρος του αντιπρύτανη Μιχαηλίδη στο Αριστοτέλειο – «Οι αποφάσεις της Συγκλήτου δεν υπόκεινται σε εκβιασμούς ή πιέσεις»
Ο αντιπρύτανης μεταφέρθηκε επειγόντως στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ σύμφωνα με ανακοίνωση που στάλθηκε στα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
Ειδικές Δυνάμεις: Εκπαίδευση με τα νέα τυφέκια υψηλής ακρίβειας της SAKO TRG-M10
Η αναβάθμιση οπλισμού με την οποία η ακρίβεια πυρός, δυνατότητα εμπλοκής σε μεγάλες αποστάσεις, επιβιωσιμότητα και διακλαδική συνεργασία ενισχύονται και δημιουργούν νέο επίπεδο επιχειρησιακής αποτελεσματικότητας
Ειδικές Δυνάμεις
Λουκέτο στον παράνομο οίκο ευγηρίας στους Αμπελόκηπους - Συνελήφθη η ιδιοκτήτρια, της επιβλήθηκε πρόστιμο 6.500 ευρώ
Η κατηγορούμενη είχε θέσει όρο οι ηλικιωμένες να μην διαθέτουν κινητό τηλέφωνο, ενώ είχε απειλήσει συγγενή φιλοξενούμενης να της καταθέσει 2.000 ευρώ αλλιώς θα εγκατέλειπε τη γυναίκα σε κάδο σκουπιδιών
Αμπελόκηποι: Λουκέτο στον παράνομο οίκο ευγηρίας – Συνελήφθη η ιδιοκτήτρια, της επιβλήθηκε πρόστιμο 6.500 ευρώ 5
Θρήνος στην Ηλεία για τον θάνατο του 13χρονου: Συμμαθητές του Κωνσταντίνου αφήνουν λουλούδια στο σημείο του δυστυχήματος
Την Παρασκευή στις 11 το τελευταίο «αντίο» στον 13χρονο Κωνσταντίνο - Οι σπαρακτικές αναρτήσεις των γονιών του και οι συντετριμμένοι συμμαθητές του
Θρήνος στην Ηλεία για τον θάνατο του 13χρονου: Συμμαθητές του Κωνσταντίνου αφήνουν λουλούδια στο σημείο του δυστυχήματος